• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
 • Gratis Verzending vanaf €60
 • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Ontdek items die matchen met jouw sterrenbeeld 🤩 >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Massage Roller Tips, Dit Doet Beauty Care met Kristallen

Door Anouk 11 februari 2020
Lezen werkt meditatief, ontspan 8 minuten met dit artikel.
5764 x

Een Massage Roller van edelsteen is niet alleen geschikt voor schoonheidsrituelen. Ontdek hier wat je allemaal met de verzorgende vibes van kristal kunt doen.

Massage rollers zijn selfcare instrumenten die in de Chinese geneeskunde gebruikt worden. Ze zijn van kristal, net zoals guasha stenen waarmee over de huid wordt geschraapt of de eieren waarmee je Yoni Oefeningen doet. Edelstenen zouden namelijk een helende werking hebben en helpen om Zelfliefde te ontwikkelen. Zo kan een beauty massage met kristallen tool zorgen voor een stralende toet én blij hartje! Vooral de jade roller voor het gezicht wordt steeds populairder. Hoe werkt zo’n massage roller en wat doet een gezichtsroller precies? Om daarachter te komen, lees je lekker verder 🙂

rozenkwarts massage roller met handdoek

Zo Kies je een Edelsteen Massage Roller

Je wilt natuurlijk de beste gezichtsroller hebben, maar welke gezichtsroller moet je nou kiezen? De gezichtsroller van jade of rozenkwarts ken je vast, maar er zijn nog meer verschillende soorten verkrijgbaar! Hier lees je wat kristallen kunnen doen in een:

 • rozenkwarts massage roller
 • jade massage roller
 • groene aventurijn roller
 • amethist roller

Rozenkwarts Roller Gebruiken

Voor veel mensen heeft Rozenkwarts Betekenis als steen van de liefde. Het mineraal zou namelijk een zachte energie hebben die helpt om jezelf te accepteren. Ook wordt het kwarts verbonden met de borstkas en bloedsomloop, handig wanneer je bijvoorbeeld doorbloeding in de huid wilt stimuleren. Een rozenkwarts gezichtsroller is bovendien een prima cadeau. Wie wil lieve mensen nou niet lekker laten ontspannen?

Jade Roller Gebruiken

Deze groene beauty is erg populair in de traditionele Chinese geneeskunde. In de jade roller ervaringen wordt er namelijk gesproken over een zuivering op allerlei niveaus. Het jade roller effect zou niet alleen helpen negatieve emoties los te laten, maar zou ook kunnen helpen om gifstoffen uit je systeem te krijgen. Zo ontstaat er volgens gebruikers ruimte voor vitaliteit en levenslust. Het materiaal Jade is best exclusief; daarom vind je soms ook vervangers van serpentijn.

Groene Aventurijn Roller Gebruiken

Groene Aventurijn staat net zoals rozenkwarts en jade bekend als hartelijke steen. Ze zou vooral kalmerend werken, zowel op je emoties als op de huid. Door haar rustgevende vibes zou Aventurijn bovendien helpen om geduldig door te zetten en zo doelen te bereiken. Best fijn als je zelfcompassie wilt oefenen!

Amethist Roller Gebruiken

Amethist is voor veel mensen een kristal dat drukke gedachten kalmeert en zo inzicht stimuleert. Heb je last van gespannen spieren in nek en hoofd, probeer deze roller dan eens. Ook bij hoofdpijn en vermoeide ogen zou dit kwarts de juiste keuze zijn.

amethist massage roller dwars

Daarom heeft een Massage Roller Twee Stenen

Een kristallen massage tool heeft twee kanten, namelijk een grote en kleine roller. Zo kun je makkelijk de contouren van je lichaam volgen. Gebruik de grote roller bijvoorbeeld om brede oppervlakken te behandelen zoals je voorhoofd, borstkas of buik. Ook kun je er lange energiebanen of meridianen mee afstrijken. Het kleine wieltje is dan weer geschikt voor subtieler werk rond de oogleden, lippen of tussen je tenen.

Olie Gebruiken met een Massage Roller

Edelsteen rollers kun je met of zonder olie gebruiken, dat is afhankelijk van de behandeling die je toepast. Wil je bijvoorbeeld stevig masseren voor een detox of heb je een droge huid, gebruik dan wat vet om het comfortabel te houden en je velletje te voeden. Natuurlijke Olie zoals Kokos- of Arganolie kan dan prettig werken, eventueel vermengd met Etherische Olie. Energiewerk zoals afstrijken en reinigen met een roller kan meestal met kleren aan. Verderop vind je tips voor het reinigen van je stenen tool.
Bekijk ons massage olie assortiment

rozenkwarts massage roller met handdoek

Zo kun je een Massage Roller of Gezichtsroller Gebruiken

Het gebruik van een gezichtsroller wordt uiteraard aangeraden voor gezichtsbehandeling, maar zo’n stenen tool komt bij veel meer verzorging van pas. Kwestie van goede Massage Olie kopen en het relaxen kan beginnen!

 • Huidverzorging Aanbrengen
 • Gezichtsmassage
 • Nek- en schoudermassage
 • Borstmassage
 • Handmassage
 • Voetmassage

Huidverzorging Aanbrengen

Met de stenen wieltjes kun je verzorgingsproducten aanbrengen zoals crèmes, lotions en moisturizers. Dat kan dagelijks of als onderdeel van een echt relaxmoment. Wil je bijvoorbeeld een Gezichtsmasker Maken, sluit je schoonheidsritueel dan af met het inmasseren van een verzorgende olie.

Massage Roller Gezicht

Bij wallen onder de ogen is een gezichtsroller van edelsteen erop niet alleen lekker verkoelend, ook zou regelmatige massage de elasticiteit van de huid ondersteunen en fijne lijntjes minder zichtbaar maken. Zo zou een facial massage helpen de jeugdigheid van de huid te bewaren in je gezicht en hals. Wil je ook een energetisch effect bereiken, kies dan een steen die daarbij past. Denk bijvoorbeeld aan amethist bij spanning in de gezichtsspieren en hoofdpijn of een jade gezichtsmassage roller die kan helpen om je huid grondig te detoxen.

Nek- en Schoudermassage

Ook de huid van je nek verdient natuurlijk aandacht. Niet alleen zou stimulering ervan veroudering tegengaan, ook zet stress en spanning zich snel vast in dit gebied. Neem de schouders daarom ook gelijk mee in je massage. Combineer bij echt stijve spieren eventueel met een Guasha behandeling. Een rustige rolsessie kan dan een goede aanvulling zijn op het grovere werk.

Borstmassage

Jawel, ook de boezem mag niet overgeslagen worden! De Chinese geneeskunde ziet borsten als bron van vitaliteit. Regelmatig een liefdevolle massage stimuleert niet alleen de doorbloeding en het weefsel, maar zou ook zorgen voor een romantische band met jezelf. Rozenkwarts rollers zijn in dit geval aan te raden, net als die van Groene Aventurijn.

Handmassage

Handen horen in veel spirituele tradities bij het hart- of borstgebied, ze zijn er een soort verlengstuk van. Dus geef ze vooral eens wat terug! Elke vinger mag aandacht krijgen en ook de zachte delen ertussen. Behandel ook de bovenkant en dan vooral tussen de pezen en rond de pols. De kant van de kleine roller is hiervoor heel geschikt. Combineer deze massage bovendien eens met Meridiaankogels. Zo krijgen je handen de liefde die ze verdienen 🙂

Voetmassage

Voeten krijgen een hoop te verduren, daarom kan een massage prettig zijn. Speciale apparaten hiervoor hebben meestal stevige uitsteeksels, zodat drukpunten in de zool geactiveerd worden. Een Spijkermat is hier een goed voorbeeld van. Een wat zachtere massage met een roller kan dan een goede toevoeging zijn of juist een prettig alternatief voor gevoelige voetjes.

Massage Rollers bekijken

groene aventurijn massage roller

Deze Spirituele Rituelen Verrijk je met een Roller

Er zijn ook spirituele rituelen waarbij je de massage tool als hulpstuk kunt gebruiken om met energie te werken. Misschien denk je er niet direct aan, maar gebruik de roller ook eens bij

 • Aura Reinigen
 • Chakra’s Cleansen
 • Aromatherapie Aanbrengen
 • Huis Reinigen met Salie
 • Yoni Massage

Aura Reinigen

Energie moet stromen, volgens veel spirituele tradities. Daarom zou je eigen krachtveld ook regelmatig een opfrisbeurt nodig hebben, waarbij vastgeroeste vibes afgevoerd worden. Met de roller kun je bijvoorbeeld een paar keer van top tot teen over je lichaam strijken of net er vanaf. Dit is volgens velen namelijk de binnenste laag van de Aura.

Chakra’s Cleansen

Ook kun je de energetische knooppunten of Chakra’s behandelen met een roller. Je kunt bijvoorbeeld de draaiende energie ervan nabootsen met een roller of de plekken ermee verkennen. Rozenkwarts, Aventurijn en Jade horen volgens de Chakra Kleuren bij het hartgebied en kunnen volgens kenners op alle zeven energiepunten toegepast worden.

Aromatherapie Aanbrengen

Wil je plaatselijk Aromatherapie toepassen, dan is de roller daar ook hartstikke handig voor. Breng bijvoorbeeld wat essentiële olie vermengd met een neutrale drager aan op hotspots zoals je polsen of achter de oren. De warmte daar zorgt ervoor dat je meteen iets ruikt!

Huis Reinigen met Salie

Doe je thuis een witte salie ritueel, dan kun je niet alleen jezelf energetisch ‘afstrijken’ met de roller, maar bijvoorbeeld ook deurposten en meubels. Misschien zelfs je huisdier, als die het ermee eens is. 😉 Hier lees je meer over zo’n Reiniging met Witte Salie.

Yoni Massage

De meeste mensen kennen Yoni Massage met een edelstenen eitje. Gebruik aanraking met een roller bijvoorbeeld om in the mood te komen, door je nek of voeten te masseren. Dat kan een relaxte voorbereiding zijn op het inbrengen van een eitje of als je daar uiteindelijk geen behoefte aan hebt, een mooi moment voor jezelf!

groene aventurijn massage roller handdoek

Edelsteen Massage Roller Reinigen

Een massage tool mag je regelmatig schoonmaken. Zo worden huidschilfers en vettigheden verwijderd. Hierbij is het belangrijk dat je rekening houdt met het materiaal van de roller. Ook kun je edelstenen op energetisch niveau schoonmaken. Hier vind je tips om deze huidverzorgers:

 • Hygiënisch te Houden
 • Energetisch te Reinigen

Hygiënisch Houden

Natuursteen kun je reinigen met lauwwarm water, het liefst van tevoren gekookt. Koud water verwijdert vet namelijk niet zo goed en van heet water kunnen kristallen barsten. Voeg eventueel wat Marseille Zeep aan het sopje toe, maar zorg dat er geen resten op de tool blijven zitten. Dompel hem ook niet onder, maar maak schoon met een vochtig sponsje en droog goed af. Zo voorkom je een roestige roller!

Energetisch Reinigen

Edelstenen staan er om bekend dat ze energie uitwisselen. Daarom zou jouw beauty tool niet alleen afvalstoffen losmaken, maar deze vibraties ook opslaan. Bovendien zouden kristallen na een tijdje uitgeput zijn van hun werk. Om deze redenen kan het prettig zijn je roller regelmatig te reinigen en op te laden. Het sopje hierboven kan werken of bijvoorbeeld een badje onder de Volle Maan. Lees hier meer over Edelstenen Reinigen.

Hoe ga jij de roller gebruiken?

Laatste aanpassing op 15 februari, 2024 12:25 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *