• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis Verzending vanaf €60
  • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

SUMMER SALE! Ontdek 400+ items met kortingen tot 50% ☀️ >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Paarse Edelstenen

Amethist, Aura Kwarts & Meer
1 - 24 van 129 producten
Sfeerfoto's

Paarse Edelstenen Kopen

Paarse edelstenen worden vaak gelinkt aan spirituele en geestelijke verdieping. De bekendste en populairste paarse edelsteen naam is Amethist. Paarse edelstenen worden vaak gebruikt om je op spiritueel vlak te ontwikkelen. Daarom worden ze ook vaak gebruikt bij meditatie en gebed.

Edelstenen Paars Betekenis

Paars is voor veel mensen de kleur van spiritualiteit en intuïtie. Amethist zou je bijvoorbeeld aansporen om je drukke mind te kalmeren en diepere inzichten op te doen. Geen gek steentje dus en voor veel mensen een favoriet om mee te mediteren. Ook staan paarse kristallen bekend om hun rustgevende werking, net als hun lila bloemenvriend de lavendel. Wil je dus lekker kunnen slapen of hoofdpijn verlichten, probeer dan eens een combinatie van die twee toppers!

Edelstenen Paarse Stenen Chakra

Paarse edelstenen horen bij het zevende chakra. Dit chakra wordt ook wel het kruinchakra genoemd en wordt geassocieerd met de kleur paars. Het is een energiepunt die zich bovenop je hoofd, op je kruin, bevindt. Deze eerste van zeven chakra’s vormt de basis voor fysieke en emotionele ervaringen en zorgt voor een gevoel van veiligheid en geborgenheid. De wortelchakra is het fundament waarop de andere chakra’s gebouwd zijn Hiermee zou je in contact staan met het universum. Het verlichtende van dit chakra past goed bij de werking van paarse edelstenen. Paarskleurige kristallen helpen je bij het verkrijgen van belangrijke inzichten, die weer via je kruinchakra worden ‘gedownload’.

Paarse Edelsteen Soorten

Bij Spiru vind je verscheidene paarse edelstenen:

  • Amethist
  • Ametrien
  • Angel Aura Kwarts
  • Lepidoliet
  • Fluoriet

Amethist Edelsteen Paars

Amethist kan de ene keer als licht paarse edelsteen en de andere keer als donker paarse edelsteen bestempeld worden. Deze steen wordt vooral gekocht door mensen die zich spiritueel verder willen ontwikkelen. Hij zou je intuïtie versterken en je spiritueel laten groeien. Ook zou deze edelsteen je meer wijsheid en inzicht kunnen geven. Amethist helpt je ook los te komen van beperkende gewoonten en verslavingen. Wil je stoppen met roken of patronen doorbreken? Dan is deze steen voor jou!

Ametrien Edelsteen Paars

Deze paarse steen naam is een combinatie van de paarse halfedelsteen Amethist en de gele Citrien. De werking van deze steen zou dan ook de kwaliteiten van beide edelstenen bezitten. Zo zou hij zowel de optimistische energie van Citrien als de ontspannende en spirituele energie van Amethist met zich meebrengen. Hij zou goed helpen bij vermoeidheid, stress en depressie. Ook zou hij het concentratievermogen kunnen versterken.

Angel Aura Kwarts Paarse Edelsteen

Angel Aura Kwarts is Bergkristal dat bewerkt wordt met o.a. platina en zilver. Hierdoor krijgt de steen een regenboogkleurige glans. De steen staat bekend om zijn zachte en lichte energie, die een harmonieus en vredig gevoel zou geven. De steen zou je kunnen helpen om je te verbinden met engelen en hun boodschappen te ontvangen. Spirituele inzichten en kennis zouden makkelijker naar je toekomen. Ook zou deze steen negativiteit, spanning, stress en zorgen verminderen.

Lepidoliet Paarse Mineraal Steen

Lepidoliet is meestal een roze of lichtpaarse edelsteen, maar kan ook donkerpaars, rood, of blauw zijn. Volgens liefhebbers zou lepidoliet voor mentaal en emotioneel evenwicht kunnen zorgen. Hij zou je zelfinzicht geven en helpen om beslissingen te nemen vanuit innerlijke rust en ontspanning. Fysiek gezien zou hij kunnen helpen bij pijn dat veroorzaakt wordt door stress. Als je deze lila steen onder je kussen legt, zou je vredige dromen kunnen krijgen.

Paarse Steen Naam Fluoriet

Fluoriet kan zowel paars, groen of een combinatie van deze twee kleuren zijn. In sommige gevallen heeft de steen een blauwe, roze of gele kleur. De paarse variant zou de intuïtie versterken en (spirituele) blokkades doorbreken. Volgens liefhebbers is het een fijne steen bij meditatie. Ook wordt Fluoriet vaak gebruikt bij het studeren, omdat hij het makkelijker zou maken de stof te onthouden. Ook zou de edelsteen je helpen het beste uit jezelf te halen en inzicht geven in beperkende patronen.

Meer als edelstenen en mineralen

Heb je al genoeg paarse edelstenen en mineralen en wil jij je collectie aanvullen met elke kleur van de regenboog? Neem dan eens een kijkje op onze pagina edelstenen op kleur. Steengoede energie begint bij Spiru!