• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis Verzending vanaf €60
  • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

OP = OP! T/m  22 april Wierook UITVERKOOP met kortingen tot 50% 🏷️ >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Roze Edelstenen

Rozenkwarts, Lepidoliet & Meer
1 - 24 van 139 producten
Sfeerfoto's

Roze edelsteen betekenis

Roze edelstenen, ze zijn er in verschillende soorten en maten. Roze steensoorten zouden er volgens kenners voor kunnen zorgen dat sociale vaardigheden zoals het tonen van compassie en empathie kunnen worden versterkt. Roze edelstenen zouden je gevoeliger en harmonieuzer maken. Roze kristallen kunnen er daarnaast voor zorgen dat je vanuit je hart leeft, met meer liefde voor jezelf en voor anderen. Een edelsteen roze stimuleert dan ook ons hartchakra.

Roze edelsteen soorten

Er zijn verschillende roze edelsteen soorten, met ieder hun eigen krachtige werking en roze steen betekenis. Een aantal roze edelstenen en mineralen zullen we hieronder uitlichten. Roze kristallen die wij onder andere in ons assortiment hebben zijn:

  • rozenkwarts
  • rhodoniet
  • rhodochrosiet
  • lepidoliet

Rozenkwarts

De meest bekende licht roze steen is misschien wel de rozenkwarts. Dit kristal zou symbool staan voor alles wat met liefde te maken heeft. Denk bijvoorbeeld aan zelfliefde, compassie, vriendschap, schoonheid en liefde voor een ander. Rozenkwarts wordt ook wel geassocieerd met liefdevolle heiligen en godinnen zoals Venus, Quan Yin en Maria. Naast dat de rozenkwarts eigenliefde en zelfacceptatie zou kunnen bevorderen, is het ook een onderdeel van de Gouden Driehoek. De drie stenen bergkristal, amethist en rozenkwarts worden in een driehoek ten opzichte van elkaar gelegd, waardoor de werking van de edelstenen zouden worden versterkt.

Rhodoniet

Een andere roze edelsteen naam is Rhodoniet. Rhodoniet is een zeer geliefde steen. Rhodoniet kan trouwens ook rood van kleur zijn, en is doorschijnend tot doorzichtig met een glans. De steen is geliefd om haar zwarte vlekken en wordt dan ook veel gebruikt voor siervoorwerpen en juwelen. De steen hoort bij het hartchakra, maar zou ook kunnen werken op het wortelchakra. Het kristal zou zelfliefde en compassie kunnen helpen versterken en je liefdevol te kunnen laten reageren vanuit je hart.

Rhodochrosiet

Rhodochrosiet is een mineraal met een roze tot rode kleur en zou je een beetje aan glas kunnen laten denken. Volgens kenners heeft deze licht roze edelsteen tot donker roze edelsteen en zelfs rode kleur werking op je seksualiteit, optimisme, creativiteit en lichamelijke vitaliteit. Ook zou het een goede steen voor het hart en relaties zijn. Rhodochrosiet zou trauma’s kunnen helpen helen en universele liefde mogelijk kunnen maken.

Lepidoliet

Lepidoliet is een rozeachtig tot lilakleurige steen die behoort tot de zogenoemde mica groep. Dat betekent dat ze een glittertje bevatten. Daarom wordt lepidoliet ook wel kraaienzilver of schubbensteen genoemd. Het kristal zou je kunnen helpen bij emotioneel en mentaal evenwicht. De steen zou namelijk invloeden van buitenaf op waarde kunnen schatten en kunnen helpen bepalen wat echt belangrijk is. Lepidoliet zou je kunnen helpen om beslissingen te nemen vanuit innerlijke rust en ontspanning.

Roze halfedelsteen betekenis

Naast edelstenen kennen we ook halfedelstenen. Maar wat is het verschil? En zijn halfedelstenen dan de helft minder waard omdat er half in de naam staat? Het woord edelstenen wordt gebruikt om te verwijzen naar vier specifieke edelstenen, namelijk: robijn, smaragd, saffier en diamant. Aan de andere kant hebben we dus halfedelstenen. Deze term zou verwijzen naar alle andere edelstenen. De term ‘half’ is in dit geval heel misleidend, want er zijn heel wat halfedelstenen die door hun vorm, kleur en patronen meer geld waard zijn dan echte edelstenen. Een halfedelsteen kan voor jou net zoveel waarde hebben als een ‘gewone’ edelsteen!