• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis Verzending vanaf €60
  • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

SUMMER SALE! Ontdek 400+ items met kortingen tot 50% ☀️ >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Groene Edelstenen

Jade, Groene Aventurijn & Meer
1 - 24 van 222 producten
Sfeerfoto's

Groene Edelsteen Betekenis

De kleur groen zou de kleur van het hart en van het hartchakra zijn. Volgens kenners worden groene edelstenen gebruikt om je te helpen ‘voelen’ en vanuit je hart te leren leven. De kleur groen zou daarnaast de harmonie in jezelf versterken en vervelende gevoelens helpen los te laten. Daarnaast zouden een edelsteen groen gevoelens van dankbaarheid kunnen versterken.

Groene Edelstenen Hartchakra

Groene edelstenen zouden op ons vierde chakra – het hartchakra – werken. Ons hartchakra heeft alles te maken met liefde en verbinding. Is jouw hartchakra in balans, dan zou je veel compassie, blijheid en tevredenheid voelen. Een hartchakra die in balans is, zou je in staat stellen om te verbinden met jezelf en met je omgeving. De kleur die bij het hartchakra hoort is groen. De groene kleur staat voor groei en liefde die we nodig hebben om te groeien in wie we zijn.

Groene steen naam

Bij Spiru vind je verschillende groene edelstenen. Hieronder zullen we deze groene edelsteen soorten uitlichten. Een aantal groene steen betekenis stenen die we in ons assortiment hebben zijn. Welke groene edelstenen zijn er?

  • aventurijn
  • jade
  • mosagaat
  • peridoot
  • smaragd
  • prehniet

Aventurijn

De aventurijn is een populaire groene steensoort. De steen zou kalmerend en beschermend werken en een positief effect kunnen hebben op het gevoel van ontspanning en geluk. Deze lichtgroene edelsteen tot donker groene edelsteen zou je kunnen helpen om negatieve gevoelens om te zetten naar positieve, en je geduldiger en empathischer kunnen maken. Je zou kunnen zetten dat de groene aventurijn je emoties in balans kunnen helpen brengen.

Jade

De licht groene edelsteen Jade staat ook wel bekend als de groene geluksbrenger. De steen zou je namelijk kunnen helpen leren luisteren naar je lichaam en het maken van keuzes. Jade zou je bovendien creatief kunnen maken en woorden helpen omzetten in daden. Volgens kenners zou de steen je kunnen helpen bij traumatische gebeurtenissen, omdat deze je kalm en ontspannen zou maken ten tijde van moeilijkheden.

Mosagaat

Agaat is een kleurrijke kwartssoort die bestaat uit verschillende lagen. De steen kan bijvoorbeeld strepen bevatten van onder andere bergkristal en amethist. Iedere samenstelling heeft daarom andere kleuren en zijn eigen naam, waaronder Mos Agaat. Deze donkergroene edelsteen zou volgens kenners de band met de natuur versterken en je optimistisch maken. Ook zou mosagaat je helpen je hart te openen en emoties helpen accepteren. Deze edelsteen zou een groene steen edelsteen zijn voor iedereen, omdat ‘ie aardend en stabiliserend zou werken.

Peridoot

De peridoot is een bijzondere edelsteen die beschermend en reinigend zou werken. Het kristal heeft als groene edelsteen naam ook wel chrysoliet of olivijn. Hij zou je kunnen helpen om negatieve invloeden van buitenaf te weren en bij kunnen dragen aan een positieve levensinstelling. Peridoot zou je volgens kenners onafhankelijker en evenwichtiger kunnen maken en je wijsheid en zelfstandigheid kunnen brengen.

Smaragd

Volgens edelsteenkenners heeft de smaragd – ook wel Beryl of Beril – een verhelderende werking op emoties, lichaam en geest. Dit groene kristal zou daarom kunnen worden ingezet om het functioneren van zintuigen en het zenuwstelsel te verbeteren. Ook zou de smaragd kunnen helpen bij het ontwikkelen of vergroten van je zelfrespect, zelfdiscipline en je persoonlijke inzicht.

Prehniet

Prehniet is een edelsteen welke volgens edelsteentherapeuten effect zou kunnen hebben op de filterende functies van het lichaam. Zo zouden je nieren, lever en milt baat kunnen hebben bij de werking van prehniet. Op emotioneel en spiritueel gebied zou prehniet kunnen helpen bij het verwerken van indrukken, het maken van keuzes, het versterken van je zelfrespect en het balanceren van de aura. Bovendien zou de steen je eraan kunnen helpen herinneren wat milder te zijn voor jezelf en voor anderen.

Half edelsteen Groen Betekenis

Naast edelstenen kennen we ook groene halfedelstenen. Maar wat zijn dat nou precies? Om het verschil aan te duiden, definiëren we eerst het begrip edelstenen. Het woord edelstenen wordt gebruikt om te verwijzen naar vier specifieke edelstenen, namelijk: robijn, smaragd, saffier en diamant. Aan de andere kant hebben we dus halfedelstenen. Deze term zou slaan om naar alle andere edelstenen te verwijzen. De term ‘half’ is in dit geval heel misleidend, want er zijn heel wat halfedelstenen die door hun vorm, kleur en patronen meer geld waard zijn dan echte edelstenen. Alle bovengenoemde edelstenen zouden dus een groene half edelsteen zijn. Maar een groene halfedelsteen kan net zoveel waarde voor jou hebben als een ‘gewone’ edelsteen.

Meer edelstenen en mineralen bij Spiru

Heb jij genoeg schitterende groene edelstenen en wil jij je collectie aanvullen met een andere kleur, zoals paarse edelstenen? Of ga je liever voor een kleurrijke verzameling? Er is altijd een edelsteen die bij jou past!