• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis Verzending vanaf €60
  • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Ontdek items die matchen met jouw sterrenbeeld 🤩 >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Bruine Edelstenen

Tijgeroog, Rookkwarts & Meer
1 - 24 van 130 producten
Sfeerfoto's

Bruine edelstenen Kopen

Wanneer je aan het begin staat van je edelstenen verzameling, denk je niet meteen aan bruine edelsteen. Elke andere kleur wordt vaak wel aangeraden, en vaak begin je met de toegankelijke gouden driehoek: bergkristal, amethist en rozenkwarts. Of je nou net begint met je collectie, of al een flinke verzameling in huis hebt gehaald: de bruine edelstenen kunnen je evenwicht, focus, daadkracht, zelfvertrouwen en veiligheid geven. Zodat jij op de juiste manier jouw kracht kunt inzetten en het beste uit jezelf haalt. Best mooi, toch?

Bruine Steen Betekenis

De bruine edelsteen betekenis is regeneratie. Als je alle kleuren met elkaar mixt, krijg je, jawel, bruin. Als je alleen de primaire kleuren met elkaar mengt (rood, blauw en geel), ontstaat ook een bruine kleur. Hierdoor zou het verbonden zijn met elke andere kleur. Het gaat om continuïteit, de cyclus van het leven. Loslaten en groeien, met geduld. Bruine edelstenen zouden je kunnen kalmeren en een gevoel van liefde en bescherming geven.

Bruine Edelsteen Chakra

De bruine edelsteen kunnen bij het mediteren op elk chakra worden geplaatst. Toch worden ze vaak gelinkt aan de drie onderste chakra’s, die meer met de aarde verbonden zijn. Het gaat hierbij om het eerste chakra, het wortelchakra, de sacraalchakra en de zonnevlecht. Het hangt er ook van af naar welke kleur de bruine edelsteen meer neigt. Specifiek horen ze bij het derde chakra, de zonnevlecht. Bruine edelstenen als de Tijgeroog worden hier vaak geplaatst om bijvoorbeeld het zelfvertrouwen een boost te geven of pijn rond dat gebied te verhelpen.

Welke soorten bruine edelstenen zijn er?

Hieronder lichten we de meest populaire bruine edelstenen uit:

  • Aragoniet
  • Tijgeroog
  • Shiva Lingam
  • Rookkwarts
  • Woestijnroos
  • Septarie
  • Oceaan Jaspis

Snuffel vooral eens rond op deze pagina, zodat je nog veel meer bruine edelstenen kunt ontdekken! Zo vind je er bijvoorbeeld Barnsteen of een bruin zwarte edelsteen als Maansteen of Rutielkwarts.

Aragoniet Edelsteen Bruin

Aragoniet is een oranje bruine edelsteen met een sterk aardende werking en zou verbonden zijn met het sterrenbeeld Steenbok. Hij zou een burn-out kunnen voorkomen door te kalmeren en ervoor te zorgen dat je even gas terugneemt bij stress. Vooral mensen die hoogsensitief zijn, zouden baat kunnen hebben bij deze steen in tijden van overgevoeligheid en overbelasting. Verder zou hij je geduldiger maken en helpen omstandigheden beter te kunnen accepteren.

Edelsteen Bruin Tijgeroog

Tijgeroog is een bruine halfedelsteen. Zoals het dier waar hij naar vernoemd is, zou hij je kunnen helpen om met zelfvertrouwen en daadkracht op je doel af te gaan. Zoals een tijger wacht tot het juiste moment, zo helpt deze steen je om je energie effectief in te zetten. Hij zou een fijn maatje zijn voor mensen die last hebben van onzekerheid of geen keuzes kunnen maken.

Shiva Lingam

Deze bruine edelsteen naam is afgeleid van de vurige hindoegod Shiva Nataraja. Ben je klaar voor actie, dan kan de Shiva Lingam je misschien helpen voorbereiden op de noodzakelijke transformatie. Van alle edelstenen op aarde, zou deze de meest zuivere en krachtige trilling hebben. Wat je meestal verwacht van een witte edelsteen, zou deze ook de energie in je huis zorgvuldig kunnen reinigen.

Bruine Edelsteen Rookkwarts

Rookkwarts is een bruine, doorzichtige edelsteen. Deze beschermer zou je kunnen helpen om te aarden en met een realistische en nuchtere blik naar omstandigheden te kijken. Het kan een fijne helper zijn voor mensen die last hebben van stress, angsten en nachtmerries. Deze lichtbruine edelsteen zou ook kunnen helpen bij ontgifting, ontspanning, loslaten en accepteren. Hierdoor wordt hij vaak gebruikt door mensen die afstand willen nemen van een verslaving, zoals roken.

Licht Bruine Edelsteen Woestijnroos

Zoals je misschien al had geraden, wordt deze edelsteen gevormd in de woestijn. Wel is het nog de vraag of Woestijnroos een edelsteen genoemd mag worden. Hij bestaat voor het grootste deel uit gips of bariet, waardoor het ook wel een gipskristal genoemd wordt. Ook de kleur is veranderlijk en varieert van beige tot bruin. Wanneer er ook ijzeroxide aanwezig is, krijgt het een roestige kleur. Hij zou zowel aardend als op het kruinchakra werken. Ook zou hij helpen bij stabiliteit, bescherming en veerkracht.

Septarie Edelsteen Geel Bruin

Septarie wordt ook wel schildpaddensteen genoemd. Deze geelbruine edelsteen is een combinatie van verschillende edelstenen zoals calciet, gips, pyriet, siederiet, chalcopyriet of markasiet. Volgens kenners werkt hij aardend en zou hij je emoties en gedachten op een lijn kunnen brengen. Deze krachtige bundel zou je daadkracht en zelfvertrouwen geven, waardoor je standvastig en tegelijkertijd toegankelijk en open zou worden. Hierdoor zou je zelf ook meer geluk kunnen ervaren!

Oceaan Jaspis Edelsteen Groen met Bruin

Oceaan Jaspis heeft meestal een groenbruine kleur. Net zoals vele andere bruine edelstenen zou hij aardend en beschermend kunnen werken. Ook zou hij je kunnen helpen achter je dromen aan te gaan door je het nodige doorzettingsvermogen te geven. Hij zou je daadkrachtig en strijdlustig maken en helpen voor jezelf op te komen. Verder maakt hij volgens kenners eerlijk en oprecht en zorgt hij voor een evenwicht tussen body, mind en soul.

Edelsteen bruin met glitters

De eksters onder de edelsteenliefhebbers zijn natuurlijk dol op glinsteringen. Wie op zoek is naar een bruine edelsteen met glitters, wordt blij van Goldfluss. En geloof het of niet, maar deze steen staat ook symbool voor optimisme. Verder zou hij emotionele balans, warmte en geluk kunnen brengen. Het zou een fijne edelsteen zijn voor mensen die last hebben van neerslachtige gevoelens. Vanwege de opwekkende werking zou je het misschien al verwachten, en is deze edelsteen oranje bruin.

Meer kleuren ontdekken?

Wil jij je collectie edelstenen aanvullen met elke kleur van de regenboog? Neem dan eens een kijkje op onze pagina edelstenen op kleur. Wat je ook zoekt, je vindt het bij Spiru!