• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis Verzending vanaf €60
  • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Ontdek onze meest populaire producten 😍 >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Wat is Aleppo Zeep? Alles over dit Wondermiddel!

Door Marije 20 september 2020
Lezen werkt meditatief, ontspan 7 minuten met dit artikel.
10210 x

Aleppo Zeep is een bijzonder wondermiddel. Maar wat is Aleppo Zeep en waarom is iedereen er zo enthousiast over? Je ontdekt het hier!

Wat is Aleppo Zeep?

De geschiedenis van Aleppo Zeep vindt zijn oorsprong in de stad Aleppo, in het noordwesten van Syrië. Al meer dan duizenden jaren wordt deze ‘moeder aller zepen’ op ambachtelijke wijze met de hand gemaakt door een zeepmeester. De buitenkant is bruin en de binnenkant groen. Echte Aleppo Zeep is 100% plantaardig en bevat geen chemische toevoegingen, kleurstoffen en conserveringsmiddelen. De basis van deze natuurlijke zeep zijn olijfolie en biologische laurierbesolie in verschillende verhoudingen. Je kunt deze zeep dagelijks gebruiken; het is een echte toevoeging aan je natuurlijke huid- en gezichtsproducten!

Aleppo Zeep met bloemen in altaar

Aleppo Zeep Voordelen

Sommige mensen zweren bij dit plantaardige schoonmaakmiddel! Dat is ook niet zo gek, want het kent vele voordelen:

  • Plantaardig
  • Zacht
  • Zuiverende werking
  • Multifunctioneel
  • Minder plastic
  • Gezinnen Aleppo steunen
  • Milieuvriendelijk

Plantaardig

De zeep wordt gemaakt van plantaardige grondstoffen. De basis bestaat uit enkel natuurlijke ingrediënten, zoals olijfolie, water, laurierbesolie en soda. Dit is een eeuwenoud recept dat nog steeds in stand wordt gehouden en met de hand wordt gemaakt!

Zacht

De olijfzeep met laurierbesolie maakt deze zeep ontzettend zacht. Doordat er geen chemische toevoegingen in zitten zoals parfum, is het zelfs veilig voor het tere babyhuidje. Zelfs badrituelen in hammams staan bekend om de reinheid van lichaam en geest.

Zuiverende werking

Aleppo Zeep heeft een zuiverende werking en is daarom favoriet bij mensen met huidproblemen. Het zou volgens hen een soort wondermiddel van de natuur zijn tegen onregelmatigheden en geeft betere resultaten geven dan chemische middelen die je zelfs in de supermarkt kunt kopen. Naast een zuiverende werking, zou het ook regenererend werken. Door de zeep regelmatig te gebruiken, zou het tot diep in de poriën kunnen zuiveren, waardoor deze minder snel verstopt zouden raken. Hierdoor wordt je huid gevoed, ondersteund en vindt het zijn eigen kracht terug.

Multifunctioneel

Deze natuurlijke zeep is multifunctioneel. Het wordt gebruikt op de huid, het gezicht, het gebit, het haar en je kunt er zelfs je kleding mee wassen! Door de zachtheid van de zeep blijft je kleding mooi en zou het zelfs ideaal zijn voor kwetsbare stoffen als wol en zijde.

Minder plastic afval

Denk eens aan alle flessen shampoo, wasmiddel, tubes tandpasta en cosmetica in plastic verpakkingen die er doorheen gaan? Misschien wel het grootste voordeel van Aleppo Zeep is dat er geen plastic wordt gebruikt en je er bovendien heel lang mee kunt doen. Bijkomend voordeel is dat het ook scheelt in de portemonnee!

Gezinnen in Aleppo steunen

Door voor dit multifunctionele middel te kiezen, steun je zowel de gezinnen uit een verwoeste stad als anderen die van de zeepproductie leven. Sommige opbrengsten zouden namelijk worden besteed aan medische hulp en onderwijs in Aleppo.

Milieuvriendelijk

Door de natuurlijke samenstelling en de afname van plasticverbruik is Aleppo Zeep super vriendelijk voor het milieu. Een win-win situatie dus!

Alle Aleppo Zeep bekijken

Aleppo Zeep Nadelen

Naast dat de voordelen van deze wonderzeep op meerdere handen te tellen zijn, bestaan er volgens sommige shampoo gebruikers ook een paar nadelen. Het is namelijk even wennen als je ‘normale’ shampoo gewend bent. Uit de Aleppo Zeep als shampoo ervaringen blijkt vooral dat je haar nadien niet meteen schoon en fris ruikt en aanvoelt. Dit komt doordat het minder schuimt en er geen parfum aan is toegevoegd. Daarnaast zou je als crèmespoeling een appelazijn-watermix moeten gebruiken om te voorkomen dat je haar ‘stroef’ aanvoelt. Het vergt dus wat geduld!

Aleppo Zeep bij Psoriasis, Eczeem en Andere Huidproblemen

Zoals je inmiddels weet, staat deze zeep bekend als een wondermiddel voor onze huid. Het is een zachte zeep die volgens liefhebbers verzorgt, reinigt, voedt en hydrateert. Daarom zou het zeer heilzaam kunnen werken bij huidproblemen als acné, eczeem, psoriasis, uitslag, en andere huidproblemen.

najel aleppo zeep

Zo kun je met Aleppo Zeep Haar Wassen

Aleppo Zeep op het haar zou dankzij de olijfolie verzorgend en voedend voor onze haren werken en de hoofdhuid kunnen reinigen. Je kunt de Aleppo Zeep snijden in stukjes, maar je kunt ook het blok in zijn geheel over je natte haren wrijven en het zeep goed inmasseren. Even zorgvuldig uitspoelen en je bent ready to go! Volgens sommige gebruikers die hun haar wassen met Aleppo Zeep, krijg je meer volume en zou je minder last hebben van jeuk en schilfers op de hoofdhuid. Voor het grote gemak hebben we ook speciale Aleppo Zeep shampoo.

Zo kun je je Tanden Poetsen met Aleppo Zeep

Je tanden poetsen met een groot stuk zeep wordt een knap klusje. Snijd er daarom een klein stukje af en verdun dit met heet water. Door je gebit in ieder geval één keer per dag zorgvuldig te poetsen met Aleppo Zeep als tandpasta, zou het antibacterieel werken en het tandvlees kunnen stimuleren. De zeepachtige smaak is wel even wennen, maar dit heb je er vast voor over als je het resultaat ziet van schone, wittere tanden. Hiervoor zul je wel eerst een paar weken moeten wachten. Veel mensen denken dat fluoride nodig is om ons gebit te reinigen en te beschermen, maar Aleppo Zeep is 100% natuurlijk en reinigt de tanden op een grondige manier. Het zou ongeveer hetzelfde effect kunnen hebben als oilpulling, een ayurvedische gezondheidsmethode voor het gebit!

Aleppo Zeep als Scheerschuim Gebruiken

Door de combinatie van de olijfolie en laurierbesolie zou het een goede scheerschuim kunnen zijn. De huid zou namelijk meteen weer goed worden gevoed en gehydrateerd, in plaats van dat het uitdroogt. Daarom is het ook geschikt voor de gevoelige huid. Smeer de plekken die je wilt scheren goed in met de zeep totdat het een beetje schuimt en scheren maar!

Natuurlijke Zeep als Wasmiddel Gebruiken

Je kunt de zeep perfect gebruiken als huishoudzeep, net zoals Marseille Zeep of Groene Zeep. Het verwijdert vlekken uit kleding en je kunt er wasmiddel van maken. Hiervoor vul je een pan met een halve liter water en voeg je 40 gram aan Aleppo Zeepvlokken toe. Dit breng je aan de kook. Als de vlokken zijn opgelost, voeg je nog twee liter water toe. Daarna laat je het een nachtje afkoelen en daar is jouw DIY wasmiddel! Voor de witte was voeg je nog 20 gram baking soda toe. Voor een lekker geurtje kun je eventueel nog een paar druppels etherische olie toevoegen als je middeltje is afgekoeld.

aleppo zeep verpakking

Zo gebruik je Aleppo Zeep op je Gezicht

Aleppo Zeep is perfect voor de dagelijkse reiniging van je gezicht. Dit kun je ‘s ochtends doen of ‘s avonds, vlak voordat je gaat slapen. De milde zeep zal jouw gezicht reinigen en de huid niet uitdrogen.

Plantaardige Zeep Gebruiken bij Insectenbeten

Bij een insectenbeet kun je de huid met een stuk van de bijna droge zeep inwrijven. Het zou de huid kunnen kalmeren en de jeuk kunnen verminderen.

Zo kun je Aleppo Zeep Bewaren

Zorg er dan voor dat je de zeep goed laat uitlekken, drogen en luchten. Dit kun je eenvoudig bereiken door de zeep op een gedeeltelijk open zeeprekje te leggen, zodat er ook lucht bij de onderkant van het zeepblok kan komen. Een najel zeepbakje kan helpen!

Meer Interessante Blogs bij Spiru

Ben je geïnteresseerd in gezondheid en huidverzorging, lees dan ook eens onze blogs over de koperen waterfles, gezichtsmasker maken en massage roller. Alles over een goede verzorging lees je bij Spiru!

Hoe gebruik jij deze plantaardige, milieuvriendelijke zeep?

Laatste aanpassing op 27 december, 2021 11:04 am

Een vraag of opmerking? We horen het graag!

  1. Ben razend enthousiast over aleppo zeep, vooral het ambachtelijke en je kan het overal voor gebruiken en weg met de plastic verpakking, wat een genot voor de huid , haar, tandvlees, tanden en een respect voor de aarde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *