• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis Verzending vanaf €60
  • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

SUMMER SALE! Ontdek 400+ items met kortingen tot 50% ☀️ >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Zwarte Edelstenen

Shungiet, Zwarte Toermalijn & Meer
1 - 24 van 222 producten
Sfeerfoto's

Zwarte Edelstenen Kopen

Zwart absorbeert goed, daarom gebruiken mensen deze kristalkleur meestal om negatieve energie ergens aan te onttrekken. Dat kunnen bijvoorbeeld mensen en dieren zijn, maar ook edelstenen of ruimtes.

Zwarte Steen Betekenis

De zwarte edelsteen betekenis is reinigend en beschermend. Zwarte stenen zouden je kunnen helpen aarden, je lichaam en geest weer in balans te brengen en negatieve energie omzetten in positieve. Je aura zou als het ware een spirituele douche krijgen! Zwarte stenen als Shungiet en Zwarte Toermalijn worden vaak in de buurt van tv’s en computers gezet om straling op te nemen. Ook zouden ze in de ruimte heftige emoties uit de lucht kunnen verwijderen. Hematiet heeft volgens de edelsteentherapie een talent om andere mineralen te reinigen en Obsidiaan zou een zuiverende steen zijn die onbewuste zaken naar boven zou halen. Heb je dus een no nonsense kristal nodig dat orde op zaken stelt, dan staan donkere soorten voor je klaar!

Edelsteen Zwart Chakra

Zwarte edelstenen horen bij het eerste chakra. Dit chakra wordt ook wel het wortelchakra genoemd en wordt geassocieerd met donkere kleuren als rood en zwart. Het is een energiepunt dat zich onderaan je ruggengraat bevindt. Deze eerste chakra zou de basis vormen voor fysieke en emotionele ervaringen en zorgen voor de basisbehoeftes veiligheid en geborgenheid. Het wortelchakra hoor bij het element aarde, die de bodem voor onze wortels vormt. Het aardende van dit chakra past goed bij de werking van zwarte edelstenen.

Zwarte Edelsteen Soorten

In het assortiment van Spiru vind je de volgende zwarte edelsteen soorten:

  • Zwarte Toermalijn
  • Toermalijnkwarts
  • Hematiet
  • Onyx
  • Obsidiaan
  • Shungiet
  • Magnetiet
  • Lavasteen

Zwarte Toermalijn

Zwarte toermalijn is een zwarte halfedelsteen en wordt ook wel Schörl genoemd. Zoals vele andere zwarte edelstenen zou hij een reinigende en beschermende werking hebben. Hij zou je helpen aarden, balans aanbrengen en de aura reinigen. Hij zuigt negatieve energie op en zou een goede spons zijn van zwarte magie en elektromagnetische straling. Door de edelsteen ergens te plaatsen, zou hij een negatieve lading in de lucht kunnen neutraliseren. Daarnaast zou hij ook een gevoel van veiligheid en ontspanning kunnen geven.

Toermalijnkwarts

Toermalijnkwarts is een combinatie van Bergkristal en Zwarte Toermalijn. Hij zou dan ook de werking van beide stenen hebben. Specifiek zou Toermalijnkwarts je kunnen helpen om emotionele blokkades en patronen te herkennen en te doorbreken. Je emoties zouden hierdoor stabiliseren en je spiritualiteit zou zich verder ontwikkelen. Je zou als het ware groeien door de sterke zuivering die op alle gebieden plaatsvindt. Ook zou de steen helderheid kunnen scheppen.

Hematiet

Hematiet staat bekend als een sterk aardende en beschermende steen. Volgens kenners is het zelfs de meeste effectieve steen om te aarden! Hij zou zorgen voor harmonie en het gevoel van zelfvertrouwen, moed en zelfrespect kunnen vergroten. Ook de wilskracht zou versterkt worden door deze steen. Hij zou je helpen praktisch te denken en in evenwicht te komen. Liefhebbers van edelstenen gebruiken deze steen vaak om andere edelstenen te ontdoen van hun negatieve energie. Ook wordt hij vaak in het midden van een Gouden Driehoek gelegd, om te helpen bij het afvoeren van energie en deze zuiver te houden.

Onyx

Onyx is een zwarte half edelsteen en zou je discipline, wilskracht en doorzettingsvermogen kunnen geven. Naast dat hij je focus en concentratie zou kunnen verbeteren, zou hij ook het analytisch denkvermogen stimuleren. Deze donkere edelsteen zou je innerlijke kracht geven en kunnen helpen om standvastig op je doel af te gaan. Als je een idee hebt, zou Onyx je helpen om deze waar te maken. Verder zou deze steen kunnen helpen bij rouwverwerking, boosheid, melancholie en depressie.

Obsidiaan

Obsidiaan is een zacht werkende zwarte edelsteen die je innerlijke rust en vrede zou kunnen geven. Volgens liefhebbers maakt deze steen je vrij en spontaan door negatieve gedachten over jezelf los te laten. Ook zou deze zwarte edelsteen je diepe inzicht kunnen geven in jezelf en je helpen je op persoonlijk vlak te ontwikkelen. Bagage uit het verleden zou worden opgeruimd, juist door emoties en ervaringen naar boven te halen, zodat je ze kunt verwerken.

Shungiet

Shungiet staat bekend als een beschermende en kalmerende energie die negatieve energieën en straling absorbeert. Ook zou hij een reinigende en ontgiftende werking hebben op het lichaam. Met zwarte edelstenen als Shungiet zouden diepe traumatische gebeurtenissen geheeld kunnen worden en zou jij jezelf weer terug kunnen vinden.
Volgens de Russen is het de steen van troost. Hij zou verzachtend werken bij de verwerking van heftige emoties als verdriet, rouw en boosheid. Deze zwarte edelsteen zou kalmerend werken, zodat je ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen.

Lavasteen

Lavasteen is een combinatie van de elementen vuur en aarde. Hierbij zou de aardse energie het vuur temperen, zodat de balans behouden blijft. Deze zwarte edelsteen is eigenlijk lava of magma dat is uitgehard. Wanneer lava afkoelt en stolt, ontstaat deze bijzondere steen. Hij zou je persoonlijke kracht kunnen geven, terwijl hij tegelijkertijd zorgt voor emotionele balans. Lavasteen staat vooral bekend om het versterken van je uithoudingsvermogen en wilskracht, waardoor je weer gemotiveerd wordt om actie te ondernemen. De steen wordt vanwege het aardende effect ook wel eens gebruikt voor meditatie.

Meer kleurrijke edelstenen en mineralen

Is jouw verzameling al zwart genoeg en wil jij je collectie aanvullen met andere kleuren van de regenboog? Neem dan eens een kijkje op onze pagina edelstenen op kleur. Steengoede energie begint bij Spiru!