• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis Verzending vanaf €60
  • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

OP = OP! T/m  22 april Wierook UITVERKOOP met kortingen tot 50% 🏷️ >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Rode Edelstenen

Rode Jaspis, Granaat & Meer
1 - 24 van 98 producten
Sfeerfoto's

Rode Edelstenen Kopen

De meeste mensen verbinden de kleur van een rode edelsteen met basisbehoeftes zoals warmte, veiligheid en voldoende slaap. Op fysiek gebied zouden ze de bloedsomloop kunnen bevorderen en kracht geven. Als je last hebt van vermoeidheid en lusteloosheid, zou een rode edelsteen je innerlijke vuurtje weer op kunnen laaien. Zodat jouw lust voor het leven terugkeert en jij voor jezelf kunt opkomen als dat nodig is.

Rode Edelsteen Betekenis

Benieuwd naar de rode steen betekenis? Sommige rode edelstenen staan bekend als activerende kristallen die je aansporen om door te zetten. Een donker rode edelsteen als Rode Jaspis zou dan weer een klassieke steen om lichaamsbewustzijn mee te vergroten. Hij zou namelijk duidelijk maken wat je voelt zodat je daar naar kunt handelen. Over integriteit zou een rode steen dus genoeg te vertellen kunnen hebben!

Edelsteen Rood Chakra

Zoek je een Eerste Chakra om je vitaliteit wat op te krikken? Dan kun je bij rode soorten terecht! Zoals hierboven beschreven, wordt de rode edelsteen vaak gelinkt aan de basisbehoeftes, zoals veiligheid, voeding en vechtlust. Precies waar het eerste chakra over gaat. Ook zou deze symbool staan voor je zelfvertrouwen, opvoeding, hoe je voor jezelf zorgt en waardering in het leven. Een rode edelsteen zou deze dingen meer in balans kunnen brengen.

Rode Edelstenen Lijst

Rode edelsteen soorten:

  • Granaat
  • Robijn
  • Rode Jaspis
  • Carneool
  • Rhodoliet
  • Rhodoniet

Granaat

Granaat is een rode halfedelsteen die hoort bij de maand januari. Niet zo gek, want dit is vaak de maand waarin de donkere dagen ook hun werking hebben op ons humeur. Granaat zou je optimisme en levensvreugde kunnen geven. Verder zou hij creatief maken en zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen geven. Handig voor als je met je goede voornemens begint! Beperkende gedachten en patronen zou hij namelijk ook kunnen doorbreken.

Robijn

Robijn is een rode doorzichtige edelsteen. Traditioneel gezien zie je deze rode edelsten vaak terug in juwelen en sieraden van koningen en koninginnen. Ook in sprookjes zie je deze beeldschone steen vaak terug. Net als de Granaat zou deze steen je energie geven. en alles wat traag loopt, sneller laten gaan. Dit kan helpen bij het figuurlijke gevoel van vastzitten, maar ook letterlijk zou hij de spijsvertering en bloedsomloop kunnen bevorderen. Verder is het natuurlijk een plaatje om naar te kijken!

Rode Jaspis

Rode Jaspis is een donkerrode edelsteen die je kracht, doorzettingsvermogen en vitaliteit zou geven. Hij zou je assertiever kunnen maken, waardoor je met een Rode Jaspis op zak beter voor jezelf zou kunnen opkomen. Mensen die last hebben van onzekerheid hebben vaak baat bij deze steen. Volgens kenners vergroot hij je weerbaarheid en zelfrespect.

Carneool

Carneool is een oranje rode edelsteen die zowel bij het eerste als tweede chakra hoort. Het tweede chakra staat symbool voor creativiteit en seksualiteit en dat is waar deze steen je ook bij zou kunnen helpen. De rood oranje edelsteen zou zowel stabiliserend als activerend zijn en negatieve gevoelens kunnen verminderen. Carneool is ook verkrijgbaar als roodbruine edelsteen, omdat de steen in verschillende tinten verschijnt. De roodbruine edelsteen zou ook een kalmerende, verwarmende werking hebben.

Rhodoliet

Rhodoliet is een roodroze steen die je inspiratie, hoop en moed zou kunnen geven. Hij zou je hartchakra openen waardoor je een compassie- en liefdevol leven zou kunnen leiden. Ook zou hij de intuïtie kunnen versterken en emotionele heling geven. Volgens kenners helpt hij blokkades op te heffen en werk hij verzachtend bij liefdesverdriet.

Rhodoniet

Rhodoniet is roze tot rood van kleur en schijnt een klein beetje door. Vanwege de zwarte aders, ook wel dendrieten genoemd, is hij erg populair en zie je deze steen vaak terugkomen in sieraden. Hij zou geduld, veerkracht en vertrouwen geven. Deze edelsteen hoort zowel bij het wortelchakra als het hartchakra. Hierdoor zou hij je leren met meer liefde naar jezelf en anderen te kijken. Ook zou hij kunnen helpen bij het verwerken van dingen uit het verleden en zou hij kunnen helpen bij rouw en een gebroken hart.

Meer kleuren ontdekken?

Wil jij je collectie edelstenen aanvullen met elke kleur van de regenboog? Neem dan eens een kijkje op onze pagina edelstenen op kleur. Wat je ook zoekt, je vindt het bij Spiru!