• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
 • Gratis Verzending vanaf €60
 • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

OP = OP! T/m  22 april Wierook UITVERKOOP met kortingen tot 50% 🏷️ >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Sterrenbeeld Elementen – Vuur, aarde, lucht en water

Door Marije 22 november 2021
Lezen werkt meditatief, ontspan 8 minuten met dit artikel.
29180 x

De sterrenbeeld elementen verklappen veel over een dierenriemteken. Ben jij een vuur-, aarde-, lucht- of waterteken? Ontdek het hier!

Voor sommige mensen gaat er meteen een lampje branden wanneer het over sterrenbeelden – of zonnetekens in de astrologie – gaat. Zij kunnen meteen iets zeggen over de persoonlijkheid van een Ram, Stier, Tweeling of Kreeft. Is het voor jou nog een hoop abracadabra? Dan is het een goed begin om de elementen van sterrenbeelden te leren kennen. Als je de sterrenbeelden en elementen kunt koppelen, kun je al over een hele hoop meepraten. We verklappen alvast één ding: Waterman is geen waterteken.

Elementen Sterrenbeelden

De sterrenbeelden zijn in te delen in vier elementen:

 • Vuur
 • Aarde
 • Lucht
 • Water

sterrenbeeld elementen wierook en amethist

Astrologie Vuurtekens

Een vuurteken in astrologie heeft een vurig temperament en zit vol optimisme, levensvreugde en zelfvertrouwen. Ze drukken zichzelf graag uit op een eerlijke manier, maar zijn ook licht ontvlambaar. Vuurtekens reageren sterk op indrukken, wat ze soms wat impulsief kan maken. Ze houden meestal niet van strakke planningen en vaste routines. Ze zijn vaak sterk overtuigd van zichzelf en houden trouw vast aan hun eigen opvattingen. Deze combinatie doet ze soms egoïstisch overkomen, maar hier zijn zij zich meestal niet van bewust. Vaak komen hun bedoelingen uit een gul en goed hart. Bovendien weten ze goed wat ze willen, hier gaan ze dan ook voor. Als dingen niet snel genoeg gaan, worden ze ongeduldig.

Dubbel Vuurteken in Chinese Astrologie

In de Chinese astrologie heb je een dubbel vuurteken als jouw chinese sterrenbeeld een vuurteken is en het jaar ook bij het element vuur hoort. Zo zouden karaktereigenschappen van een vuur-paard extra versterkt worden, wat ze een soort living-on-the-edge levensstijl geeft!

Horoscoop Vuurtekens

Heb jij vuurtekens in je horoscoop? Er zijn in totaal drie vuurtekens sterrenbeelden:

 • Ram
 • Leeuw
 • Boogschutter

Ram vuurteken

Vuurteken Ram is een teken dat initiatief neemt. Met moed en enthousiasme volgt hij zijn impulsen en hij handelt naar inspiratie. Ook is Ram niet op zijn mondje gevallen. Als het teveel wordt, kunnen emoties op een explosieve manier naar buiten komen. Je hebt Ram als sterrenbeeld als je bent geboren tussen 21 maart en 19 april.

Leeuw vuurteken

Leeuw, die de kaarsjes uitblaast tussen 23 juli en 22 augustus, is het meest expressieve vuurteken. Gevoelens kunnen soms zelfs op een dramatische manier worden gepresenteerd. Net als de zon, die over dit teken regeert, heeft hij een warme persoonlijkheid. Hij ontvangt graag applaus voor zijn creatieve uitingen.

Boogschutter vuurteken

Boogschutter viert zijn verjaardag tussen 22 november en 21 december. Boogschutter is een positief en zelfverzekerd vuurteken. Hij heeft zijn pijlen strak op de waarheid gericht en heeft graag de vrijheid om zich voorbij de horizon te bewegen en nieuwe kennis op te doen.

bring your own sunshine quote

Aardetekens astrologie

In tegenstelling tot de vuurtekens, is het sterrenbeeld element aarde gezegend met engelengeduld. Zij galopperen niet, maar gaan stapvoets volgens een ijzersterke planning op hun doel af. Net als een akker dat met liefde moet worden onderhouden, wachten ze rustig op een rijke oogst. Zij verzorgen hun zaadjes met geduld en doorzettingsvermogen. Aardetekens staan met beide voeten op de grond en zijn niet gemakkelijk van hun stuk te brengen. Ze geven geweldig advies, maar staan ook bekend om hun koppigheid. Met een aardeteken in je vriendenkring ben je verzekerd van een integere, betrouwbare vriend voor het leven. Ze zijn niet dol op verandering. Ze houden zich vast aan het hier en nu en zijn zintuiglijk ingesteld. Tijdens een wandeling in de natuur zien ze de bloemen, proeven ze de vruchten en ruiken ze de dennen.

Horoscoop Aardetekens

De aardetekens in de horoscoop bestaan uit de volgende drie sterrenbeelden:

 • Stier
 • Maagd
 • Steenbok

Stier aardeteken

Stieren staan met beide benen op de grond. Je zult een Stier niet snel van zijn stuk brengen, vooral omdat-ie ook ontzettend koppig kan zijn. Ze houden zich graag aan hun eigen planning en zijn niet dol op verandering. Relaties zijn meestal gebaseerd op sterke vriendschappen. Ze zijn creatief, sensueel en houden van de natuur. Je bent een Stier als je bent geboren tussen 20 april en 20 mei.

Maagd aardeteken

Aardeteken Maagd is geboren tussen 23 augustus en 22 september. Ze zijn nuchter, kritisch en perfectionistisch. Ze zullen net zolang aan hun taken werken totdat het resultaat er picobello uitziet. Het zijn harde werkers. Maagden kunnen zich uren inlezen over een bepaald onderwerp. Ook zijn ze ontzettend behulpzaam.

Steenbok aardeteken

Steenbok is het hardwerkende aardeteken. Ze zijn geduldig en gaan met veel doorzettingsvermogen op hun langetermijndoelen af. Ook Steenbokken kunnen eigenwijs zijn. Ze houden niet van verandering en hebben veel structuur nodig. Ben jij jarig tussen 22 december en 19 januari? Dan ben je een Steenbok!

grounded quote

Luchttekens astrologie

Heb jij heersende luchttekens in je horoscoop? Dan zou je strak op logica gericht zijn en ben je een echte denker. Luchttekens zijn op zoek naar redenatie, het ‘waarom’ achter dingen. Ze zijn licht, actief, beweeglijk en snelle denkers. Ze zijn flexibel en daarom minder ‘betrouwbaar’ dan aardetekens. Ze houden van verandering, waardoor de planning van de dag zomaar overhoop kan worden gegooid. Ook kunnen ze gevoelloos overkomen, omdat alles met het verstand beredeneerd wordt. Omdat ze niet snel hun gevoelens laten zien, kunnen zij zich soms minder snel hechten aan mensen.Toch zijn ze erg op mensen gericht, sociaal en houden ze van gezelligheid. Dit komt doordat ze worden geassocieerd met communicatie, filosoferen, discussiëren en ideeën uitwisselen. Luchttekens zijn nieuwsgierig en hebben brede interesses. Luchttekens en vuurtekens zouden een goede match zijn.

Luchttekens Horoscoop

De luchttekens bestaan uit:

 • Tweelingen
 • Weegschaal
 • Waterman

Tweeling luchtteken

Tweelingen zijn jarig tussen 21 mei en 20 juni. Omdat Tweeling ook bij de ‘beweeglijke’ tekens hoort, is dit het meest luchtige teken dat er is. Ze houden van denken en filosoferen en zijn ontzettend goed in communiceren. In hun enthousiasme kunnen ze hele verhalen vertellen en kunnen ze aan tien verschillende hobby’s tegelijkertijd beginnen.

Weegschaal luchtteken

Weegschaal is super sociaal. Ze zijn continu op de ander gericht, waardoor ze de neiging hebben om zichzelf weg te cijferen. Ook kunnen ze in het algemeen met elk ander teken opschieten, omdat ze zich zo goed aanpassen. Als je bent geboren tussen 23 september en 22 oktober, dan ben jij geboren onder dit luchtteken!

Waterman luchtteken

Jarig tussen 20 januari en 18 februari? Dan ben je een Waterman! Veel mensen denken dat Waterman een waterteken is, maar dit is dus niet zo. Watermannen zijn niet dol op hun gevoel tonen en kunnen soms afstandelijk overkomen. Ze houden van innovatie en zijn een tikkeltje rebels. Wel zijn ze erg sociaal. Ze zijn een beetje eigenzinnig, maar hebben de behoefte om deel uit te maken van een groep. Met Waterman is er altijd iets te beleven!

be curious quote

Watertekens astrologie

Het sterrenbeeld element water maakt mensen echte gevoelstypes. Het element water staat voor gevoel, wat sommige watertekens hooggevoelig maakt. Net als water, zijn Kreeft, Schorpioen en Vissen meegaand, empatisch, emotioneel en diepzinnig. Dit maakt ze ook gevoelig voor de stemming van de mensen om hen heen. Hierdoor kunnen ze soms onverwachts in huilen uitbarsten, zonder dat ze weten waarom. Niet alle watertekens laten hun eigen gevoel snel zien.

Watertekens Horoscoop

De watertekens bestaan uit:

 • Kreeft
 • Schorpioen
 • Vissen

Kreeft waterteken

Dit zijn gevoelige tekens. Kreeft wordt geregeerd door de maan, die staat voor ons gevoel en de moeder. Niet voor niets zijn Kreeften emotioneel, zorgzaam en empathisch. Wel kunnen ze lang in het verleden blijven hangen. Ze vieren hun verjaardag tussen 21 juni en 22 juli.

Schorpioen waterteken

Ben je geboren tussen 23 oktober en 21 november? Dan is jouw sterrenbeeld Schorpioen. De Schorpioen is diepzinnig en mysterieus. Je zult ze niet snel leren kennen! Ze zijn gepassioneerd en kunnen emoties intens ervaren. Het is zwart of wit voor de Schorpioen: hoge toppen en diepe dalen. Net als Kreeft kunnen ze dingen moeilijk vergeten. Maak je een Schorpioen echt boos? Dan kunnen ze flink steken!

Vissen waterteken

Vissen is het laatste teken van de dierenriem. Ze zijn geboren tussen 19 februari en 20 maart. Ze zouden elk sterrenbeeld een beetje in zich hebben, waardoor ze de gevoelens van anderen haarfijn aanvoelen. Met hun intense emoties en groot inbeeldingsvermogen proberen ze soms te ontsnappen aan de realiteit. Ze zijn spiritueel, zachtaardig, dromerig, creatief en intuïtief. Soms lijken ze naïef, maar ze gaan uit van het goede in de mens!

Meer Astrologie

Nu je de sterrenbeelden een klein beetje beter hebt leren kennen, is het tijd om je in de planeten te verdiepen. Je kent de zon nu als je sterrenbeeld, maar ook de maan is een super interessant teken. Wist je dat ze je kan helpen bij het manifesteren? Neem eens een kijkje bij onze blogs over de nieuwe maan en de volle maan, en welke rituelen je kunt uitvoeren. Jouw astrologische reis begint bij Spiru!

Bekijk al onze Sterrenbeeld Hangers

Laatste aanpassing op 15 december, 2021 12:08 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *