• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis Verzending vanaf €60
  • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

OP = OP! T/m  22 april Wierook UITVERKOOP met kortingen tot 50% 🏷️ >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Roze Maan – Loslaten in de Lente

Door Marije 15 februari 2022
Lezen werkt meditatief, ontspan 5 minuten met dit artikel.
986 x

Roze Maan is een hemelse verschijning die je niet wilt missen! Waarom ze zo bijzonder is? Dat ontdek je in deze blog!

roze maan vol

Eens in de zoveel tijd krijgen we te maken met een roze maan, blauwe maan of bloedmaan. En dat zijn ze nog niet eens allemaal! In deze blog bespreken we de bijzondere roze maan. Zo vertellen we je over de invloed van dit ‘roze’ spektakel, wanneer je haar kunt aanschouwen en leggen we uit waar de naam van deze verschijning vandaan komt. Lees je mee?

Roze Maan Betekenis

Het was natuurlijk leuk geweest als we je konden vertellen dat de naam is ontstaan, omdat de maan roze kleurt. Jammer genoeg is dit niet het geval. Sorry! Maar beeld je eens een tapijt van opvallende roze lentebloemen in, prachtig bloeiend en heerlijk geurend. Dat is precies waar deze maan naar vernoemd is. De timing van de roze maan valt precies samen met de bloeitijd van de roze vlambloem. Aha, vandaar dus! Wist je trouwens dat de Roze Maan ook wel Spruitende Grasmaan, Eiermaan en Vismaan wordt genoemd?

Wanneer is het Roze Maan?

Elke Volle Maan heeft een andere naam. Zo heb je de Sneeuwmaan in februari en de Wormmaan in maart. Sommige krijgen zelfs een extra bijnaam, zoals de Blauwe Maan, de tweede volle maan in een maand. Zoals de naam al doet vermoeden, komt dit niet vaak voor! Maar wanneer verschijnt de ‘roze’ variant dan aan de hemel? De roze maan is de opvolger van de Sneeuwmaan en Wormmaan, in april dus! Dit jaar is ze te zien in de avond van 16 april. Het perfecte tijdstip om haar te aanschouwen is rond 9 uur ‘s avonds. Dan is ze op haar hoogtepunt!

roze vlambloem

Spirituele Betekenis Roze Maan

Net zoals het seizoen waarin de roze maan voorkomt, gaat dit roze spektakel over vernieuwing en wedergeboorte. Het is het perfecte moment om letterlijk en figuurlijk op te ruimen. Een flinke voorjaarsschoonmaak kan dan ook niet ontbreken! Ook zou je afstand kunnen doen van alle onnodige ballast die je met je meedraagt, alles wat jou niet meer dient. Dit kun je doen door vuilniszakken te vullen, maar ook een energetische schoonmaak is een goed idee. Smudge jezelf en je huis voor een lekker ‘fris’ gevoel!

Meer Rituelen voor Roze Maan

Dit loslaten gaat natuurlijk gepaard met ruimte maken. Het universum laat je nooit alleen, en bij alles wat wordt weggenomen, zorgt ze ervoor dat die ruimte weer gevuld wordt. Vaak zelfs met iets beters. En dan kun je haar maar beter duidelijk maken wat jouw wensen zijn! Lente gaat ook over het planten van nieuwe zaadjes. Ondanks dat volle manen niet per se draaien om intenties zetten, doet deze dat wel! Het is het perfecte moment, omdat het samenvalt met het nieuwe leven dat aan het ontpoppen is. De roze maan is een geweldig moment om negativiteit los te laten en een nieuw leven te verwelkomen!

Bekijk al onze notitieboekjes

In Welk Teken valt de Roze Maan?

Een volle maan valt altijd in het tegenovergestelde teken van het teken waar de zon op dat moment in staat. Niet geheel onlogisch, omdat de zon en de maan dan recht tegenover elkaar staan! Staat de zon in het teken Ram? Dan valt de Roze Maan in Weegschaal. Hierbij draait het om een evenwicht tussen jouw eigen behoeftes en die van ‘de ander’. Ook worden thema’s als liefde, relaties en harmonie belicht. Is het 21 april geweest en is het seizoen van de Stier al aangebroken? Dan valt ze in het teken Schorpioen. Hierbij gaat het al helemaal om transformatie!

Wanneer is het Roze Super Maan?

Er is sprake van een Roze Supermaan als de roze volle maan in april extra laag bij de aarde staat. Hierdoor lijkt het namelijk als de maan groter is dan normaal. Toch is de super roze maan niet per se groter dan de ‘gewone’ Roze Maan. Dit lijkt alleen zo, omdat ze extra laag aan de horizon verschijnt. En als je even geluk hebt, is de hemel helemaal helder! Dan kun je extra genieten van dit bijzondere schouwspel. Het zou zelfs kunnen dat de maan toch een beetje oranje of roze kleurt, omdat ze lager bij de horizon staat. Het licht wordt dan anders gebroken, waardoor er andere kleuren overblijven! Ook zou je de effecten van deze maan extra goed kunnen voelen. Leg je tissues maar vast klaar!

roze super maan in de bergen

Meer Weten over de Maan

We hebben goed nieuws voor de lunatics onder ons! Naast de blog over de roze maan, lees je ook over hoe je de nieuwe maan in je voordeel kunt laten werken, de rituelen die je met volle maan kunt uitvoeren en de betekenis van de wassende maan en bloedmaan! Wil je zelf aan de slag met rituelen? Lees dan onze blog over maanwater maken. Wat je ook wilt weten, je leert het bij Spiru!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *