• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis Verzending vanaf €60
  • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Ontdek de leukste Kerstcadeaus! 🎄 >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Visualisatie, Tover je Wensen om tot Werkelijkheid

Door Anouk 17 april 2021
Lezen werkt meditatief, ontspan 5 minuten met dit artikel.
2029 x

Visualisatie is verbeelden wat je het liefste wilt. Hoe je dat doet? Hier vind je tips uit spirituele tradities om je wensen om te toveren tot werkelijkheid.

edelsteen mala chakra rozenkwarts

Een visualisatie is een mentaal plaatje dat je gebruikt om je hart en hersenen op elkaar af te stemmen. Regelmatig verbeelden wat bij je past, zou namelijk helpen om uit te stralen waar je voor staat en je gevoelig maken voor gelijkgestemde situaties of mensen. Je kunt hierbij bestaande visualisatie teksten of oefeningen gebruiken, maar ook zelf visualisaties maken. Hier lees je wat verschillende spirituele stromingen je aanraden voor het creëren van je krachtigste leven!

Dit Hebben Meditatie en Visualisatie met Elkaar Gemeen

Als je kunt mediteren, kun je in principe ook visualiseren. Bij zowel meditatie als visualisatie richt je je aandacht namelijk op iets dat je waardevol vindt. Zo krijgt je systeem een seintje wat het voor je mag doen. Het is de bedoeling dat je dit niet alleen binnen je sessie oefent, maar ook tussen je dagelijkse of maandelijkse meditatiemomenten in. Als je namelijk vergeet waar je het voor doet, is er geen reden meer om door te gaan! Steeds terugkeren naar je doel is dus de kern van zo’n spirituele practice. Maak je telkens tijd om je verlangens te voeden, dan wordt je visualisatie meditatie en andersom!

Kies je Meditatie Comfort

edelstenen mala tijgeroog

Affirmaties en Mantra’s, Visualisatie Meditatie Teksten

Ben je niet zo beeldend ingesteld of heb je moeite iets helemaal voor je te zien? Dan zouden mantra’s of Affirmaties je kunnen helpen in de juiste mood te komen! Mantra’s zijn betekenisvolle zinnen die je hardop of in jezelf herhaalt. Ze zijn bedoeld om een gevoelskwaliteit bij je op te roepen en doen dat soms via een symbool zoals een god of godin. Affirmaties zijn korte teksten waarin je uitspreekt dat wat je wenst, al gelukt is. Welke manier je ook kiest, fantasie is volgens de meeste mensen key bij het Manifesteren van je stoutste dromen!

Daarom Combineer je Chakra’s en Visualisaties

Heb je een wens op een specifiek levensgebied? Yogi’s zijn er van overtuigd dat zeven Chakra’s of energiepunten je kunnen helpen om je verlangens kracht bij te zetten. Volgens kenners heeft elk energiecentrum namelijk zijn eigen symbolen die zouden kunnen helpen om je dromen tastbaar te maken. Zo zijn er zeven Chakra Kleuren, waar bijvoorbeeld Chakra Stenen bij horen of Chakra Kaarsen met symbolische aroma’s. Omring je jezelf met deze aspecten, dan zou je volgens kenners telkens herinnerd worden aan wat je wilt!

7 edelstenen chakra rozenkwarts armband

De Top 4 Meditatie Visualisatie Oefeningen

De meeste mensen hebben wel eens een verbeeldingsopdracht gedaan om zichzelf op iets voor te bereiden. Populaire sprekers stellen zich bijvoorbeeld voor dat hun hele publiek in onderbroek zit, om zich ervan te verzekeren dat alle aanwezigen ook maar gewoon mensen zijn. Benieuwd welke verbeeldingstrucs er nog meer zijn? Hier ontdek je de top 4 visualisatie meditatie oefeningen voor

  1. Aarden
  2. Loslaten
  3. Ontspanning
  4. Zelfvertrouwen

Visualisatie Oefening Aarden

Aarden is voor veel mensen contact maken met de grond onder je voeten. Dat kan door je bijvoorbeeld voor te stellen dat er wortels uit je voetzolen naar beneden groeien of dat je vanaf je stuitje via een koord verbonden bent met het centrum van de aarde. Sommige mensen verbeelden daar een gigantisch kristal waar ze zich aan kunnen verankeren. Edelstenen zouden namelijk een uiting van echte aardekracht zijn!

Visualisatie Oefening Loslaten

Loslaten vraagt om een heel andere visualisatie, namelijk eentje waar beweging centraal staat. Wil je dat de natuur meewerkt om iets te verwijderen waar je al langer klaar mee bent? Laat het dan symbolisch wegstromen in water of meevoeren op de wind. Heb je eerder hulp nodig bij het achterhalen wat je precies los wilt laten? Vuur is in veel tradities een krachtig teken van transformatie. Gebruik bijvoorbeeld haar warmte en licht in je meditatie om te ontdekken wat er niet meer tegen de krachtige vibes van verandering kan 😉

Visualisatie Oefening Ontspanning

Acceptatie helpt veel mensen om te ontspannen op moeilijke momenten. Erkennen hoe ingewikkeld iets voor je is of waar je allemaal spanning voelt, kan namelijk voor ademruimte zorgen. De symboliek van het hart kan hierbij helpen. Stel je bijvoorbeeld voor dat er een warm rood licht uit je borstkas straalt naar alles wat onrustig is in jezelf. Of verbeeld je een gigantische roos waar je veilig in kunt zitten en die je beschermt terwijl je rustig de golf van gevoelens uitzit.

Visualisatie Oefening Zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen vraagt om een plaatje met pit erin, eentje die je laat zien dat persoonlijke grenzen gezond zijn en eigenwaarde gewoon een goed gevoel geeft. Een leuk experiment kan zijn om jezelf te verbeelden als opgewekt en super succesvol, als iemand die geniet van zichzelf en wat hij te bieden heeft. Behang jezelf in dit droombeeld gerust met diamanten of omring je met attributen die uitdrukken hoe ontzettend fabulous je wel niet bent. Plezier met jezelf gegarandeerd!

Zelf een Visualisatie Oefening Maken

De kracht van visualisatie zou toenemen als je echt verbonden bent met wat je wenst. Dat kan natuurlijk het beste door je eigen woorden of beelden te gebruiken. Neem de bovenstaande voorbeelden dus vooral als inspiratie om erachter te komen welke symbolen echt voor je werken. En fantaseer er vrolijk op los 😉

Welke visualisaties vind jij inspirerend?

Laatste aanpassing op 06 mei, 2021 11:39 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1024548

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

Meld je aan & maak kans op een

waardebon t.w.v. € 50