• Spiru Dé Winkel voor een Zenvol Leven
 • Spiru Gratis Verzending vanaf €50
 • Spiru Unieke Producten uit 44+ Landen
Gratis Verzending vanaf €50
Marije
Door Marije 3 maart 2020
Lezen werkt meditatief, ontspan 6 minuten met dit artikel.
3525 x

Zoutlamp Werking voor een gezonder, vrolijker en minder vermoeid gevoel. Ontdek de wondere wereld van Himalaya zout in deze blog.

Roze theelichthouder zout

Ze worden steeds meer verkocht. Grove stukken zout met een kaarsje of lampje erin. Naast dat zoutlampen volgens velen een speciale sfeer creëren door het natuurlijk licht, heeft de zoutlamp werking ook voordelen voor de gezondheid. Welke voordelen dat zijn en hoe dat precies werkt, ontdek je hier.

Himalaya Zoutlamp Betekenis

Een Himalaya zoutlamp is puur natuur. Letterlijk gezien is het een groot brok zout. Ze worden gemaakt van steenzout uit de westelijke kant van het Himalaya gebergte, uit de Punjab regio in Pakistan. Doordat het natuurlijke producten zijn, kun je zoutlampen kopen in verschillende vormen, kleuren en formaten. Zo kun jij je stulpje versieren met een gezellige zoutsteen theelichthouder of juist kiezen voor grotere lampen van tientallen kilo’s!

Himalaya zoutlamp

Werking Himalaya Zoutlamp

Als het lampje of kaarsje van de Himalaya Zoutlamp aanstaat, wordt het zout van de lamp warmer dan de lucht eromheen. Het aangetrokken water condenseert op de kristallen oppervlakte van de lamp. Het licht van de lamp zorgt ervoor dat een deel van het water verdampt. 

Dit doet de Himalaya zoutlamp met stof, schimmels en bacteriën

De Himalaya zoutlamp trekt water uit de omgeving aan, en daarmee ook stof, schimmels en bacteriën. Doordat stof en dergelijke achterblijft in de lamp, begint deze negatieve ionen te produceren en te verspreiden. En dat zou bevorderlijk kunnen zijn voor de gezondheid van het menselijk lichaam! 

Zo ontstaan positieve en negatieve ionen

Positieve ionen ontstaan voornamelijk door het gebruik van elektrische apparaten, zoals computers, televisies en mobiele telefoons. Negatieve ionen ontstaan door natuurverschijnselen. 

Zoveel mogelijk profiteren van de Zoutsteen Lamp Werking

Door de verstedelijking en het kantoorwerk zijn er steeds meer positieve ionen in de lucht aanwezig. Geen slecht idee dus om het licht van je smartphone in te ruilen voor het licht van een zoutlamp! Wees niet bang om de lamp zo vaak mogelijk aan te zetten, want een overschot aan negatieve ionen kan geen kwaad. 

Himalaya Zoutlamp naast laptop

Helende Werking Zoutlamp

De naam doet vermoeden dat negatieve ionen ook een negatief effect op de gezondheid hebben. Het tegendeel is waar! Een tekort aan negatieve ionen zou kunnen zorgen voor nervositeit, depressieve gevoelens, vermoeidheid en een verslechterde weerstand. 

Zoutlamp Theelicht

Mogelijke gezondheidsvoordelen van de Himalaya Zoutlamp

In een groene en natuurlijke omgeving is een gezonde lucht met negatieve ionen aanwezig. Doordat een Himalaya zoutlamp uit natuurlijk steenzout bestaat, zou hier ook een gezuiverde lucht ontstaan. En dit is hetzelfde voor de zoutkristal lamp werking. Het zou dus veel voordelen voor de gezondheid kunnen hebben, zoals onder andere: 

 • De zuurtegraad van het bloed in balans brengen 
 • De stofwisseling in de huid, lichaam en hersenen verhogen
 • Het beter functioneren van de afzonderlijke organen 

Volgens gebruikers van de zoutlamp zorgen deze voordelen voor:

 • Een bevorderde nachtrust
 • Een goed humeur
 • Positieve effecten op de luchtwegen 

Zo zou de Zoutlamp Werking voor een bevorderde nachtrust zorgen

Bij een tekort aan negatieve ionen, kun je dus last krijgen van negatieve gevoelens. Door de verspreiding van negatieve ionen zorgt de zoutsteen lamp werking voor een kalmerende energie die de nachtrust kan bevorderen. Dit zou kunnen helpen tegen de nachtmerries en wakkere uurtjes in de nacht. Extra fijn voor degenen die met een nachtlamp slapen!

Dit zou de Himalaya Zoutlamp voor een goed humeur doen

Ben je hoogsensitief? Dan zou deze lamp ook angst en depressies kunnen verminderen. Een schone omgeving zou de hoeveelheid serotonine (gelukshormoon) in je lichaam kunnen verbeteren, waardoor het stress weg zou kunnen nemen. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat jij je overdag een stuk beter voelt. De helende werking van de lamp zou kunnen zorgen voor een gezond, sterk en uitgerust gevoel.

Positieve effecten op de luchtwegen door Zoutlamp Werking

Een ander voordeel volgens zoutlamp gebruikers is de positieve zoutlamp werking op de luchtwegen. Doordat negatieve ionen aan elkaar plakken, worden ze zwaarder en zakken ze naar de grond. Met dat neerdalen nemen zij ook stofdeeltjes mee die bacteriën, virussen en ziektekiemen met zich meedragen. Wanneer je het huis stofzuigt of bijvoorbeeld schoonmaakt met Marseille Zeep, ruim je deze deeltjes op. Zo zou een zoutlamp een positieve werking kunnen hebben voor mensen met allergieën en astma.

Optimale Himalaya Zoutlamp Werking

Zorg ervoor dat de uitgekozen zoutlamp ook daadwerkelijk bestaat uit puur Himalaya zout. Alleen deze geven het gewenste effect. Daarnaast kun je kiezen tussen elektrische zoutlampen of of een zoutsteen waxinelichthouder.  Een extra leuke manier om gebruik te maken van geurkaarsen! De meeste zoutlampen worden gemaakt van roze Himalaya zout, maar ze zijn ook verkrijgbaar in andere kleuren.

Grijze Himalaya Zoutlamp

Het formaat en werking van de lamp

Het formaat van de lamp is van invloed op de werking ervan. Een grotere ruimte, met dus meer deeltjes in de lucht, heeft ook een grotere of zwaardere lamp nodig. Per vierkante meter zou 250 gram zout voldoende kunnen zijn. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om meerdere kleine lampen in een grotere ruimte te plaatsen.

Zo kun je de Zoutlamp Schoonmaken

Nog een laatste tip: maak de lamp niet nat. Wanneer de lamp te vochtig wordt, kan deze namelijk gaan smelten. Als deze toch vies begint te worden, kun je de zoutlamp schoonmaken met een droge doek of een borsteltje. 

Harmonieuze sfeer creëren met een kristallen lamp

Enthousiast geworden door de gezonde werking van de Himalaya zoutlamp? Doordat ze verschillen in vorm, kleur en formaat, is er altijd wel eentje die bij je past. Dat helpt bij een spiritueel cadeau geven aan jezelf of voor een ander.  Als je benieuwd bent geworden naar onze eigen zoutlamp ervaringen, lees je dit in de blog over Zoutlamp Ervaringen. Voor een harmonieuze sfeer kun je op onze website ook Seleniet lampen kopen. Seleniet is een spirituele edelsteen. Voor veel mensen hebben de lampen een bijzondere werking, omdat ze zouden helpen bij een heldere geest. Ideaal voor in je meditatieruimte. In combinatie met mooie meditatie muziek heb jij in een mum van tijd je staat van stilte bereikt! 

 

Een vraag of opmerking? We horen het graag!

 1. Een ion is een elektrisch geladen atoom of molecuul, dat negatief of positief geladen is. Positieve ionen hebben veel elektronen in de molecuul, terwijl negatieve ionen juist weinig of geen elektronen hebben.

  Positieve ionen zijn juist de ionen die weinig elektronen hebben. Bijvoorbeeld het waterstofion H+ (dat geen elektronen heeft, en 1 proton)

  Andersom hebben negatief geladen ionen, bijvoorbeeld Cl- een extra elektron opgenomen in de buitenste schil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1024548

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

Meld je aan & maak kans op een

waardebon t.w.v. € 50