• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis Verzending vanaf €60
  • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

De leukste cadeaus voor pakjesavond! 🎁 >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Mediteren met Edelstenen – De helende kracht van kristallen

Door Marije 11 april 2022
Lezen werkt meditatief, ontspan 6 minuten met dit artikel.
4046 x

Mediteren met edelstenen maakt je meditatie nog krachtiger. Hoe en welke kristallen je kunt gebruiken? Dat ontdek je in deze blog!

trommelstenen mix

Tegenwoordig zijn we de hele dag aan het multitasken, want tijd is kostbaar! Toch is niks zo belangrijk als rust, omdat je daarna juist productiever wordt door de ruimte die je daarmee in je hoofd creëert. Wat dacht je bijvoorbeeld van een die meditatiesessie? Kristallen kunnen je hierbij helpen. Hoe en welke kristallen je kunnen helpen, lees je hier!

Waarom Mediteren met Kristallen?

Mediteren is niks anders dan even inchecken bij jezelf en gedachtes er gewoon te laten zijn. Uiteindelijk zul je merken dat je geest juist kalmer wordt. Om je meditaties te verdiepen zijn edelstenen een fijn hulpje. Een edelstenen meditatie kan helpen om je focus te houden en in het hier en nu te blijven. Naast dat je meer focus krijgt van mediteren met edelstenen, kun je ze ook gebruiken om je te verbinden met een bepaalde intentie die je aan het begin van je meditatie zet. Ook kun je bijvoorbeeld kiezen voor een edelsteen die past bij het chakra waar jij je op wilt focussen tijdens je meditatie. Op deze manier kun je de meditatie krachtiger maken.

Bekijk Chakra Stenen

Hoe Mediteren met Edelstenen?

De beste manier om edelstenen te gebruiken tijdens het mediteren, is door de steen tijdens het mediteren vast te houden. Op die manier kun je je echt verbinden met de kracht en intentie van de steen. Je kunt hem in één of beide handen houden, je ogen sluiten en een paar keer diep in- en uitademen. Ook kun je de edelsteen naast je neerleggen of op je lichaam plaatsen. Ben je een beginner op het gebied van meditatie? Dan kun je het beste beginnen met een geleide beginner meditatie. Zo wordt het makkelijker om je focus te houden.

Bekijk Alle Edelstenen

citrien in hand

Welke Meditatie Edelstenen kun je gebruiken?

Sommige edelstenen en kristallen helpen je te aarden, terwijl andere juist een zuiverende energie hebben of ervoor zorgen dat je meer compassie voor jezelf ervaart. Wat jij het beste kunt gebruiken tijdens het mediteren met edelstenen hangt af van wat je op dat moment nodig hebt en welke intentie je zet. Probeer dus vooral verschillende kristallen uit om mee te mediteren!

Dit zijn toegankelijke Meditatie Kristallen

  • Amethist
  • Bergkristal
  • Rozenkwarts
  • Seleniet
  • Rode Jaspis
  • Tijgeroog

Mediteren met Amethist Edelsteen

Amethist is een fijne steen om te beginnen met mediteren met edelstenen. De energie van deze kwarts zou je derde oog en kruinchakra stimuleren, waardoor je gemakkelijker een meditatieve staat zou kunnen bereiken. Hij zou je kunnen helpen om te ontspannen en de stilte in jezelf te vinden. Perfect voor een meditatie dus! Hij zou je helpen om inzicht te krijgen in jezelf en weer in contact te komen met je innerlijke wijsheid. Als je gevoelig bent voor verslavingen of oude patronen en slechte gewoontes achter je wilt laten, zou de deze steen je kunnen helpen om dit aan te pakken. Volgens kenners brengt hij het zenuwstelsel en de hersenen in balans, en helpt hij als je last hebt van zenuwaandoeningen en tinnitus.

Bekijk Amethist

Mediteren met Bergkristal Edelsteen

Volgens kenners brengt Bergkristal helderheid in het hoofd. Hij zou je kunnen helpen om je op je doelen te focussen. Hij zou de aura reinigen, chakra’s kunnen stimuleren en weer in balans brengen. Net als Amethist, zou Bergkristal je kunnen helpen om je intuïtie en derde oog te ontwikkelen, maar hij zou werken op alle chakra’s. Liefhebbers geloven ook dat Bergkristal balans brengt tussen lichaam en geest. Als je een ligmeditatie doet, kun je deze kwarts op je voorhoofd of boven je hoofd leggen.

Bekijk Bergkristal

Mediteren met Rozenkwarts Edelsteen

Mediteren met Rozenkwarts zou je omringen met een bubbel van liefdevolle energie. Deze steen zou namelijk je hartchakra stimuleren, waardoor je meer liefde en compassie naar jezelf en anderen zou ervaren. Je hart wordt als het ware opengezet! Je kunt de steen vasthouden, maar ook op je hartchakra neerleggen. Spanningen, angst en stress zouden verdwijnen en je emoties zouden meer tot rust komen.

Bekijk Rozenkwarts

Mediteren met Seleniet Edelsteen

Seleniet is een hele spirituele steen. Hij zou je helpen bij je spirituele ontwikkeling, door je inzicht te geven in jezelf en je levenslessen. Zo zou hij je helpen je persoonlijke pad krachtig te bewandelen. Volgens kenners helpt Seleniet bij het scheppen van een heldere geest, waardoor het een fijne steen is om bij je te dragen tijdens je tien minuten stilte! Net zoals Celestien zou hij je kunnen helpen om contact te maken met je beschermengel of andere gidsen en engelen.

Bekijk Seleniet

Mediteren met Rode Jaspis Edelsteen

Veel mensen gebruiken Rode Jaspis om te aarden tijdens hun meditatie. Volgens liefhebbers stimuleert deze steen het wortelchakra, waardoor je weer stevig met je benen op de grond komt te staan en terugkomt bij jezelf. Hij staat bekend als een zachte steen die langzaam, maar zeker zijn effecten teweeg brengt. Hij zou je kunnen helpen bij het oplossen van moeilijke situaties en je helpen om de aura te stabiliseren. Mediteren met Rode Jaspis zou je handige inzichten kunnen geven die je helpen om jouw doelen waar te maken, of om te begrijpen waarom een verandering nodig is.

Bekijk Rode Jaspis

Mediteren met Tijgeroog Edelsteen

Tijgeroog staat bekend als een beschermende, gelukbrengende en inzichtgevende steen. Hij zou je zelfbewuster en doelgerichter kunnen maken, door je inzicht te geven in je eigen behoeften. Tijgeroog zou je ook kunnen helpen om het overzicht te bewaren en informatie te verwerken. Om deze reden wordt hij vaak gebruikt tijdens het studeren. Verder zou hij je wilskracht, zelfvertrouwen en moed geven. Volgens kenners helpt Tijgeroog je om interne conflicten op te lossen. Liefhebbers gebruiken Tijgeroog om besluiteloosheid, verlegenheid, angsten en fobieën te verminderen en meer wilskracht te krijgen.

Bekijk Tijgeroog

Meer over Edelstenen

Na je kristal meditatie, wil je misschien weten hoe je edelstenen in huis kunt plaatsen. Hoe ontstaan edelstenen eigenlijk? Benieuwd naar kristallen voor je kroost? Lees dan onze blog over edelstenen voor kinderen. Als je meer wilt weten over jouw geboortesteen of de kracht van helende kristallen, ben je bij ons aan het goede adres. Ook edelstenen combineren kun je bij ons leren. Steengoede informatie begint bij Spiru!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1024548

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

Meld je aan & maak kans op een

waardebon t.w.v. € 50