• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis Verzending vanaf €60
  • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Nieuwe items in onze Sale! Shop met kortingen tot wel 50% 😍 >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Helende Kristallen, Kies jouw Magie op je Spirituele Reis

Door Marije 7 april 2020
Lezen werkt meditatief, ontspan 7 minuten met dit artikel.
9171 x

Helende kristallen: van Wijsheid tot Positiviteit. Vraag de Magische Maatjes en hun Positieve Vibes om hulp met deze Handige Gids.

Verschillende helende kristallen in handen

Je vindt ze over de hele wereld en er wordt al eeuwenlang over gepraat: de genezende werking van stenen. Kristallen zijn stenen die uit één mineraal bestaan. Deze zogezegd genezende stenen worden veel gebruikt op momenten van onrust of negatieve energie. Wil jij ook weten hoe de kristallen zouden kunnen helpen in ons drukke leventje? Lees dan snel verder!

Kristallen Helende Werking

Alles en iedereen heeft een trilling of vibratie die een bepaalde energie uitstraalt, ook genezende edelstenen. Deze vibraties zijn van invloed op ons humeur. Iemand met een negatieve energie kan iedereen in de kamer in één klap chagrijnig maken. Kristallen of stenen met genezende krachten zijn eigenlijk een soort natuurlijke cadeautjes. Volgens velen hebben ze een hoge vibratie, net zoals vrolijkheid en natuurlijke omgevingen. Hoe fijn is dat?

Zo gebruik je Helende Kristallen voor de 7 chakra’s

Vanwege de trillingen sluiten de kristallen aan op de verschillende energieën die door ons lichaam stromen. Traditioneel bestaan er zeven chakra’s, die vanaf ons stuitje tot aan onze kruin lopen. Kristallen zouden kunnen helpen bij het goed laten doorstromen van deze energieën door ze op de plek van de gekozen chakra te leggen en zo 30 minuten (of zo lang als nodig is) te blijven liggen.

Populaire Helende Stenen en Kristallen

Dat een bepaalde kristal veel verkocht wordt, betekent natuurlijk niet dat jij ook voor dat kristal moet gaan! De werking zou voor iedereen anders kunnen zijn. Een lijstje van populaire kristallen:

  • Amethist
  • Citrien
  • Bergkristal
  • Jade
  • Rozenkwarts
  • Tijgeroog
  • Malachiet

Paarse amethist op hout met bloemen

Amethist

De Amethist is paars en zou je kunnen kalmeren. Dit kristal hoort volgens de edelsteentheorie bij de bovenste chakra’s. Daarom wordt deze veel gedragen door mensen die aan het begin staan van hun spirituele reis. Daarnaast zou de steen volgens gebruikers kunnen helpen bij het mediteren en bij slaapproblemen.

Citrien

Door de goud-oranje kleur van de Citrien straalt deze licht en positiviteit uit. Dit kristal staat voor blijdschap en vitaliteit. Een soort hulpje om door donkere dagen heen te komen als je last hebt van een winterdip. Zo zou het kunnen zorgen voor minder negativiteit, stress en angst. Echt een zonnestraaltje!

Bergkristal

Bergkristal zou kunnen helpen om negatieve energie los te laten. Deze geneeskrachtige steen zou reinigende energie door al je chakra’s laten lopen. Daarnaast helpt hij volgens kenners om wijsheid, helderheid en focus te krijgen. Voor meer overzicht en concentratie zou Bergkristal dus de perfecte steen zijn!

Jade

Dit groene kristal zou de overvloed in je leven kunnen vergroten. Sommigen noemen Jade de ‘steen van de hemel’ vanwege de prachtige reinigende kracht die de steen wordt toegekend. Het zou je kunnen aanmoedigen om meer van het leven en de kleine dingen te genieten.

Rozenkwarts

Dit is het kristal van de onvoorwaardelijke liefde. Rozenkwarts zou een verzachtend en kalmerend effect kunnen hebben en harmonie in chaos kunnen brengen. Als je op zoek bent naar rust is de rozenkwarts volgens gebruikers een goede optie. Sommige ouders leggen dit kristal naast de wieg, omdat ze geloven dat hun baby dan lekkerder slaapt. Het is een veelgebruikte edelsteen voor kinderen.

Tijgeroog

Misschien niet verrassend, maar Tijgeroog zou zelfvertrouwen en kracht kunnen geven! Als je een belangrijke presentatie of sollicitatie hebt, zou dit kristal een handje kunnen helpen door de zenuwen voor een deel weg te nemen. Sommigen geloven dat je makkelijker beslissingen kunt nemen met een tijgeroog in hun broekzak.

Malachiet

Malachiet zou je kunnen helpen bij bepaalde angsten. Volgens de theorie brengt het emotionele balans en stabiliteit, waardoor je meer aan kunt. Wel zou het onderdrukte gevoelens en ervaringen naar de oppervlakte kunnen brengen, wat misschien heftig kan zijn. Dit zou wel helpen om positieve veranderingen te maken en negatieve gedragspatronen los te laten.

Kristallen bekijken

Zelf Geneeskrachtige Kristallen Kiezen

Ieder kristal is uniek en dat geldt ook voor ons! Iedereen is anders en heeft dus ook andere behoeftes. Vraag je bijvoorbeeld af welk kristal gevoelens bij je losmaakt en bij welke kristallen je juist heel weinig voelt. Door uit te zoeken waar kristallen voor staan, kun je ook meer over jezelf leren en ontdekken wat je nodig hebt.

Je eigen kristallengids maken

Maak je eigen handboek van kristallen die bij jou passen. Schrijf bijvoorbeeld voor jezelf op hoe je je voelde, welk kristal daarbij heeft geholpen en welke intentie je die dag had bij je kameraadje. Een soort experimenteer-dagboek dus! Zo weet je precies op welk moment je de rozenkwarts of tijgeroog nodig hebt. Blijf dit wel doen, zodat de kristallen met je mee kunnen groeien!

Vraag de stenen om raad

Leg een paar kristallen voor je neer. Doe je ogen dicht en adem een paar keer diep in en uit. Glijd vervolgens langzaam met je hand over de kristallen. Vraag de stenen om raad door bijvoorbeeld je intentie of behoefte in gedachte te nemen. Misschien voel je dat een van de kristallen je naar zich toe trekt. Zodra er een voor je uitspringt, til je deze op en open je je ogen. Dat is jouw gids voor vandaag!

Helende kristallen visueel kiezen

Er is altijd wel een steen of kristal die je blik vangt of opvalt. Misschien krijg je er zelfs een bepaald gevoel bij, of moet je glimlachen. Dan moet je die hebben! Komt er een bepaald woord in je op? Ook dat kan het kristal zijn dat met jou communiceert.

Trommelstenen in verschillende kleuren

Hulpjes, geen probleemoplossers

Kristallen lossen je problemen niet een, twee, drie op. Als je last hebt van bepaalde angsten, betekent het niet dat je angsten door een malachiet als sneeuw voor de zon verdwijnen. Ze zouden je wel een duwtje in de goede richting kunnen geven en je kunnen inspireren je angsten onder ogen te komen. Het zijn dus meer een soort hulpjes op je spirituele reis.

Edelstenen Genezende Werking voor iedereen anders

Hoe weet je nou welke stenen bij jou horen? Je kunt het beste afgaan op je gevoel. Als je dit lastig vindt, kun je hier ook hulp bij vragen. Hiervoor kun je een deskundige om raad vragen of gebruik maken van bepaalde hulpmiddelen zoals tarotkaarten. Bovendien hebben sommige kristallen gelijkende ‘vibes’. Zo zou jij kracht uit de tijgeroog kunnen putten, terwijl het zelfvertrouwen van een goede vriend juist een boost krijgt met labradoriet.

Kaarten kiezen

Verschillend per moment

Werkt een kristal dat je vijf jaar geleden hebt gekocht ineens niet meer? Geen paniek! Dit betekent juist dat jij bent gegroeid. Je hebt de helende werking van het kristal niet meer nodig en bent klaar voor een nieuwe. Dan kun je het magische maatje doorgeven aan iemand die het wel kan gebruiken: een soort doorgeef cadeautje!

Shift happens in houtletters met veer

Meer over Kristallen en Edelstenen

Wil je zelf de helende kracht van kristallen ontdekken? Probeer het uit! Je merkt vanzelf of jij en je kristal een goede match zijn. Gebruik eens een tijgeroog bij een belangrijke sollicitatie, verrijk je leven in de slaapkamer met een rozenkwarts of mediteer met een Amethist. Laat je vooral inspireren door hun magische werking: De mogelijkheden zijn eindeloos en tijdloos. Wil je meer weten over edelstenen reinigen? Je leest het in de blog met de basistips om je edelstenen te verzorgen. Nu je genoeg over de mogelijk genezende kracht van edelstenen weet, kun je ook edelstenen combineren. Genoeg inspiratie om meer te ontdekken over deze mystieke mineralen!

Wat is jouw lievelingskristal?

Laatste aanpassing op 28 oktober, 2020 3:01 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *