• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis Verzending vanaf €60
  • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Nieuwe items in onze Sale! Shop met kortingen tot wel 50% 😍 >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Edelsteen Sterrenbeeld

Edelstenen zijn er in verschillende soorten, maten en werkingen. Ze worden niet voor niets schatten van de aarde genoemd. Deze schatten van de aarde worden door ieders unieke werking gelinkt aan bepaalde sterrenbeelden. Elk sterrenbeeld heeft namelijk zijn eigen kenmerken en kwaliteiten. Bijpassende edelstenen kunnen helpen om deze eigenschappen te versterken. Benieuwd hoe en waarom een edelsteen bij sterrenbeeld hoort? Bij Spiru vind je jouw unieke sterrenbeeld edelsteen en leggen we je de edelstenen betekenis sterrenbeeld uit.

Welke edelsteen past bij mijn sterrenbeeld

Om te kijken naar welke edelsteen bij welk sterrenbeeld past, kijken we naar de dag waarop je geboren bent. Je kunt ook kijken naar de maand waarin je geboren bent en zo je geboortesteen kiezen. De sterrenbeelden waar wij naar refereren zijn de twaalf tekens van de dierenriem. De zon beweegt gedurende het jaar precies door deze twaalf sterrenbeelden, waardoor iedere maand een sterrenbeeld opschuift. De twaalf sterrenbeelden en edelsteen per sterrenbeeld zijn:

Sterrenbeeld Steenbok

Is jouw sterrenbeeld Steenbok? Dan ben jij geboren tussen 22 december en 19 januari. Dit vrouwelijke sterrenbeeld zou het begin van de winter betekenen. Steenbokken worden geregeerd door de planeet Saturnus. Over het algemeen zijn steenbokken te herkennen aan hun ambities, stabiliteit, betrouwbaarheid, bescheidenheid en voorzichtige karakters. Edelstenen die hierbij passen zijn bergkristal, maansteen, zwarte toermalijn en rookkwarts. Ook de combinatie van rode jaspis sterrenbeeld steenbok is een hele goede.

Sterrenbeeld Waterman

Als jouw sterrenbeeld Waterman is, dan ben je geboren tussen 21 januari en 19 februari. Het is het elfde teken van de in totaal twaalf tekens van de dierenriem. Planeet Uranus is de heerser van Waterman. Watermannen zouden over het algemeen zeer onafhankelijk zijn en goed op eigen benen kunnen staan. Edelstenen die goed bij sterrenbeeld waterman zouden kunnen passen zijn amazoniet, aventurijn, malachiet en turkoois.

Sterrenbeeld Vissen

Heb jij Vissen als sterrenbeeld? Dan ben jij geboren tussen 19 februari en 20 maart. Binnen de astrologische dierenriem is dit de laatste van de twaalf horoscopen. Als vissen zou je gevoelig kunnen zijn en een romantische kijk op de wereld hebben. Ook zou je vaak creatieve ideeën hebben. Vissen zouden baat kunnen hebben bij stenen zoals lapis lazuli, peridoot, labradoriet en turkoois. Vissen is ook het amethist steen sterrenbeeld bij uitstek. Deze steen zou kunnen helpen bij het vinden van evenwicht tussen geest en lichaam. De combinatie ‘steen amethist sterrenbeeld vissen’ is dan ook een goede combinatie.

Sterrenbeeld Ram

Mensen die geboren zijn tussen 21 maart en 20 april hebben het sterrenbeeld Ram. Ram is het eerste teken van de dierenriem en wordt geregeerd door Mars. Rammen zouden over het algemeen onafhankelijk zijn en graag hun eigen gang gaan. Ze zouden goed voor zichzelf op kunnen komen en energiek zijn. Edelstenen die bij dit krachtige teken kunnen passen zijn carneool, robijn, granaat, hematiet en rode jaspis.

Sterrenbeeld Stier

Het sterrenbeeld Stier is het tweede teken van de dierenriem. Stieren zijn geboren tussen 21 april en 20 mei en staan in verbinding met de planeet Venus. Stieren zouden een praktische kant hebben, maar ook heel erg gevoelig kunnen zijn. Edelstenen die goed bij dit sterrenbeeld zouden kunnen passen zijn rozenkwarts, saffier, aventurijn, heliotroop en shungiet. Dit rozenkwarts sterrenbeeld heeft voornamelijk baat bij de steen van de liefde, oftewel de rozenkwarts, omdat het zelfliefde zou kunnen bevorderen.

Sterrenbeeld Tweelingen

Als je bent geboren tussen 21 mei en 21 juni, dan is Tweeling jouw sterrenbeeld. Tweelingen is het derde teken van de dierenriem. Mercurius hoort bij dit sterrenbeeld, en wordt gezien als de planeet van de communicatie. Tweelingen zouden lichamelijk en geestelijk erg beweeglijk zijn. Ook zouden ze extravert kunnen zijn en goed kunnen communiceren. Edelstenen die zouden passen bij dit sterrenbeeld zijn tijgeroog, citrien, agaat, topaas en lapis lazuli.

Sterrenbeeld Kreeft

Sterrenbeeld Kreeft? Dan ben jij geboren tussen 21 juni en 22 juli. Kreeft is het vierde teken van de dierenriem. De gevoelige, vrouwelijke Maan heerst over dit sterrenbeeld. Kreeften zouden erg zorgzaam kunnen zijn en hebben een erg gevoelige persoonlijkheid. Ze zouden doelbewust, loyaal, intuïtief, emotioneel en warm zijn. Passende stenen zouden maansteen, labradoriet, chalcedoon, rozenkwarts, opaal, carneool en citrien zijn. Welke edelsteen bij sterrenbeeld kreeft past nou het beste? Kreeften en maansteen zouden een hele goede match zijn. Deze edelsteen zou de emoties van de kreeft kunnen reguleren en kalmeren, en intuïtie kunnen versterken.

Sterrenbeeld Leeuw

Geboren tussen 23 juli en 22 augustus? Dan heb jij het sterrenbeeld Leeuw. Van nature zouden leeuwen krachtige leiders zijn, omdat ze een sterke persoonlijkheid zouden hebben. Leeuw is het vijfde teken van de dierenriem en wordt geregeerd door de Zon. Daarnaast zouden leeuwen spontaan en betrouwbaar zijn. Leeuw edelstenen zijn onder andere bergkristal, citrien, carneool, tijgeroog, topaas en lapis lazuli. Leeuw is een echt bergkristal sterrenbeeld, omdat de steen positieve energie zou stimuleren.

Sterrenbeeld Maagd

Als jij geboren bent tussen 23 augustus en 23 september, dan heb jij het sterrenbeeld Maagd. Maagd is het zesde teken uit de dierenriem en wordt, net zoals sterrenbeeld Tweeling, geregeerd door Mercurius. Maagden zouden bekendstaan als rustig, nuchter en bescheiden. Daarnaast hebben ze ook een emotionele kant, maar die laten ze niet zo vaak zien. Een agaat, aventurijn, amazoniet, apatiet, blauwe topaas en shungiet zouden bij het karakter van een Maagd kunnen passen.

Sterrenbeeld Weegschaal

Als je geboren bent tussen 23 september en 22 oktober, dan heb je het sterrenbeeld Weegschaal. De weegschaal is het zevende teken van de dierenriem en wordt, net als stier, geregeerd door Venus. Dit luchtige teken zou staan voor balans en harmonie. Eigenschappen zoals loyaal, gul en diplomatiek zouden bij weegschalen passen. Edelstenen voor weegschaal zijn jade, rozenkwarts, malachiet, aquamarijn en obsidiaan.

Sterrenbeeld Schorpioen

Schorpioen sterrenbeeld is geboren tussen 23 oktober en 22 november. Ze zijn het achtste teken van de dierenriem en worden geregeerd door Pluto en Mars. Schorpioenen zouden over het algemeen mysterieus, intens, vastberaden, teruggetrokken, geheimzinnig, loyaal, fanatiek, passioneel, diepgaand en gevoelig zijn. Edelstenen die daarbij horen zijn malachiet, agaat, labradoriet, carneool, unakiet en onyx. Ook zijn schorpioenen een edelsteen calciet sterrenbeeld, omdat de steen zou kunnen helpen ontspannen en verbinding met het hart zou kunnen maken.

Sterrenbeeld Boogschutter

Heb jij het sterrenbeeld Boogschutter? Dan ben je geboren tussen 22 november en 21 december. Het sterrenbeeld wordt geregeerd door geluksplaneet Jupiter en is het negende teken van de dierenriem. Boogschutters zouden spiritueel, spontaan, avontuurlijk, vrolijk, intellectueel, onafhankelijk en energiek zijn. Bijpassende stenen zijn amethist, amazoniet, topaas, sodaliet en lapis lazuli.

Kristallen sterrenbeeld

Een sterrenbeeld en edelsteen of meerdere edelstenen zijn dus onlosmakelijk met elkaar verbonden. De krachten van kristallen kunnen goede eigenschappen van jouw sterrenbeeld versterken en andere eigenschappen verminderen. Je zou de kracht van een edelsteen en sterrenbeeld altijd zelf bij je kunnen dragen, door bijvoorbeeld edelstenen sieraden te dragen. Een ring met edelsteen voor sterrenbeeld zou een optie kunnen zijn. Of draag een edelstenen armband of een edelstenen ketting. En heb je al eens gehoord van geboortestenen? Geboortestenen horen bij de maand waarin je bent geboren. Iedere maand heeft dus een eigen geboortesteen! Jouw edelstenen collectie begint bij Spiru.