• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling šŸ˜
 • Gratis Verzending vanaf ā‚¬60
 • DĆ© Winkel voor een Zenvol Leven

Ontdek onze meest populaire producten šŸ˜ >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling šŸ˜
Gratis Verzending vanaf ā‚¬60
DĆ© Winkel voor een Zenvol Leven

Edelstenen Combineren kun je Leren – Zo doe je dat

Door Lisette 18 juli 2020
Lezen werkt meditatief, ontspan 12 minuten met dit artikel.
39629 x

Edelstenen combineren, hoe doe je dat? Dit is voor iedereen anders. Ontdek in deze blog een handig overzicht met tips.

Edelstenen Combineren

Welke edelstenen combineren? Een veelgestelde vraag. Combineren kent geen vaste regels. Net zoals de werking van een enkele edelsteen anders is voor iedereen, geldt hetzelfde voor de combinatie ervan. Edelstenen moeten vooral bij je passen. Een goede combinatie voor jou hoeft geen match voor iemand anders te zijn. Luister goed naar je intuĆÆtie, dan zit je bijna altijd goed!

Daarom kun je niet alle Edelstenen Combineren

Alles in de natuur geeft een soort trilling af met een bepaalde energie. Bij het dragen of vasthouden van een steen kun je zijn energetische trilling overnemen en andersom neemt de steen die van jou over. Als je stenen met verschillende trillingen bij elkaar draagt, kan de boel verstoord raken. Daarom is het goed om te weten wat de verschillende edelstenen doen, zodat de stenen elkaars werking niet negatief beĆÆnvloeden of opheffen.

Dit zijn Natuurlijke Edelstenen Combinaties

Als je toch graag wilt weten welke edelstenen je met elkaar zou kunnen dragen, dan zijn er een paar natuurlijke edelstenen combinaties. Hierbij kun je denken aan:

 • Edelstenen uit dezelfde familie of groep
 • Mineralen en edelstenen die in de natuur bij elkaar worden gevonden
 • Edelstenen die dezelfde structuur hebben
 • Edelstenen met dezelfde kleur

Dezelfde groep of familie

Dezelfde familie? Ja! Edelstenen die uit dezelfde groep komen, gaan meestal goed samen. Een Groene Toermalijn zou dus prima samen kunnen gaan met Zwarte Toermalijn, maar ook edelstenen uit de kwartsfamilie worden vaak met elkaar gecombineerd. De Gouden Driehoek van Bergkristal, Rozenkwarts en Amethist ken je vast wel!

amethist trommelstenen op schaal

Stenen die in de natuur samen worden gevonden

Ook edelstenen en mineralen die dicht bij elkaar in de natuur worden gevonden zouden een goede combinatie kunnen vormen. Dit zijn onder andere de Toermalijn met Kwarts, Kwarts en Calciet, Blauwe Chalcedoon en Bergkristal of Robijn en Zoisiet. Als je van deze regel uitgaat, kun je zelfs Pyriet met Turkoois combineren.

Edelstenen met een gelijke structuur

Ook stenen met een gelijke structuur kun je meestal wel goed combineren. Heldere, transparante stenen zouden op de geestelijke kant van iemand kunnen werken. Volgens velen heeft de Amethist-Bergkristal edelstenen combinatie een sterke invloed op het spirituele inzicht en zuiverheid. Semi-transparante stenen staan bekend om hun werking op het gevoel. Volgens kenners kun je Chalcedoon met Maansteen combineren voor een vruchtbare verbinding. Stenen die helemaal geen licht doorlaten zouden een sterke werking op het lichaam kunnen hebben. Zo zouden Pyriet en Hematiet samen een algehele positieve invloed hebben op het lichaam en het zenuwstelsel.

Edelstenen kleuren combineren

De kleur van de edelstenen zegt vaak al wat over de energie en de werking. Wanneer je edelstenen op kleur met elkaar combineert, is er een grote kans dat ze een gelijkende werking hebben of op dezelfde chakra werken. Zo staan rode, gele en oranje stenen meestal bekend als activerende stenen, paars-blauwe stenen als kalmerend en edelstenen met een groene kleur zouden juist weer harmoniserend kunnen werken.

Zo kun je Edelstenen Combineren in Sieraden

Vaak zie je dat mensen edelstenen combineren in een armband of ketting. De combinatie die je vaak ziet is Robijn en Diamant, omdat Diamant de werking van andere edelstenen extra zou versterken. Ook sieraden met de Gouden Driehoek zijn niet onbekend. Net als voor andere combinaties geldt hier dat je meerdere edelstenen tegelijk dragen kunt, zolang dit voor jou goed voelt. Mocht je toch van een aantal regels uit willen gaan, dan kun je dus kijken of de stenen ongeveer dezelfde werking hebben en de bovenstaande natuurlijke combinaties nog eens doornemen!

Edelstenen Combineren Armband

Er zijn talloze combinaties mogelijk als het gaat om het combineren van edelstenen armbanden. Hier zijn een paar suggesties van edelstenen die goed samen kunnen gaan:

 • Amethist armband en rozenkwarts armband: De kalmerende energie van amethist zou goed samen kunnen gaan met de liefdevolle en rustgevende eigenschappen van rozenkwarts.
 • Tijgeroog armband en onyx armband: Het warme en beschermende karakter van de tijgeroog zou mooi kunnen contrasteren met de krachtige en aardende eigenschappen van onyx.
 • Lapis lazuli armband en turkoois armband: Deze combinatie van de diepblauwe lapis lazuli en helder turkoois kan een prachtige mix van kleur en energie creĆ«ren, met een focus op communicatie en innerlijke wijsheid.
 • Agaat armband en jade armband: De aardse tonen van agaat kunnen goed samengaan met de evenwichtige en harmonieuze energieĆ«n van jade, waardoor een gevoel van stabiliteit en rust zou kunnen ontstaan.
 • Aventurijn armband en citrien armband: De opbeurende en positieve energie van aventurijn zou mooi kunnen samengaan met het zonnige en energieke karakter van citrien, voor een gevoel van optimisme en welzijn.
 • Rozenkwarts armband en maansteen armband: Deze combinatie van zachte en kalmerende energie van rozenkwarts met de intuĆÆtieve en vrouwelijke eigenschappen van maansteen zou een gevoel van liefde en emotionele balans kunnen bevorderen.
 • Granaat armband en bergkristal armband: De krachtige en stimulerende eigenschappen van granaat kunnen goed samengaan met de zuiverende en verhelderende energie van bergkristal, voor een gevoel van kracht en helderheid.

Edelstenen verzameling

Edelstenen bij je Dragen

Naast het dragen van edelstenen sieraden, kun je ook op andere manieren edelstenen bij je dragen. Bijvoorbeeld in de vorm van zakstenen, palmstenen, knuffelstenen of getrommelde edelstenen. Welke edelstenen kunnen samen? We hebben de meest populaire edelstenen combinaties voor je op een rij gezet.

Amethist combineren

Tijgeroog combineren met amethist

Amethist combineren kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld met Tijgeroog. Tijgeroog staat bekend om zijn krachtige en beschermende eigenschappen, terwijl amethist bekend staat om zijn kalmerende en ontspannende effecten. Door deze twee stenen te combineren, kun je een evenwicht vinden tussen innerlijke kracht en kalmte.

Amethist en fluoriet combineren

Tijgeroog kan helpen bij het verbeteren van concentratie en focus, terwijl fluoriet bekend staat om zijn vermogen om de geest te kalmeren en te organiseren, en om afleidende gedachten te verminderen. Samen kunnen ze je helpen bij het verbeteren van je mentale helderheid en het versterken van je vermogen om je te concentreren op taken.

Citrien combineren

Celestien combineren citrien

Citrien staat bekend als een krachtige steen voor manifestatie en het aantrekken van overvloed, terwijl celestien kan helpen bij het versterken van intenties en het manifesteren van spirituele doelen. Citrien combineren met celestien zou je manifestatiekracht vergroten en je doelen helderder stellen.

Citrien combineren met jade

Jade staat bekend om zijn evenwichtige en harmoniserende energie, terwijl citrien vaak wordt geassocieerd met het versterken van zelfvertrouwen en positiviteit. Door ze samen te gebruiken, kun je een gevoel van innerlijke balans en harmonie bevorderen, terwijl je tegelijkertijd je zelfvertrouwen en optimisme versterkt.

Sodaliet combineren met citrien

Citrien staat bekend als een steen van zelfvertrouwen en positiviteit, terwijl sodaliet wordt geassocieerd met zelfbewustzijn en innerlijke rust. Samen kunnen ze helpen bij het vergroten van zelfvertrouwen en zelfacceptatie, terwijl ze ook een gevoel van innerlijke vrede bevorderen.

Jaspis combineren

Jaspis combineren met obsidiaan

Obsidiaan staat bekend om zijn krachtige beschermende eigenschappen, terwijl jaspis wordt geassocieerd met gronding en stabiliteit. Rode Jaspis combineren met obsidiaan zou ervoor kunnen zorgen dat je een sterke beschermende barriĆØre creĆ«ert en je geaard voelt.

Maansteen combineren

Maansteen combineren met turquoise (turkoois)

Maansteen wordt vaak geassocieerd met vrouwelijke energie en de maancyclus, terwijl turkoois wordt gebruikt voor het bevorderen van intuĆÆtie en innerlijke wijsheid. Samen kunnen ze helpen bij het versterken van de verbinding met de intuĆÆtie en het bevorderen van vrouwelijke kracht en wijsheid.

Maansteen combineren met bergkristal

Bergkristal staat bekend om zijn beschermende eigenschappen en het vermogen om negatieve energieĆ«n af te weren en te zuiveren. Bergkristal combineren met Maansteen kan helpen bij het versterken van deze beschermende barriĆØre en bij het zuiveren van de energieĆ«n om je heen, waardoor een veilige en harmonieuze omgeving wordt gecreĆ«erd.

Zwarte Toermalijn combineren

Toermalijn combineren met Bergkristal

Bergkristal staat bekend om zijn versterkende en zuiverende eigenschappen, en kan helpen bij het versterken van intenties en het bevorderen van helderheid van geest. Gecombineerd met zwarte toermalijn kan bergkristal de beschermende kracht versterken en tegelijkertijd helpen bij het bevorderen van innerlijke balans en harmonie.

Aventurijn combineren

Aventurijn combineren met Tijgeroog

Tijgeroog staat bekend om zijn beschermende eigenschappen en het bevorderen van moed en zelfvertrouwen. Door het te combineren met aventurijn, dat wordt geassocieerd met geluk en groei, kun je een sterke beschermende barriĆØre opbouwen terwijl je tegelijkertijd je zelfvertrouwen vergroot.

Labradoriet combineren

Granaat kristal combineren met Labradoriet

Granaat staat bekend om zijn energieke eigenschappen en het bevorderen van vitaliteit, terwijl labradoriet wordt geassocieerd met het verbeteren van energiestromen in het lichaam en het stimuleren van natuurlijke kracht. Samen kunnen ze helpen bij het verhogen van je energieniveau en het bevorderen van fysieke vitaliteit.

Labradoriet combineren met rozenkwarts

Rozenkwarts staat bekend om zijn kalmerende en liefdevolle energie, terwijl Labradoriet wordt geassocieerd met het reguleren van emoties en het bevorderen van innerlijke rust. Rozenkwarts combineren met labradoriet zou kunnen helpen bij het balanceren van emoties, het verminderen van stress en het bevorderen van een gevoel van kalmte en emotionele stabiliteit.

Kan je labradoriet met alle stenen combineren? Hoewel labradoriet over het algemeen goed kan worden gecombineerd met veel andere stenen, is het altijd verstandig om je intuĆÆtie te volgen, onderzoek te doen naar de specifieke eigenschappen van de stenen en de werkingen op elkaar te observeren om de beste combinatie voor jou te bepalen.