• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
 • Gratis Verzending vanaf €60
 • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

SUMMER SALE! Ontdek 400+ items met kortingen tot 50% ☀️ >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Edelstenen in Huis, Kristalkracht voor Energie en Harmonie

Door Iris 11 november 2021
Lezen werkt meditatief, ontspan 9 minuten met dit artikel.
5848 x

Edelstenen zijn mooie eyecatchers voor in huis. Maar het is zoveel meer dan een pronkstuk! Want iedere edelsteen zou een speciale energie bezitten die de sfeer in jouw huis zou kunnen verbeteren. Benieuwd welke kristalkracht goed zou kunnen zijn voor jouw woonkamer, slaapkamer en zelfs werkkamer? Je leest er alles over in deze blog.

De kracht van Edelstenen

Alles bestaat uit energie en heeft een bepaalde trillingsfrequentie; bomen, dieren, planten, jij en ik. Ook edelstenen bevatten energie die ieder op hun eigen golflengte trillen. Daardoor kan het menselijke lichaam en haar persoonlijke energie, de vibes van een steen kunnen ontvangen. Andersom zou een steen jouw energetische trilling kunnen overnemen. Hierdoor kan je wat uit balans is, weer in evenwicht brengen. Dit geldt voor je lichaam, voor je geest én voor je huis! Door edelstenen in huis te plaatsen, kunnen ze door hun unieke trilling de energie lichter maken en de sfeer verbeteren. Je leest meer over de werking van edelstenen in onze blog ‘Edelstenen, Zo werken ze en Dit kun je ermee’.

gepolijste edelstenen set bloemen decoratie

Edelstenen voor in Huis

Je thuis voelen in je eigen huis is heel belangrijk. Daarom besteden we graag tijd aan het mooier en fijner maken van ons eigen stekkie. Edelstenen zijn dan natuurlijk de perfecte decoratie voor in huis. Naast dat ze er mooi uitzien, bezitten ze namelijk eigenschappen die de sfeer in huis en slaapkamer kunnen verbeteren. Je edelstenen in huis plaatsen kan overal, maar zullen je wat meer vertellen over:

 • edelstenen in woonkamer
 • edelstenen in slaapkamer
 • edelstenen in kinderslaapkamer

Ben je nu al benieuwd naar ons edelstenen assortiment?

Bekijk ons complete Edelstenen Aanbod

Steen in huis: welke edelstenen staan goed in de woonkamer?

De woonkamer is een ruimte waar je je leeft, ontspant en samenkomt met familie en vrienden. Het is dan ook een ruimte waar veel energieën tegelijk samenkomen. Je zou er daarom voor kunnen kiezen om stenen in je woonkamer te plaatsen met een reinigend karakter, zoals:

Een bergkristal in huis zou voor een energetisch zuiverende werking kunnen zorgen en je ruimte een fris en energiek gevoel kunnen geven. Zet bijvoorbeeld een bergkristal cluster of een bergkristal waxinelichthouder in je woonkamer voor sfeervolle en heldere energie.

Amethist zou een rustige en ontspannen sfeer aan een ruimte geven, en rozenkwarts zou voor een geborgen en veilig thuisgevoel zorgen. Een goede edelsteen bescherming huis, dus!

Wanneer je deze drie stenen samen legt, vormen ze de ijzersterke Gouden Driehoek. De stenen versterken elkaar en zouden voor harmonie en een liefdevolle sfeer in huis zorgen. Leg de Gouden Driehoek ruwe edelstenen set op een centrale plek in je woonkamer neer, en het zal de energie in huis zeker ten goede komen! Heb je een hele grote woonkamer? Dan kan je ook meerdere gouden driehoeken op verschillende plekken neerleggen. Lees onze blog ‘Gouden Driehoek Leggen‘ voor meer tips.

Gouden Driehoek producten bekijken

ruwe gouden driehoek edelstenen set

Calciet is daarnaast een steen die op het keelchakra en hartchakra zou kunnen werken. Calciet zou ervoor kunnen zorgen dat je de juiste woorden weet te vinden, zodat je meer vanuit je hart durft te spreken. Een prachtige steen om in een ruimte neer te leggen waar veel gesprekken plaatsvinden. De edelsteen turquoise in woonkamer zou ervoor kunnen zorgen dat je jezelf accepteert zoals je bent. Heel belangrijk als je je lekker wilt voelen in je eigen huis.

Slapen met Edelstenen

Je slaapkamer is jouw persoonlijke domein. Jouw domein waar je slaapt, leest en tot rust komt. Een ontspannen en fijne sfeer in je slaapkamer is ontzettend belangrijk! Want slaap je goed, dan voel je je goed. Slaap je niet goed, dan voel je je niet goed. Simple as that. Goede edelsteen bij slaapproblemen zijn onder andere:

Edelstenen in slaapkamer: welke stenen staan goed in de slaapkamer?

Rozenkwarts is de Steen van de Liefde en zou je kunnen helpen meer liefde te geven en te ontvangen. Een heerlijke steen om dichtbij je te hebben in de slaapkamer, dus. Maar ook een rozenkwarts onder kussen helpt. Bergkristal slapen, rozenkwarts slapen en amethist slapen zijn sowieso al een goede combinatie. Maar nog beter zou zijn om deze drie stenen met zijn drieën in je slaapkamer neer te zetten. Dit magische trio wordt ook wel de Gouden Driehoek genoemd, en brengt het beste uit jouw slaap naar boven.

Zowel amethist als Celestien heeft een hoge kalmerende werking. Beide stenen zouden voor ontspanning en rust in je hoofd zorgen, en daardoor bij kunnen dragen aan een goede nachtrust. Ook zouden deze kristallen voor een betere verbinding met je intuïtie kunnen zorgen. Plaats eens een mooie amethist cluster of jumbo celestien in slaapkamer, op je dressoir, in een mooi glazen doosje of op je vensterbank voor fijne dromen!

Andere edelstenen slapen zijn howliet en maansteen. Howliet is een zachte steen om dichtbij je te hebben voor als je gaat slapen of als je gaat mediteren. Het is een rustgevende en ontspannende steen, en met deze howliet donut hanger om je nek ervaar je deze krachten van dichtbij. Maansteen geeft een warme, zachte trilling af en zou je kunnen helpen dicht bij jezelf te blijven en je geborgen te voelen, wat bij zou kunnen dragen aan een betere nachtrust.

Heb je vaak last van nachtmerries? Zwarte toermalijn zou aardend werken en je energie beschermen. Ook een zwarte toermalijn in huis is weer een aanrader vanwege haar elektromagnetische straling. Leg ruwe zwarte toermalijn op je nachtkastje of een orgonite toermalijn piramide naast de televisie om de straling te neutraliseren. Het zou kunnen dat de steen verpulvert, maar dat is juist een teken dat de steen haar werk goed doet!

jumbo edelsteen roze zwarte toermalijn

Een andere edelsteen om beter te slapen is seleniet. Spirituele Edelsteen Seleniet zou volgens kenners reinigend werken en emotionele bagage helpen af te voeren. De seleniet slapen steen zou je ook kunnen gebruiken bij een lichamelijke energetische reiniging als je teveel prikkels van anderen oppikt. Een ideale steen om na een drukke dag vast te houden of als hart seleniet knuffelsteen op je hartchakra te leggen voordat je gaat slapen. Wedden dat jij je veilig en geliefd voelt?

Edelstenen op lichaam leggen

Door stenen op je lichaam te leggen, vooral rechtstreeks op je Chakra’s, kun je energieblokkades opheffen. Bepaal eerst met welk chakra je wilt werken en kies dan een steen die bij dit chakra past. Ga op je rug liggen, plaats de steen op het chakra dat je wilt openen of helen en visualiseer hoe de energie van de edelsteen zich via het chakra door je lichaam verspreidt. Sluit je ogen en blijf zo lang liggen als je voelt dat nodig is.

Edelsteen Slapen Kind: edelstenen voor kinderslaapkamer

Wist je dat kinderen en edelstenen een magische combinatie zijn? Veel kinderen zouden zich aangetrokken voelen tot de kracht van een steen thuis. Kinderen zouden heel intuïtief zijn en zouden een steen uit kunnen kiezen die op dat moment het beste bij hen past. Hoe ze dat doen, lees je in onze blog Edelstenen voor Kinderen. Voor kinderen is het erg belangrijk zich veilig te voelen in hun kinderslaapkamer. Helemaal na een drukke dag op school hebben kids een goede nachtrust nodig om de dag te kunnen verwerken en om weer nieuwe energie op te doen. Enkele edelsteen baby slapen die daaraan kunnen bijdragen zijn:

 • Amethist
 • Zwarte Toermalijn
 • Maansteen
 • Onyx
 • Rozenkwarts
 • Gouden Driehoek

Leg eens een amethist met slapen onder het bed van je kind als hij of zij moeite heeft met in- en doorslapen. Een amethist slaapkamer geode zou een oase van rust kunnen creëren en je kind weer als een engeltje laten slapen. Ook is een rozenkwarts in slaapkamer van je kind een goed idee. De steen van de liefde zou voor minder angstige dromen kunnen zorgen. Dankzij de liefdevolle werking van deze steen, zouden veel kinderen zich rustiger kunnen gaan voelen.

De Gouden Driehoek is ook een perfecte edelsteen slaapkamer voor je kleintjes. Deze drie stenen zouden in combinatie voor een frisse, ontspannen en veilige energie zorgen, zodat je kind ‘s ochtends fris en fruitig weer aan een nieuwe dag begint.

Zwarte Toermalijn zou aardend werken, en zou negatieve energie en elektrosmog helpen neutraliseren. Als je kind veel op zijn of haar tablet zit, kan een stabiliserende en neutraliserende steen ze veel rust brengen.

Slaapt je kind onrustig of heeft hij of zij wel eens last van nachtmerries? Een goede edelsteen tegen nachtmerries is Onyx. Leg deze steen dan onder het bed van je kind. Ook de steen turquoise in slaapkamer zou je kind kunnen beschermen tegen nachtmerries, en een overactieve geest kunnen helpen kalmeren.

Een andere goede edelsteen onrustig slapen en edelsteen doorslapen is seleniet. De steen zou je kids kunnen helpen bij een energetische reiniging om prikkels van de drukke dag van zich af te laten glijden. Er bestaan daarom prachtige seleniet nachtlampjes van.

seleniet ijsberg

Meer Harmonie in Huis met Spiru

De juiste edelstenen kiezen is heel persoonlijk. Welke edelsteen past bij mij is dan ook iets wat per moment kan verschillen. Heb je ze eenmaal gekozen, dan kun je je edelstenen reinigen met witte salie of palo santo. Door dit te doen voorzie je je stenen van positieve kristalkracht voordat je ze een mooi plekje in huis geeft, en het ruikt ook nog eens lekker!

Naast de kracht van edelstenen kun je ook met Feng Shui de harmonie in huis halen. Met deze eeuwenoude filosofie laat je chi (energie) weer stromen. Natuurlijk kun je ook met andere producten de sfeer in huis opleuken. Wat dacht je van een Himalaya zoutsteenlamp? Naast dat deze een prettig warme gloed afgeeft, is het ook nog eens een natuurlijke luchtzuiveraar. Lees meer over de zoutlamp werking in onze blog.

Welke edelstenen heb jij al in huis?

 

Laatste aanpassing op 15 maart, 2022 12:27 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *