• Gratis Verzending vanaf €50
  • Dé Winkel voor een Zenvol Leven
  • Unieke Producten uit 49 Landen

Ontdek 400+ Combideals 😍

Gratis Verzending vanaf €50
Dé Winkel voor een Zenvol Leven
Unieke Producten uit 49 Landen

Geboortesteen, de Betekenis achter deze Mystieke Mineralen

Geboortesteen die symbool staat voor de maand waarin je bent geboren. Ontdek hier de geheimen van deze speciale stenen. 

Geboortestenen zijn niet zomaar stenen. Ze zijn allemaal uniek en staan symbool voor een bepaalde maand in het jaar. Iedere geboortesteen heeft zijn eigen betekenis en staat bijvoorbeeld voor vrede, rust of een goede gezondheid. Legendes beweren dat de edelstenen bepaalde krachten hebben! Wat je ook gelooft, ze blijven een lust voor het oog. Ben je ook benieuwd naar jouw edelstenen? In dit handige overzicht vind je alle maanden en sterrenbeelden met bijpassende geboortestenen.

De Legende van de Geboortesteen

Er bestaan verschillende verhalen rondom de legendes van de geboortestenen. Het bekendste verhaal komt uit het boek Exodus. Daarin wordt geschreven dat de Joodse geleerde Flavius Josephus in de eerste eeuw twaalf stenen ontdekte in het borstschild van Aäron. De stenen in het schild stonden toen nog symbool voor de twaalf stammen van Israël. Josephus zag een verband tussen deze stenen en de twaalf tekens van de dierenriem. Later werd er een verband gelegd met de twaalf maanden van het jaar.

Speciale Krachten van de Geboortesteen

Eeuwen later droegen monniken en geleerden de kleine juwelen. Zij geloofden dat de stenen speciale mystieke krachten hadden en dat de krachten van de stenen het sterkst waren in de bijbehorende maand. Dat is meteen een goed excuus om alle edelstenen te verzamelen. Zo kun je elke maand weer een andere jaloersmakende accessoire dragen! Anderen geloven dat de stenen alleen krachten hebben als je in de maand geboren bent of deze maand een andere speciale betekenis voor je heeft.

Bekijk onze Geboortesteen Hangers

 

Edelstenen en Sterrenbeelden

Je sterrenbeeld kan iets vertellen over wie je bent en wat belangrijk voor je is. Ook de edelstenen die je kiest, kunnen iets over jou vertellen. Jouw lievelingssteen past waarschijnlijk precies bij wie je bent of wat je op dat moment nodig hebt. Daarom gaan edelstenen en sterrenbeelden super goed samen en wordt een geboortesteen ook wel eens sterrenbeeld edelsteen genoemd. Bij ieder sterrenbeeld passen weer andere kleuren, uitdagingen, sterke eigenschappen en behoeften.

Welke Edelsteen Past bij Mijn Sterrenbeeld?

Bij ieder sterrenbeeld past weer een andere edelsteen. Nu vraag je je natuurlijk af: Welke edelsteen past bij mijn sterrenbeeld? Zoals je hierboven hebt gezien, past de geboortesteen bij een bepaalde maand en bij iedere maand horen natuurlijk meerdere sterrenbeelden! Ben je bijvoorbeeld aan het begin van de maand januari geboren? Dan is steenbok jouw sterrenbeeld, maar na de 22e krijg je meer het luchtige karakter van het sterrenbeeld waterman. De maanden, geboortestenen en bijbehorende sterrenbeelden zijn als volgt:

Geboortesteen als Spiritueel cadeau en de Verzorging van Edelstenen

Nu je weet welke geboortesteen bij jou past, wil je misschien zelf ook edelstenen en mineralen kopen. Je kunt ze vervolgens dragen in de maanden die voor jou een speciale betekenis hebben. Als je ze dan eenmaal verzameld hebt, kun je aan de slag met de basistips om je edelstenen te verzorgen. Een geboortesteen is niet alleen leuk om zelf te hebben, maar kan ook helpen bij inspiratie voor een spiritueel cadeau.

Geef je een geboortesteen aan jezelf of doe je deze liever cadeau aan iemand anders?

1024548

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

Meld je aan & maak kans op een

waardebon t.w.v. € 50