• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
 • Gratis Verzending vanaf €60
 • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

SUMMER SALE! Ontdek 400+ items met kortingen tot 50% ☀️ >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Gele Edelstenen

Citrien, Calciet & Meer
1 - 24 van 73 producten
Sfeerfoto's

Gele Edelstenen Kopen

De gele edelsteen wordt door veel mensen gezien als een symbool van:

 • vrolijkheid
 • zelfvertrouwen
 • zelfkennis

Is een edelsteen geel, dan heeft hij volgens liefhebbers effect op je gevoel van gedrevenheid en kundigheid. Volgens edelsteentherapeuten helpen kristallen met deze kleur geloof in jezelf te versterken en te genieten van je eigen talenten. Is een gele edelsteen ruw, dan zou hij symbolisch nog krachtiger zijn. Ongepolijste stenen verbeelden voor veel mensen namelijk de ongeremde kracht van de natuur. En dat past goed bij de betekenis van deze zonnige edelsteen!

Bij Wie Passen een Gele Edelstenen en Mineralen?

Ben je een echte aanpakker die blij wordt van nieuwe avonturen en mogelijkheden? Dan heeft een gele steen betekenis voor je volgens kristalkenners! Mediteer bijvoorbeeld met een gele edelsteen om je vuurtje van binnen aan te wakkeren of draag een kristallen ketting naar je werk om nog meer te shinen. Sterrenbeelden die opvrolijken van deze mineralen zijn de vrijbuiters van de dierenriem. Denk aan de ondernemende Ram, beweeglijke Boogschutter of sociaal intelligente Leeuw.

Het Verschil tussen een Donkere en Licht Gele Edelsteen

Een lichtgele edelsteen hoort volgens chakra kenners bij het derde power punt ter hoogte van het middenrif, de Zonnevlecht. Hier zouden onder andere je ego en logisch denkvermogen ontwikkeld worden. Een gele doorzichtige edelsteen voegt daar volgens de chakra kleurentheorie eigenschappen van het Kruinchakra aan toe. Een combinatie van geel met een wit of transparant uiterlijk zou dan ook staan voor de verbinding tussen kennis over jezelf en over de wereld. Is een kristal donkergeel neigend naar oranje, dan verwijst hij volgens deze filosofie ook naar het Tweede Chakra van seksualiteit en relaties. Een steen die het principe van ik en jij vertegenwoordigt!

Geel Edelsteen, de Populaire Soorten

Benieuwd welke kleurrijke soorten behoren tot de all time favourites? Dit zijn de populairste gele mineralen bij Spiru:

 • Citrien: Gele halfedelsteen die concentratie en een goed humeur symboliseert
 • Gele Calciet: Maakt volgens liefhebbers standvastig en hoopvol
 • Gele Aventurijn: Stimuleert volgens kenners zelfbeheersing en emotionele balans
 • Gele Jaspis: Zou een positief effect hebben op het uithoudingsvermogen
 • Gele Topaas: Straalt voor veel mensen geluk en optimisme uit
 • Pyriet: Verwijst voor veel mensen naar zelfreflectie en eerlijkheid

Kristallen op Kleur Shoppen bij Spiru

Ben je geïnteresseerd in Kleurentherapie? Bij Spiru kun je eenvoudig kristallen op kleur bekijken. Klik hier voor een overzicht van Blauwe Edelstenen, Bruine Edelstenen, Grijze Edelstenen, Groene Edelstenen, Oranje Edelstenen, Paarse Edelstenen, Rode Edelstenen, Roze Edelstenen, Turquoise Edelstenen, Witte Edelstenen en Zwarte Edelstenen. Welk mineraal je ook zoekt, je nieuwe favoriet shop je bij Spiru!