• Gratis Verzending vanaf €50
 • Dé Winkel voor een Zenvol Leven
 • Unieke Producten uit 49 Landen

Ontdek 400+ Combideals 😍

Gratis Verzending vanaf €50
Dé Winkel voor een Zenvol Leven
Unieke Producten uit 49 Landen

Affirmaties Maken, Dit Kan Positief Denken voor je Doen

Door Anouk 1 september 2020
Lezen werkt meditatief, ontspan 5 minuten met dit artikel.
3923 x

Affirmaties zijn bedoeld om goedheid in jezelf op te roepen. Benieuwd hoe? Ontdek hier de persoonlijke kracht van positieve gedachten!

Affirmaties zijn positieve zinnen die je tegen jezelf zegt. Ze zijn een herinnering aan je eigen kracht en de hartelijkheid van het leven. Weten hoe je zo’n bemoedigende mantra maakt? Vind hier voorbeelden en tips bij het creëren van een vrolijke, persoonlijke spreuk!

Wat betekent Affirmatie?

De letterlijke betekenis van affirmatie is ‘bevestiging’. Met een positieve spreuk geef je dus aan dat iets bestaat. Volgens spirituele meesters roep je met zo’n mantra de aanwezigheid op van iets waardevols. Vrede, begrip, compassie, rechtvaardigheid? Die zijn er dus gewoon! Je moet ze alleen even op de thee vragen. Tegelijkertijd vraagt zo’n affirmatie om regelmatige herhaling, anders verwatert het contact met die mooie kwaliteiten. Je kunt daarom elke dag de tijd nemen voor je mantra, of als de situatie daarom vraagt. Zolang je de spreuk maar vaak genoeg herhaalt om in de juiste stemming te komen 🙂

Dit hebben Affirmatie en Meditatie met Elkaar te Maken

Positieve spreuken herhaal je meestal voor jezelf, zonder dat iemand het hoort. Dat vraagt om een goed concentratievermogen en de skill om jezelf telkens bij de les te houden. Want afgeleid zijn we allemaal wel eens. Het is dan gewoon een kwestie van weer terugkomen bij wat je belangrijk vindt. Klinkt het al bekend? Meditatie werkt natuurlijk volgens hetzelfde principe!

Edelstenen Hart Rozenkwarts 20mm

Daarom zijn Affirmaties voor Zelfliefde de Basis

Wil je leren om het leven en anderen te omarmen? Begin dan bij jezelf! Want wie niet van zichzelf kan houden … Niet voor niets een cliché natuurlijk! Positieve spreuken voor Zelfliefde zijn daarom eigenlijk het beste startpunt. Wat je van jezelf vindt, kleurt namelijk elke andere affirmatie. Wil je bijvoorbeeld angst loslaten omdat je jezelf vertrouwen gunt of omdat je bang zijn maar suf vindt? Het eerste zegt iets anders dan het tweede! 😉

Wanneer Gebruik je Affirmaties?

Liefdevolle bekrachtiging kun je bij een verschillende betekenisvolle, uitdagende of spannende situaties gebruiken, zoals

 • terugkerende angst
 • moeite met slapen of ontspannen
 • kinderwens, zwangerschap en geboorte
 • verminderde gezondheid
 • verlangen naar liefde en overvloed

Positieve Affirmaties bij Angst

Wat is de juiste bekrachtiging bij angst? Je zou zeggen affirmaties voor loslaten, want je wilt van iets af. Maar als je het volgens kenners bekijkt, werkt een affirmatie die vertrouwen oproept veel beter.Waarom je vooral moet zeggen wat je wél wilt, lees je bij de tips voor het creëren van je persoonlijke spreuken.

De Kracht van Affirmaties Voor het Slapen Gaan

Soms kom je maar moeilijk tot rust. Dan kan een ontspannende mantra voor het slapengaan je misschien helpen in dromenland te komen. Sowieso is herhaling een beproefde methode als je wakker ligt – wie heeft vroeger nou niet geleerd om schaapjes te tellen? Een goede tip voor slaapverwekkende spreuken is dan ook een rustig ritme. En kun je hem zachtjes zingen? Dan is de kans nog groter dat je jezelf in slaap sust 🙂

Positieve Gedachten Tijdens de Zwangerschap

Veel mensen herhalen positieve gedachten om hun kinderwens kracht bij te zetten en om de zwangerschap  en geboorte ervaring goed te laten verlopen. Affirmaties om los te laten mag je in laatstgenoemde situatie dus heel letterlijk nemen! Niet alleen kalmeren geboorte affirmaties aanstaande ouders, ook zouden ze het kindje een warm welkom geven op deze wereld. 🙂

Affirmaties voor Gezondheid

Mantra’s voor gezondheid kunnen bijvoorbeeld een vraag zijn om je vitaliteit te versterken of de kracht te vinden om je situatie te dragen. Niet elke toestand kan genezen worden, maar volgens de meeste healers geeft acceptatie ook al de broodnodige energie. Waar zorgen en stress verdwijnen, komt namelijk weer ruimte. Oefen je daarnaast positieve gezondheid, herhaal dan ook mantra’s als je klachtenvrij bent. Want wat aandacht krijgt, zou blijven groeien!

Affirmaties die Liefde Aantrekken of Affirmaties voor Rijkdom

Liefde en rijkdom zijn omstreden begrippen voor de meeste mensen. Bekijk je ze spiritueel dan kunnen ze wijzen op hetzelfde, namelijk een verlangen naar overvloed. Dat kan zijn genoeg liefde om te delen, genoeg geld om van te leven of werk dat je als gegoten zit. Mag het moeitelozer wat jou betreft? Dan zijn mantra’s voor liefde of rijkdom misschien een schot in de roos!

edelstenen hart groene aventurijn

Stap voor Stap Affirmaties Maken

Hier vind je bekende ingrediënten voor een goede affirmatie en voorbeelden die je naar je eigen situatie kunt aanpassen.

Deze Ingrediënten Creëren Sterke Affirmaties

Je eigen affirmaties werken volgens kenners het beste, als je

 • woorden kiest die natuurlijk voelen – een affirmatie heeft betekenis als hij bekend klinkt
 • de tegenwoordige tijd gebruikt, alsof het gewenste al gebeurd of behaald is
 • vanuit jezelf spreekt op een positieve manier
 • aangeeft wat je wél wilt, niet wat je wilt vermijden
 • uitgaat van (spirituele) steun en hulp

Krachtige Affirmaties, Voorbeelden van Positief Denken

Hoe ziet zo’n magische zin er dan uit? Nou, zo bijvoorbeeld:

Ik

 • ben goed genoeg
 • heb de kracht om dit te dragen
 • krijg alle steun die ik nodig heb
 • voel me vrij om te kiezen
 • verdien werk/mensen/situaties die bij me passen
 • vind altijd een weg

Mijn

 • inspanningen leveren resultaat op
 • woorden worden gehoord
 • hart weet wat klopt

Spreuken Ondersteunen met Spirituele Tools

Echte guru’s in wording gebruiken ook andere spirituele tools om hun spreuken kracht bij te zetten. Zo kun je bijvoorbeeld kristallen gebruiken die bij je verlangen passen, zoals een Gouden Driehoek. Ook kun je positieve wensen combineren met een energetische schoonmaak van jezelf of je omgeving. Veel mensen voegen bijvoorbeeld mantra’s toe aan het Reinigen van hun Huis met Salie of wanneer ze zichzelf willen Reinigen van Negatieve Energie. Voor anderen is spirituele hulp onmisbaar, bijvoorbeeld van een Beschermengel, Aartsengelen of Totemdieren.

Wat verdient positieve aandacht in jouw leven?

Laatste aanpassing op 29 november, 2021 1:13 pm

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1024548

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

Meld je aan & maak kans op een

waardebon t.w.v. € 50