• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis Verzending vanaf €60
  • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

SUMMER SALE! Ontdek 400+ items met kortingen tot 50% ☀️ >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Geboortestenen

Geboortestenen zijn niet zomaar stenen. Ze zijn allemaal uniek en staan symbool voor een bepaalde maand in het jaar. Iedere geboortesteen heeft zijn eigen betekenis en staat bijvoorbeeld voor vrede, rust of een goede gezondheid. Legendes beweren dat de edelstenen bepaalde krachten hebben! Wat je ook gelooft, ze blijven een lust voor het oog. Ben je ook benieuwd naar jouw geboorte edelsteen? In dit handige overzicht vind je alle maanden en sterrenbeelden met bijpassende geboortestenen.

De Legende van de Geboortesteen

Er bestaan verschillende verhalen rondom de legendes van de geboortestenen. Het bekendste verhaal van de geboorte steen komt uit het boek Exodus. Daarin wordt geschreven dat de Joodse geleerde Flavius Josephus in de eerste eeuw twaalf stenen ontdekte in het borstschild van Aäron. De stenen in het schild stonden toen nog symbool voor de twaalf stammen van Israël. Josephus zag een verband tussen deze stenen en de twaalf tekens van de dierenriem. Later werd er een verband gelegd met de twaalf maanden van het jaar.

Speciale Krachten van de Geboortesteen

Eeuwen later droegen monniken en geleerden de kleine juwelen. Zij geloofden dat de stenen speciale mystieke krachten hadden en dat de krachten van de stenen het sterkst waren in de bijbehorende maand. Dat is meteen een goed excuus om alle edelstenen te verzamelen. Zo kun je elke maand weer een andere jaloersmakende accessoire dragen! Anderen geloven dat de stenen alleen krachten hebben als je in de maand geboren bent of deze maand een andere speciale betekenis voor je heeft.

Bekijk onze Geboortesteen Hangers

Edelstenen en Sterrenbeelden

Je sterrenbeeld kan iets vertellen over wie je bent en wat belangrijk voor je is. Ook de edelstenen die je kiest, kunnen iets over jou vertellen. Jouw lievelingssteen past waarschijnlijk precies bij wie je bent of wat je op dat moment nodig hebt. Daarom gaan edelstenen en sterrenbeelden super goed samen en wordt een geboortesteen ook wel eens sterrenbeeld edelsteen genoemd. Bij ieder sterrenbeeld passen weer andere kleuren, uitdagingen, sterke eigenschappen en behoeften.

Welke Edelsteen Past bij Mijn Sterrenbeeld?

Bij ieder sterrenbeeld past weer een andere edelsteen. Nu vraag je je natuurlijk af: Welke edelsteen past bij mijn sterrenbeeld? Zoals je hierboven hebt gezien, past de geboortesteen bij een bepaalde maand en bij iedere maand horen natuurlijk meerdere sterrenbeelden! Ben je bijvoorbeeld aan het begin van de maand januari geboren? Dan is steenbok jouw sterrenbeeld, maar na de 22e krijg je meer het luchtige karakter van het sterrenbeeld waterman. De geboortestenen en bijbehorende sterrenbeelden zijn als volgt:

Welke steen past bij mijn geboortedatum?

Zoals je hierboven kon lezen hoort er bij ieder sterrenbeeld een geboortesteen. Je kunt ook kijken welke steen bij welke geboortemaand hoort. De vraag “welke edelsteen hoort bij mijn geboortedag?” proberen we hier voor jou te beantwoorden!

Geboortesteen Januari

De granaat is de geboortesteen van januari. Granaat zou de steen van de hartstocht zijn. De steen zou blokkades en remmingen opheffen en de wilskracht versterken. Deze steen zou je vrolijk maken en energie en zin in het leven geven. Ook zou je doorzettingsvermogen een boost krijgen!

Geboortesteen Februari

De geboortesteen van februari is een amethist. Deze paarse steen zou beschermend, ontspannend en zuiverend werken en harmonie en innerlijke rust brengen. Amethist zou je hoofd helder maken en inzicht in je gedrag kunnen geven. Zo zou je met behulp van de steen bepaalde emotionele pijn, trauma’s en ervaringen beter een plek kunnen geven. Het is een goede steen om te beginnen met het ontwikkelen van je intuïtie of spirituele vaardigheden. Amethist steen zou namelijk het kruinchakra openen.

Geboortesteen Maart

Aquamarijn is de geboortesteen die bij de maand maart hoort. Aquamarijn zou kalmerend werken, maar ook scherp en doelgericht maken. De steen zou lichaam en geest in balans brengen en je kunnen helpen ontspannen. Aquamarijn zou ondersteunend kunnen werken bij hooggevoeligheid en hoogsensitiviteit. Daarnaast zou de steen je spirituele gaven kunnen helpen ontwikkelen.

Geboortesteen April

Een fonkelende diamant hoort bij april. Een diamant zou een hele zuivere energie hebben en daardoor bijzonder intens en krachtig zijn. Je verbinding met het Goddelijke zou worden bevorderd en je zou meer spirituele inzichten kunnen krijgen. Een diamant zou andere edelstenen helpen versterken, dus je kunt de steen in combinatie met andere edelstenen gebruiken.

Geboortesteen mei

De geboortesteen van mei is een smaragd. Deze bijzondere groene steen zou het hartchakra openen en liefde, inspiratie, openheid en positiviteit stimuleren. Daarnaast zou smaragd voor rust in het hoofd zorgen door haar kalmerende werking. Je gevoel van tevredenheid en zelfrespect zou worden gestimuleerd door de smaragd. Het is een erg zeldzame steen!

Geboortesteen juni

Maansteen, de geboortesteen van juni, ontleent haar naam aan de mooie glans en uitstraling die je aan de maan zou doen denken. Maansteen zou gelden als steen van de intuïtie, het gevoel, het hart en de vruchtbaarheid en heeft een sterke connectie met de maan en de vrouwelijke energie. Ook zou deze bijzondere steen paranormale vermogens en helderziendheid kunnen versterken.

Geboortesteen juli

De geboortesteen van juli is Robijn. Deze rode steen zou een sterk activerende werking hebben en je kracht en energie kunnen geven. Daarnaast zou de robijn het hartchakra activeren en passie, hartstocht, enthousiasme en motivatie helpen stimuleren. De rode steen zou je aansporen om je eigen geluk te volgen en je te helpen leren om te genieten van het leven. Robijn zou licht in de duisternis brengen!

Geboortesteen augustus

De groene steen Peridoot is de geboortesteen van augustus. Het is een steen die groei en persoonlijke ontwikkeling zou stimuleren. Blokkades op het gebied van energie, gedrag en mensen die niet meer in je leven passen, zou je gemakkelijker los kunnen laten. De peridoot zou ook zuiverend kunnen werken voor spanningen, nervositeit, jaloezie en angstgevoelens. Gevoelens van zelfacceptatie, eigenwaarde en zelfliefde zouden hierdoor worden versterkt.

Geboortesteen september

De saffier hoort bij de maand september. Deze steen zou kalmerend werken en je inzicht, wijsheid en geestelijke gezondheid bevorderen. Een saffier zou je letterlijk en figuurlijk een bredere blik kunnen geven. De steen zou je leergierig en nieuwsgierig kunnen maken en heeft een sterk effect op de psyche en op de hersenen.

Geboortesteen oktober

De geboortesteen van oktober is de Rozenkwarts. De edelsteen als het gaat om (zelf)liefde en compassie. Rozenkwarts edelsteen heeft een milde, zachte werking en zou kalmerend kunnen werken bij verdriet en trauma’s. Behulpzaamheid en empathie zouden worden versterkt. De steen zou ons leren te accepteren wie wij zijn, zodat we anderen ook makkelijker kunnen accepteren. Het is echt de steen van het hart.

Geboortesteen november

Citrien is de geboortesteen van de maand november. De steen zou zelfvertrouwen, individualiteit en zelfrespect bevorderen. Daarnaast zou citrien energie, levensvreugde en moed geven. Het is een goede steen die je zou kunnen helpen om depressies en angsten te overwinnen. Een citrien steen laat je van het leven genieten.

Geboortesteen december

Turkoois is de geboortesteen van december. Het is een zuiverende en beschermende steen die evenwicht en balans zou brengen. Turkoois zou voor innerlijke rust en kalmte zorgen. De edelsteen zou staan voor zelfverwezenlijking door het vinden van creatieve oplossingen voor problemen. Je zou jezelf beter leren accepteren zoals je bent.

Geboortesteen als Spiritueel cadeau en de Verzorging van Edelstenen

Nu je weet welke geboortesteen bij jou past, wil je misschien zelf ook edelstenen en mineralen kopen. Je kunt ze vervolgens dragen in de maanden die voor jou een speciale betekenis hebben. Als je ze dan eenmaal verzameld hebt, kun je aan de slag met de basistips om je edelstenen te verzorgen. Een geboortesteen is niet alleen leuk om zelf te hebben, maar kan ook helpen bij inspiratie voor een spiritueel cadeau.

Geef je een geboortesteen aan jezelf of doe je deze liever cadeau aan iemand anders?