Sale
Gratis verzending vanaf €40
 • Spiru Grootste Spirituele Webshop van de Benelux
 • Spiru Gratis verzending vanaf €40
 • Spiru 75.000+ Zenvolle klanten
Lisette
DoorLisette 23 september 2019
Lezen werkt meditatief, ontspan 5 minuten met dit artikel.
106 x

Een Beschermengel is een Spiritueel Wezen dat over je waakt en licht geeft in het duister. Voel je altijd saampjes met deze persoonlijke gids die 24/7 voor je klaarstaat!

Witte Beschermengel in doorzichtige steen

Een Beschermengel zou een spiritueel wezen zijn wat een oogje in het zeil houdt vanuit een andere dimensie. Ieder van ons zou zo’n goedgezinde gids bij zich hebben die troost, rust, maar vooral een gevoel van bescherming en geluk zou geven. Je kunt hem zelfs ontmoeten als je wil. In deze blog lees je wat een beschermengel precies is hoe je kennis kunt maken met deze bovennatuurlijke bodyguard!

Het verschil tussen een Beschermengel en Aartsengel

Het begrip Engel is wel algemeen bekend, maar wist je dat er verschillende soorten rondvliegen? Er is zelfs een engelenhiërarchie, waarvan de berscherm- en aartsengelen degenen zijn die met mensen in contact staan. Elk type heeft namelijk zijn eigen doel. Zo zouden Beschermengelen Gidsen, Engelbewaarders of Bewaarengelen begeleiding bieden aan individuele mensen. Aartsengelen zijn namelijk aangewezen door God en hebben elk een naam en een werkgebied. Die kun je dus aanroepen als je kennis zoekt over iets specifieks.

witte beschermengel in doorzichtige steen die vingertopje vasthoudt

Zo kun je Bescherming door een Engel Herkennen

Voor iedereen ziet het werk van een engel er anders uit. Wanneer iemand op een haar na een ongeluk weet te vermijden wordt er wel eens gezegd ‘je had vast een engeltje op je schouder!’. Deze vaak onverklaarbare geluksmomenten worden dan toegewijd aan de beschermengel van een persoon. Ook zouden ze je pad verlichten, bijvoorbeeld met plotselinge ingevingen of Eureka!- momenten. Die bescherming zou volgens believers aanvoelen als onvoorwaardelijke liefde.

drie lichtroze engelen naast elkaar staande

Zo Ziet jouw Beschermengel Eruit

Over hoe je beschermengel eruit ziet kun je eindeloos fantaseren. Is het een groot lichtgevend wezen, een spiritueel schepsel met wit glanzende veren en een halo of juist een soort schim die van gedaante wisselt en bijvoorbeeld die van een dierbare overledene aanneemt. Er wordt ook gezegd dat engelen onzichtbaar zijn, omdat ze op een andere frequentie vibreren dan de mens. Geloof je in het waarnemen van je gids, dan kan je dat trainen. Zo zou je contact kunnen krijgen door oefeningen te doen, bijvoorbeeld 

 • jouw engel te vragen om je te bezoeken in je dromen
 • ervaringen op te schrijven van de droom waarin jouw engel voorkwam
 • jouw gids een naam te geven of juist de naam te raden

Dit zijn Tekenen dat je Beschermengel jou Bezoekt

Ben jij wel benieuwd naar het bestaan van beschermengelen, dan bestaan er volgens sommigen tekenen dat jouw gids je ook echt bezoekt. Het is niet wetenschappelijk bewezen dat dit daadwerkelijk seintjes zijn, maar het gaat erom wat jij gelooft en waar je een fijn gevoel van krijgt! Daarom zeven voorbeelden van signalen dat jouw hemelse bodyguard wel eens heel dichtbij kan zijn.

 1. Dromen
 2. Opvallend licht
 3. Fijne geuren
 4. Witte veer
 5. Wolkenvormen
 6. Temperatuurverschil
 7. Tinteling op je kruin

Dromen over je Beschermengel

Je kan een gids vragen om in je droom te verschijnen, maar het kan ook spontaan gebeuren. In welke gedaante is dan de vraag, maar voel jij dat jouw beschermengel jou heeft bezocht in je dromen, dan kan dat een teken zijn van contact.

Opvallend licht zien

Kenners omschrijven dit licht als gekleurde bolletje of een fel licht wat spontaan opkomt. Sommigen zien het zelfs terug op foto’s waarop een vreemd licht vastgelegd staat.

Geuren

Dit betekent dat je zonder aanwijsbare reden ineens een aangename geur ruikt, bijvoorbeeld jouw favoriete eten of juist de parfum van een overledene

Witte veer

Het wordt gezegd dat veren het meest voorkomende symbool zijn van engelen, omdat ze zachtheid en veiligheid representeren. Een witte veer zou een teken zijn om te laten weten dat je niet alleen bent in noodsituaties.

Beschermengel zien in de Wolken

Ook in de wolken zou je een de vorm van een engel kunnen herkennen. Laat je fantasie maar eens los op de lucht!

Verandering in temperatuur

Ervaar jij ook wel eens een koude rilling of misschien een vriendelijke warmte? Sommigen zien dit als een knuffel van een wachtengel

Tinteling op je kruin

Het tintelende gevoel wat je soms hebt in je voeten als je net kramp hebt gehad, dat kun je ook hebben op je kruin. Dit wordt wel vaker ervaren door mensen die geloven in beschermengelen en beschrijven het als een soort zinderend gevoel op de achterkant van je hoofd.

Meer Manieren om Geluk en Bescherming in je leven te brengen

Je kunt er zelf ook voor zorgen dat het contact sterk blijft met jouw bovennatuurlijke bodyguard. Zo kun je Engelen Producten Kopen waardoor je met iets tastbaars connectie kunt maken met het onzichtbare. Hou het engelenbeeldje vast en deel je gedachten, stel vragen of sta gewoon even stil bij wat je voelt. Er zijn nog vele andere symbolen voor geluk en bescherming, lees bijvoorbeeld Gelukspoppetjes, Wat deze Vrolijke Vrienden je Bieden. Of ga je eigen Dromenvanger Maken om alleen positieve dromen toe te laten. Die wondermooie nachten waarin je al je Spirituele vrienden kan ontmoeten!

Wees dus gerust, want met een Beschermengel sta zogezegd je nooit alleen! 😀


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *