• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis Verzending vanaf €60
  • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Ontdek 1.000+ Zenvolle producten in onze Sale 😍 >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Shamballa, Ontdek de Schatten van een Mythisch Koninkrijk

Door Anouk 15 juni 2020
Lezen werkt meditatief, ontspan 4 minuten met dit artikel.
1861 x

Shamballa is een mythische plek die spirituele avonturiers al eeuwen aanmoedigt om hun eigen weg te ontdekken. Benieuwd wat jij er vindt? Lees hier wat je te wachten staat!

edelsteen shamballa kralen turkoois

Shamballa is volgens het Tibetaans boeddhisme een mythisch koninkrijk waarin een aangeboren besef van verbondenheid heerste. Nog steeds is deze symbolische plek een echte inspiratie voor moderne monniken en hedendaagse healers. Hier lees je wat er over dit verloren rijk verteld wordt en hoe mensen de energieën van Shamballa dichterbij proberen te brengen door te

  • Mediteren met Shamballa Armbanden
  • Werken met Shamballa Reiki

Dit is de Boeddhistische Mythe van Shambhala

Het verhaal van Shambhala komt al sinds 1100 voor in Tibetaanse teksten. Die beschrijven een verloren rijk vlakbij de Himalaya’s waarin geen ziekte en armoede heersten en alle bewoners trouw het boeddhisme beoefenden. Het koninkrijk zelf had de vorm van een Lotusbloem, het teken van vrede en persoonlijke groei. Er zijn in de eeuwen erna zelfs speciale reisgidsen gemaakt om Shambhala te vinden, hoewel de meeste mensen die lezen als symbolische verhalen over de weg naar verlichting.

Zo Zien Moderne Healers deze Magische Plek

Voor moderne healers heeft Shamballa betekenis als bron van bijzondere energie. Volgens hen is dit oude rijk verbonden met andere mythische plekken zoals Atlantis en Lemurië. Het zou de bedoeling zijn om van deze verloren beschavingen te leren, door contact te maken met hun krachten van licht en liefde. Daarvoor gebruiken energiewerkers speciale shamballa symbolen en channelen ze kennis van een Beschermengel of andere spirituele gidsen.

Deze Inspiratie Vind je in Shamballa

Of je nou geïnteresseerd bent in Tibetaanse legendes of meer voelt voor de new age betekenis, het magische Shamballa kan inspireren tot

  • liefde voor jezelf en je eigen ontwikkeling
  • het ontdekken van je eigen kracht
  • het loskomen van oude patronen of Karma
  • verbondenheid met anderen

Mediteren met Shamballa Armbanden

Volgens boeddhisten zijn meditatie en gebed manieren om contact te maken met het symbolische Shambhala. Je kunt dit koninkrijk dus vooral zien als een innerlijke staat, waar je komt door onthechting en hartelijkheid te oefenen. Hoe je dat doet? Bijvoorbeeld door dagelijks liefdevolle mantra’s te herhalen met hulp van een Shamballa Armband. Dit meditatiehulpje werkt hetzelfde als een Mala of rozenkrans, alleen is hij speciaal bedoeld om je aan die prachtige plek te herinneren!

Healing met Shamballa Energie

Wil je leren afstemmen op de kracht van dit verloren rijk, dan kun je volgens healers terecht bij Shamballa Reiki. De naam zegt het al: deze vorm van energiewerk is gebaseerd op Reiki, een methode waarbij beoefenaars universele energie door zouden geven via hun handen. Shamballa kracht zou alleen vele malen sterker zijn en zich vooral richten op persoonlijke liefde en vrijheid. Behandelingen met deze reiki energie zijn daarom meestal kort. Ook richten ze zich vooral op weten wie je bent en wat jouw eigen manier van leven is. Nieuwsgierig? Je kunt zo’n behandeling boeken of jezelf laten inwijden bij een speciale Shamballa Master.

Behoefte aan Oefenen met Compassie?

Shamballa kan je inspireren om compassie te ontwikkelen. Voor veel mensen is de eerste stap daarbij Zelfliefde, iets dat je op veel manieren kunt oefenen. Herhaal bijvoorbeeld positieve Mantra’s, mediteer dagelijks op je mooie kwaliteiten of geef jezelf aandacht. Ook massage helpt mensen om van zichzelf te houden, net als Tantra yoga waarbij genieten centraal staat. Heb je eerder wat begrip voor jezelf nodig? Dan kan het helpen om je eigen Horoscoop te laten lezen. Volgens astrologen zie je in deze kaart van de sterren namelijk terug dat je niet per ongeluk bestaat. Elk mens heeft volgens deze filosofie zijn eigen uitdagingen en unieke talenten. Weten wat de jouwe zijn, kan misschien helpen bij zelfacceptatie!

Laatste aanpassing op 29 oktober, 2020 1:44 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *