• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
 • Gratis Verzending vanaf €60
 • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

SUMMER SALE! Ontdek 400+ items met kortingen tot 50% ☀️ >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Sterrenbeeld Weegschaal – Balans en Harmonie

Door Marije 23 september 2020
Lezen werkt meditatief, ontspan 10 minuten met dit artikel.
8079 x

Sterrenbeeld Weegschaal houdt van balans, bemiddelen en bruggen bouwen. Wil jij meer weten over dit dierenriemteken? Ontdek het in deze blog!

Heb jij het Sterrenbeeld Weegschaal? Dan ben jij geboren tussen 23 september en 22 oktober. Wist je dat je een aantal kenmerken gemeen hebt met Margaret Thatcher, John Lennon en Desmond Tutu? Lees gauw verder om te ontdekken wat jullie verbindt!

Astrologische Betekenis Sterrenbeeld Weegschaal

De Weegschaal is het zevende teken van de dierenriem en wordt, net zoals het dierenriemteken Stier, geregeerd door de planeet Venus. Waar de aardse Stier een praktische blik heeft, gaat de luchtige Weegschaal all-in voor balans en harmonie. Stier richt zich op materiële bezittingen en vindt zijn comfort in lekker eten en stomme klusjes ontwijken. Volgens de astrologie is de Weegschaal kunstzinnig en intellectueel ingesteld en zoekt hij of zij comfort bij vrienden. Kunst en schoonheid worden erg gewaardeerd. Als jij Weegschaal bent, zie je er vast altijd picobello uit. Mooie sieraden, een gestylde outfit en een good hair day, daar worden Weegschalen vrolijk van!

Sterrenbeeld Weegschaal

Weegschaal Sterrenbeeld Eigenschappen Algemeen

Weegschalen streven naar balans in het leven en kiezen daarom meestal niet voor het een of het ander, maar vaak voor de gulden middenweg. Ook houd jij als Weegschaal van plezier, kunst, cultuur en schoonheid. Waarschijnlijk vind je het belangrijk om er verzorgd en aantrekkelijk uit te zien voordat jij de deur uit stapt! Weegschalen zijn zeer allergisch voor overhaaste beslissingen, omdat ze eerst alle voors en tegens af willen wegen voordat ze een beslissing nemen. Wat zij belangrijk vinden is rechtvaardigheid, vrede en gelijke rechten voor iedereen.

Eigenschappen Sterrenbeeld Weegschaal in Vriendschappen

Vriendschap is misschien wel een van de belangrijkste dingen voor deze social butterflies. Weegschalen worden vrienden met allerlei soorten mensen. Daarbij lijkt het wel alsof iedereen dol op ze is! Jij als Weegschaal bent vriendelijk, diplomatiek, loyaal, gul en hebt goede manieren, waardoor jij anderen snel op hun gemak stelt. Voor advies kunnen vrienden altijd bij je terecht. Je bent een goede luisteraar en weet als geen ander dat elke medaille een keerzijde heeft. Maar sta je als Weegschaal middenin een conflict? Dan hoeft een ander niet te verwachten dat je een kant kiest. Weegschalen zijn een en al vrede en kunnen daarom ook met bijna iedereen opschieten, al gaat dat soms ten koste van zichzelf. Het zijn echte bruggenbouwers! Let wel op dat je ook naar je eigen behoeften luistert en jezelf niet wegcijfert.

vriendengroep

Kenmerken Weegschaal Sterrenbeeld in de Liefde

De romantische Weegschaal is verliefd op de liefde en is niet graag alleen. Liefde geven en krijgen is erg belangrijk, daar leef je zo’n beetje van. Weegschalen moeten oppassen dat zij zichzelf niet verliezen in een relatie om de ander gelukkig te zien. Door jouw charmante en verleidelijke karakter, wind je mensen al snel om je vinger. Ondanks dat je waarschijnlijk graag flirt, ben je niet op zoek naar korte avontuurtjes. Jij gaat voor een serieuze en langdurige relatie en daarvoor ben je best bereid om wat langer te zoeken. Egoïstische mensen die geen rekening houden met anderen zijn een no-go en staan bovenaan jouw lijstje met afknappers.

Sterrenbeeld Weegschaal op het Werk

Mensen met Sterrenbeeld Weegschaal zijn fijne collega’s. Ze streven naar harmonie op de werkvloer en houden niet van roddelen. Weegschalen willen veel geld verdienen, maar ze willen niet te hard werken. Liever geen smerige klusjes of lange, stressvolle werkdagen. Dit betekent niet dat je lui bent, Weegschaal. Je houdt gewoon van luxe. Je bent op zoek naar een leuke baan die nooit als werk zal voelen. Veel acteurs, schrijvers, modellen en schilders zijn geboren onder het sterrenbeeld Weegschaal. Wel ben je bereid om nieuwe dingen te leren. Sommige mensen denken dat je naïef bent door je zachtaardige karakter en mooie verschijning. Wat zij niet weten, is dat jij een snelle en kritische denker bent en jouw ideeën kunt presenteren met een gouden strik. Knopen doorhakken is daarentegen niet jouw sterkste punt.

collega's aan tafel

Welk Sterrenbeeld past bij Weegschaal?

Weegschaal is bekend en berucht om de eigenschap het met alle sterrenbeelden te kunnen vinden. Ze zullen ook geen type hebben in liefde en relaties. Toch lijken er een paar goede matches te zijn, namelijk:

Weegschaal en Tweelingen

De perfecte match voor het teken Weegschaal is het Sterrenbeeld Tweeling. Dit teken is intelligent, grappig, spontaan en extravert en dat zijn eigenschappen die een Weegschaal graag ziet in een partner. Met Tweelingen is elke dag anders en een Weegschaal houdt ervan om positief verrast te worden. Deze twee luchttekens begrijpen elkaar heel goed en ook dat is iets waar een Weegschaal naar verlangt in een relatie.

Weegschaal en Waterman

Ook een relatie tussen Weegschaal en het andere luchtteken Waterman schijnt te werken. Twee intellectuele tekens vormen de basis van een sterke vriendschap. Met Waterman en Weegschaal gebeurt er altijd wel IETS. Ze beleven veel plezier met elkaar, maar ook met een boel vrienden. Waterman kan Weegschaal de wereld laten zien en Weegschaal leert Waterman hoe ze balans in hun leven brengen. Toch kan Waterman soms een iets te vrije ziel zijn in de ogen van Weegschaal.

Weegschaal en Leeuw

Sterrenbeeld Weegschaal en Sterrenbeeld Leeuw zijn beide loyaal en aanhankelijk. Weegschaal houdt van spontane dates, mooie bloemen, ontbijt op bed, noem het maar op. Leeuw weet hoe hij zijn partner verwent en kan daar zeker iets voor terug verwachten. Ook kan hij Weegschaal leren werken aan hun gevoel van eigenwaarde door ze op hun gemak te stellen en af en toe alleen te laten zijn. Door niet ieder moment in de schaduw van een ander te staan, zal Weegschaal zichzelf niet verliezen in de relatie. Hierdoor zal het zelfvertrouwen van Weegschaal groeien.

Weegschaal Edelsteen

Welke edelsteen hoort bij Weegschaal? Er bestaat niet zoiets als dé Weegschaal steen, maar de Edelsteen voor Weegschaal heeft meestal zachte kleuren die passen bij het hartchakra en zorgen voor harmonie. Maar ook andere edelstenen zouden de Weegschaal kunnen helpen. Deze stenen zouden goed bij dit bruggenbouwende sterrenbeeld passen:

  • Jade
  • Rozenkwarts
  • Malachiet
  • Jaspis
  • Tijgeroog
  • Onyx
  • Aquamarijn
  • Obsidiaan

Bekijk onze Weegschaal Edelstenen collectie

Jade Edelsteen Weegschaal

Jade is de steen van balans, harmonie en evenwicht. Wat past er beter bij Weegschaal dan dat? Ook zou de groene Jade het hartchakra stimuleren en openen. Hierdoor zou hij (zelf)liefde en compassie bevorderen en creativiteit en voorspoed aantrekken. Jade zou Weegschaal helpen bij het bedenken van nieuwe ideeën en het daadwerkelijk uitvoeren ervan.

Rozenkwarts Edelsteen Weegschaal

De Weegschaal is verliefd op de liefde. Daarom is de Rozenkwarts, ook wel de steen van de liefde, onmisbaar voor dit sterrenbeeld. Net als de groene Jade, hoort Rozenkwarts bij het hartchakra. Volgens kenners stimuleert hij om meer liefde te geven en te ontvangen. Hij zou helpen om trauma’s en negatieve emoties uit het verleden los te laten. De emoties zouden gezuiverd worden met deze steen. Ook zou hij helpen om minder vanuit ego, maar meer vanuit gevoel en liefde te leven.

Malachiet Edelsteen Weegschaal

Ook de groene Malachiet hoort bij het hartchakra. Het is voornamelijk een steen die je emoties in balans zou brengen en angsten en fobieën zou verminderen. Hij zou een fijn hulpje zijn voor degenen die weerbaarder willen worden. Verder helpt Malachiet volgens kenners de concentratie te bevorderen en, ook niet onbelangrijk, de Weegschaal om beslissingen te nemen. Op spiritueel gebied zou Malachiet kunnen helpen om je gaves te ontdekken.

Jaspis Edelsteen Weegschaal

Volgens kenners helpt Jaspis de Weegschaal om standvastig hun doelen na te streven en om ideeën in actie om te zetten. Weegschalen zijn als kardinaal teken goed in het starten van iets, maar vinden het vaak lastiger om iets af te maken. Jaspis zou ze hierbij kunnen helpen. Ook zou de rode Jaspis werken op het wortelchakra, waardoor hij Weegschaal zou helpen om terug te komen bij zichzelf en eerlijk naar zichzelf te zijn.

Tijgeroog Weegschaal Edelsteen

Tijgeroog zou Weegschaal kunnen helpen keuzes te maken, knopen door te hakken en zelfvertrouwen te geven. Het is een goede steen om bij je te dragen op belangrijke momenten als presentaties of sollicitatiegesprekken. Volgens kenners beschermt de steen de drager tegen negatieve energie van buitenaf en geeft hij inzicht in zichzelf en in anderen. Verder zou Tijgeroog Weegschaal kunnen helpen om het overzicht te bewaren doelen te bereiken.

Onyx Weegschaal Edelsteen

Onyx is een aardende en kalmerende steen die Weegschaal zou kunnen helpen om negatieve gedachtes om te zetten in positiviteit. Ook zou deze steen Weegschaal, net als Jaspis, kunnen helpen ideeën om te zetten in concrete stappen. Dit kan fijn zijn in tijden van besluiteloosheid.

Aquamarijn Edelsteen Weegschaal

Aquamarijn zou de Weegschaal helpen zijn of haar focus op hun doelen te behouden De steen zou helderheid in de gedachten scheppen, helpen tot rust te komen en de drager terug laten komen in het hier en nu. Door de kalmte die daarmee ontstaat, zou Weegschaal het makkelijker vinden om een eigen mening te vormen en vanuit het hart te spreken.

Obsidiaan Steen Weegschaal

Obsidiaan past bij de nieuwsgierigheid en leergierigheid van de Weegschaal. De steen zou bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling door meer inzicht te geven in zichzelf. Hij staat bekend als een steen met een zachte werking, die bovendien rust en vrede zou kunnen geven. Precies wat Weegschaal wil! Volgens liefhebbers stimuleert hij Weegschaal ook om spontaan actie te ondernemen, zonder te blijven wikken en wegen, en negatieve gedachten over zichzelf los te laten.

Geboortesteen Weegschaal van September

Omdat elk teken in twee maanden geboren kan zijn, is er niet een Weegschaal geboortesteen. Voor de maand september is de geboortesteen van Weegschaal Saffier. Weegschaal is het teken van relaties, en deze blauwe edelsteen zou Weegschaal helpen om relaties te versterken en vriendschappen te onderhouden. Ook het contact met je Hogere Zelf zou versterkt kunnen worden met Saffier. Hierdoor zou Weegschaal beter kunnen connecten met de wijsheid in zichzelf. De steen zou ook zorgen voor ontspanning, eerlijkheid en wilskracht.

Geboorte Steen Weegschaal van Oktober

Voor de Weegschalen die zijn geboren in de maand oktober, is Roze Toermalijn de geboortesteen. Volgens liefhebbers werkt deze steen op het hartchakra. Letterlijk zou deze steen ook een positieve werking hebben op het hart, maar daarnaast ook op de huid, hormonen en longen. Negatieve gevoelens als stress en verdriet zouden verminderd kunnen worden door deze steen te dragen, en heftige stemmingswisselingen zouden verminderd worden. De emoties van Weegschaal komen volgens kenners meer in balans met deze Roze Toermalijn.

Bekijk onze geboortehangers

roze toermalijn met ruwe aquamarijn

Meer Sterrenbeelden en Astrologie

Ben je benieuwd naar de eigenschappen van de andere sterrenbeelden of wil jij leren je horoscoop te begrijpen? Wil je werken met de nieuwe maan of de volle maan? Hierover lees je alles in de blogs van Spiru!

Herken jij je in de eigenschappen van de Weegschaal?

Laatste aanpassing op 10 mei, 2023 12:53 pm

Een vraag of opmerking? We horen het graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *