• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
 • Gratis Verzending vanaf €60
 • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Nieuwe items in onze Sale! Shop met kortingen tot wel 50% 😍 >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Chakra Massage, Geef je Energiepunten Aandachtige Aanraking

Door Anouk 6 september 2022
Lezen werkt meditatief, ontspan 4 minuten met dit artikel.
3207 x

Chakra Massage is het aandacht geven van de zeven onzichtbare power punten in je lichaam. Lees hier wat je nodig hebt voor een persoonlijke Chakra Sessie!

edelsteen obelisk chakra

Chakra Massage is een behandeling op energetisch niveau. Je kunt hiervoor naar een professional gaan of zelf met deze onzichtbare knooppunten werken. Hier vind je daarom een korte uitleg over het idee achter Chakra Massage en ontdek je welke spirituele tools gebruikt worden bij een persoonlijke sessie!

Wat is Chakra Massage?

Chakra Massage is het manipuleren van de Zeven Chakra’s of energiepunten in het lichaam. Volgens yogi’s verdelen deze onzichtbare krachtcentrales levensenergie over het lichaam. Elk chakra zou bovendien zijn eigen functie hebben. Zo zou het laagst gelegen Wortelchakra bijvoorbeeld bewustzijn en overlevingsinstinct genereren en het bovenste Kruinchakra spirituele verbondenheid. Door deze krachtpunten te beïnvloeden via klank, kristallen of (ander) energiewerk, zouden ze goed blijven werken en elkaar in balans houden.

Een opfriscursus Chakra’s nodig? Jeanine helpt je hier op weg:

Chakra Massage Hoe Doe je Dat?

Wil je aandacht geven aan je persoonlijke krachtpunten of een behandeling boeken om jezelf eens goed te laten vertroetelen? Chakra Massage wordt onder andere gedaan met:

 • Chakra Stenen
 • Hot Stones
 • Klankschalen of Klankstaven
 • Reiki of andere Energetische Technieken

chakra edelsteen trommelstenen met sanskriet letters

Massage met Chakra Stenen

De meest gebruikte tool om Chakra Massages mee te geven, zijn Chakra Stenen. Dit is een set van zeven kleurrijke kristallen die overeenkomen met de energiepunten. Chakra Stenen leg je dan ook op de plekken waar de chakra’s zich zouden bevinden. Volgens kenners harmoniseren de vibes van de steen het bijpassende energiepunt, waardoor het chakra zich op zou kunnen laden met nieuwe kracht of zich kan ontdoen van oude energie. Dat zou niet alleen een oppepper voor je energiehuishouding zijn, maar ook het evenwicht daarin tijdelijk herstellen.

Benieuwd hoe zo’n chakra collectie eruit ziet?

Bekijk Hier Chakra Stenen

chakra edelstenen zwarte agaat in buidel set van 7

Chakra Hot Stone Massage

Hot Stone Massage is een behandeling bedoeld om te ontspannen en te ontgiften. Tijdens de sessie worden namelijk verwarmde Basalt stenen op het lichaam gelegd of wordt zachtjes met hot stones over de huid gewreven om doorbloeding te stimuleren. Veel therapeuten geven tijdens zo’n massage ook aandacht aan de zeven chakra’s. Basalt zou namelijk een sterke werking hebben op het energetische lichaam. Volgens kenners verenigt dit vulkanische mineraal de kracht van water en vuur, waardoor hij de chakra’s zou helpen om zichzelf te reinigen en vernieuwen. En dat terwijl je lekker ligt te relaxen!

Bekijk Meer Chakra Combinatiedeals

klankschaal geschenkset deluxe blauw

Chakra Massage met Klank

Volgens yogi’s reageren chakra’s ook op Geluid en Klank. Elk energiepunt zou namelijk zijn eigen mantra en toonsoort hebben. Je zou in theorie dus je chakra’s kunnen masseren met deze klanken:

 • Wortelchakra: mantra LAM of het C akkoord
 • Sacraalchakra: mantra VAM of het D akkoord
 • Zonnevlecht: mantra RAM of het E akkooord
 • Hartchakra: mantra YAM of het F akkoord
 • Keelchakra: mantra HAM of het G akkoord
 • Derde Oog: mantra SHAM of het A akkoord
 • Kruinchakra: mantra OHM of het B akkoord

Naast deze trillingen zouden de zeven energiepunten ook geactiveerd kunnen worden via frequenties. Er zijn dan ook speciale Klankstaven, Klankschalen en Gongs afgestemd op het aantal Herz passend bij de chakra’s. Tijdens zo’n sound healing sessie of Klankbad word je volgens kenners dan ook gemasseerd via de vibraties van de instrumenten. En ook hier hoef je helemaal niets te doen, behalve jezelf onderdompelen in de geluidsgolven!

chakra edelstenen in opbergdoos

Chakra Energie Massage

Chakra’s zijn volgens yogi’s onzichtbare krachtpunten in en om het lichaam. Een Chakra Massage is dus eigenlijk altijd een energetische behandeling of je nou kristallen, hot stones of klank gebruikt. Wat een Energetische Chakra Massage van bovenstaande methodes onderscheidt, is dan ook de afwezigheid van spirituele tools of soms zelfs van fysieke aanraking. De zeven energieputen kunnen volgens kenners namelijk ook mentaal, emotioneel of spiritueel aangeraakt kunnen worden, waarbij direct contact niet per se nodig is. Er bestaat toegepaste Chakra Healing, maar ook Aura Healing of Reiki zijn populaire technieken om de zeven krachtpunten met vibes te verzorgen.

Bekijk meer Reiki Stenen

Meer Weten over de Zeven Chakra’s?

Is je nieuwsgierigheid gewekt en wil je alles weten over die mysterieuze Zeven Chakra’s? Verdiep je hier in het Wortelchakra, Tweede Chakra, de Zonnevlecht, het Hartchakra, Keelchakra, Derde Oog en Kruinchakra! Wie weet ben jij binnenkort wel een echte expert 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *