• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis Verzending vanaf €60
  • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

SUMMER SALE! Ontdek 400+ items met kortingen tot 50% ☀️ >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Derde Oog: Gebruik het als de sleutel tot jouw intuïtie

Door Nina 15 juli 2020
Lezen werkt meditatief, ontspan 7 minuten met dit artikel.
8703 x

Derde Oog: Een magisch onderdeel van jouw intuïtie. Wil je meer weten over het zesde chakra? Ontdek het in deze blog!

Mensen die bekend zijn met spiritualiteit of Chakra’s zullen al het een en ander weten over het Derde Oog. Deze zou namelijk kunnen helpen met iemand zijn of haar intuïtie. Het zou zelfs volgens kenners zo zijn dat als je Derde Oog volledig geopend is, je een glimp van de toekomst kan zien! Is jouw Derde Oog nog niet open, maar ben je wel nieuwsgierig hoe deze geopend kan worden? Lees dan snel verder!

Derde Oog Betekenis

Jouw Derde Oog is te vinden op je voorhoofd tussen je wenkbrauwen. Deze is gelinkt aan het zesde Chakra en de kleur indigo. Is dit Chakra in balans, dan zou je Derde Oog open zijn. Hierdoor zou je een verbeterde intuïtie ervaren en zelfvertrouwen hebben om hier ook daadwerkelijk naar de luisteren. Het wordt ook wel eens ‘het oog van Shiva’ of ‘het oog van wijsheid’ genoemd.

Derde Oog is Chakra 6

Je Derde Oog is dus het 6e chakra. Chakra’s zijn energiepunten die lopen van de onderkant van je ruggengraat tot je kruin en worden afgebeeld als een soort draaiende wielen. Er bestaan verschillende theorieën over het aantal aanwezige chakra’s in ons lichaam, maar de meeste gaan uit van zeven hoofdchakra’s. Chakra’s 1, 2 en 3 zijn het meest verbonden met de aarde, terwijl chakra’s 5, 6 en 7 meer verbonden zijn met het ‘hogere’. Je Derde Oog, of je zesde chakra gaat dus ook vooral over de kennis en inzichten die je vanuit je intuïtie, je hogere zelf of het universum ontvangt.

Dit is het Derde Oog Chakra Betekenis

Het Derde Oog is gelinkt aan het zesde Chakra. Dit wordt ook wel het Ajna Chakra genoemd. Het is eigenlijk het centrum van je intuïtie en eventuele paranormale gaven, oftewel het zesde zintuig. Als je Derde Oog Open is, kun je bewuster worden van het grotere geheel. Er ontstaat een vermogen om alles te kunnen zien, waardoor je perspectief kunt veranderen. Als resultaat dat je jezelf beter leert begrijpen. Voordat het Derde Oog een goed perspectief kan bieden voor het geheel, is het belangrijk dat je het Derde Oog gebruikt om eerst jezelf te zien.

derde oog

Derde Oog Chakra Meditatie

Om ervoor te zorgen dat het Derde Oog geopend wordt, zijn er enkele meditaties die je kan doen om eventuele blokkades weg te halen. Hierdoor zou het Chakra open gaan en zou je aanzienlijke verbetering kunnen ervaren. Leg een edelsteen die kan helpen bij het openen van je Derde Oog op de plek van het Chakra en ga op een rustige plek liggen. Het wordt aangeraden om tijdens het mediteren een zogeheten chant te doen. “Om” is het geluid dat je moet maken. Dit is namelijk het geluid van het Universum. Probeer dit tijdens je meditatie 108 keer te doen. Voor een begeleide meditatie staan er op YouTube meer dan genoeg. Soms hoeft het niet eens langer te duren dan vijf minuten!

Derde Oog Chakra Kleur

De kleur indigo is gelinkt aan het zesde Chakra. Deze kleur symboliseert spiritualiteit, intuïtie, dromen, het onderbewuste en verbeelding. Het is dan ook niet zo gek dat het zesde Chakra staat voor het Derde Oog. Een Derde Oog Meditatie kan op verschillende manieren. Dit kan met of zonder edelstenen en met visualisatieoefeningen. Hieronder staat een overzicht van bepaalde meditaties en visualisatieoefeningen die kunnen helpen:

  • Yoga Nidra
  • Persoonlijk logboek bijhouden
  • Emotie oefening
  • Droomdagboek

Yoga Nidra

Yoga Nidra is een yogavorm die zich typeert als een ‘slaap yoga’. Dit wordt gebruikt om zowel geestelijk als lichamelijk jezelf voor te bereiden op diepere niveaus van bewustzijn. Hierdoor zul je je zelf dus ook meer open gaan staan voor je Derde Oog. Door een edelsteen op je Derde Oog neer te leggen tijdens deze Yogaoefening, zou deze extra gestimuleerd kunnen worden.

Persoonlijk Logboek Bijhouden

Door een persoonlijk logboek bij te houden, kun je bij jezelf nagaan hoeveel je al gegroeid bent in het leven als mens, maar ook op intuïtief gebied. Schrijf op wie je bent. Doe dit voor het nu, het verleden, maar ook de toekomst. Hierdoor kun je voor jezelf een goed onderscheid maken tussen hoe je over jezelf denkt en wat je nu eigenlijk allemaal doet. Hierdoor zou je je zelfvertrouwen kunnen vergroten en dus ook indirect het vertrouwen op je eigen intuïtie.

Emotie Oefening

Ga eens voor de spiegel staan en oefen op je eigen emoties. Hoe voel je je als je verdrietig kijkt naar jezelf? En wat voor gevoel komt er bij je op als je glimlacht? Door deze emoties goed te kunnen onderscheiden, zal het makkelijker worden om te kunnen weten wanneer je Derde Oog je iets wilt vertellen.

Droomdagboek

Volgens kenners komt het veel voor dat als je Derde Oog iets probeert te vertellen, dit vaak gebeurt tijdens je dromen. Houd dus eens een dagboek bij en schrijf al je dromen op. Hierdoor kun je een beter onderscheid maken tussen echte dromen en wanneer je intuïtie iets wilt vertellen. Door ook jezelf te dwingen om je dromen beter te onthouden, zul je je connectie met je Derde Oog sterker worden.

Bekijk onze Derde Oog Collectie

Derde Oog Chakra Edelsteen

Er zijn enkele edelstenen die volgens kenners gebruikt kunnen worden om het openen van je derde oog te bevorderen! Heb jij al een Derde Oog Chakra steen? Hieronder staat een handig overzicht van de edelstenen met hun werking. Kies een edelsteen altijd intuïtief!

  • Amethist
  • Lapis Lazuli
  • Azuriet
  • Sodaliet

amethist edelsteen ruw

Amethist

De Amethist is familie van de Bergkristal en zou de spirituele helderheid kunnen bevorderen en de erkenning van de geestelijke werkelijkheid. Ook zou deze edelsteen een rustgevende en zuiverende werking hebben. Hierdoor zou het ook de nachtrust kunnen bevorderen. De lichte indigo kleur van de betoverende Amethist hoort ook bij de Derde Oog Chakra Kleur.

Bekijk meer Amethist

Lapis Lazuli

De Lapis Lazuli is de steen van soevereiniteit en zou het de astrale en de meditatieve reizen bevorderen. Door deze steen zou je beter durven te luisteren naar je intuïtie. Door de Lapis Lazuli tijdens je meditatie op je Derde Oog te plaatsen, kan deze het Derde Oog activeren. De steen zou ook je zelfvertrouwen kunnen versterken, waardoor je beter naar je eigen intuïtie gaat luisteren.

Bekijk meer Lapis Lazuli

Azuriet

De Azuriet is een steen die zou kunnen helpen bij innerlijke wijsheid en dromen te verbeteren. Volgens kenners versterkt deze steen zowel de intuïtie als het intellect. Deze edelsteen hoort dan ook bij het zesde Chakra en kan ervoor zorgen dat je Derde Oog opent. Met deze prachtige steen zit je niet mis!

Bekijk meer Azuriet

Sodaliet

De Sodaliet zou het rationele denkvermogen bevorderen en kan eventueel zorgen voor een objectieve blik die gepaard gaat met een dosis gezonde intuïtie. Deze edelsteen wordt vooral gebruik bij meditatie en kan via deze weg je Chakra openen.

Bekijk meer Sodaliet

meditatie

Meer over Chakra’s

Het Ajna Chakra is niet het enige Chakra dat wij mensen hebben. Er zijn er namelijk nog zes die allemaal open of gesloten kunnen zijn. Wil je meer weten over de zeven Chakra’s? Lees dan eens onze blog Chakra, Zo Herken Je de Zeven Powerpunten. Ook zijn er specifieke edelstenen die zouden kunnen helpen om je Chakra’s te reinigen en gelijk weer in balans te brengen. In onze blog Chakra Stenen Set Gebruiken lees je het een en ander of het gebruiken van zulke stenen. Al je handige Chakra tips vind je bij Spiru!

Bekijk onze Chakra’s Collectie

 

Laatste aanpassing op 27 juni, 2023 10:51 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *