• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis Verzending vanaf €60
  • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Ontdek items die matchen met jouw sterrenbeeld 🤩 >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Amberblokjes Gebruiken – Profiteren van het zoete, zwoele aroma

Door Marije 31 maart 2022
Lezen werkt meditatief, ontspan 6 minuten met dit artikel.
3475 x

Amberblokjes zie je steeds vaker. Wat is een amberblokje en wat kun je met amberblokjes doen? Dat en meer ontdek je hier!
amberblokje oriental

Ben jij weleens een winkel ingelopen, of was je op bezoek bij een vriendin en vroeg je je af waar die frisse, zwoele geur vandaan kwam? Dan zou het goed kunnen dat dit te danken was aan een amberblokje! Amberblokjes worden namelijk steeds vaker gebruikt, en dat is niet voor niks. Met deze blokjes waan je je voor heel even in de oriëntaalse gebieden. Meer ontdekken over deze bijzondere geurblokjes? Lees gauw verder!

Amberblokjes Marokko

Denk je nu bij jezelf: wat zijn amberblokjes nou eigenlijk? Dat leggen we je uit! Inmiddels ben je er al mee bekend dat ze zorgen voor een heerlijke, warme en oosterse geur in huis. Maar wat is een amberblokje echt? Amberblokjes zijn heerlijk geurende blokjes en komen oorspronkelijk uit Marokko. In dit Noord-Afrikaanse land worden deze geurblokjes vaak gebruikt als een solide parfum, door ze zachtjes op het lichaam te wrijven.

Amberblokje, waarvan gemaakt?

Allemaal leuk en aardig, maar hóe worden deze amber blokjes gemaakt? In de oosterse landen worden deze amberblokjes op traditionele wijze met de hand gemaakt. Kijk dus niet raar op als het ene geurblokje er iets anders uitziet dan het andere! De fijne blokjes bestaan voor het grootste gedeelte uit een natuurlijke barnsteenhars. Dit fossiele hars is afkomstig van de pinus succinifera. Door droge destillatie wordt de amberolie hiervan gewonnen. Door het toevoegen van etherische oliën en het inzetten van de ambachtelijke werkwijze in Marokko ontstaat zo’n heerlijk geurend blokje!

Geurblokje Amber als Cadeau

Heb jij binnenkort een verjaardag of housewarming? Dan zijn amberblokjes een cadeau waarmee jij de ontvanger zeker gaat verrassen! En hoe toepasselijk om iets te geven dat past bij het interieur? Combineer een of meerdere blokjes met een van onze prachtige schaaltjes, en je hebt binnen mum van tijd een leuk en origineel presentje.

Zo kun je Amberblokjes gebruiken

Deze veelzijdige geurblokjes kun je op allerlei manieren inzetten. Zo kun je een amberblokje gebruiken:

  • Als luchtverfrisser in verschillende kamers in huis, je auto of kledingkast
  • In de geurbrander of aromaverspreider
  • In de stofuizger
  • Als solide parfum op de huid

Amber geurblokje Gebruiken als Luchtverfrisser

Amberblokjes gebruiken als luchtverfrisser is ook meteen de meest populaire manier om het in te zetten. Je kunt ze op een schaaltje leggen in de gewenste ruimte, maar je kunt ze ook in je kledingkast gebruiken! Om dit te doen, kun je de blokjes in een zakje doen en tussen je kleding leggen of hangen. Ook kun je ze in je auto leggen. Let wel op dat ze smelten als het warm wordt. Dit kan dan gaan vlekken op materialen of kleding.

Amberblokjes in Geurbrander

Krijg jij ook niet genoeg van de amberblokjes geur? Naast dat je het amberblokje gewoon neer kunt leggen op een mooi schaaltje in huis, kun je er ook een klein beetje van af snijden en de stukjes in een geurbrander of in een schaaltje op de verwarming doen. Er bestaat geen speciale amberblokje geurbrander, maar je kunt hier elke aroma verspreider voor gebruiken. Als de stukjes smelten, wordt de heerlijke geur nog beter door het huis verspreid!

Bekijk onze Aroma Verspreiders

Amberblokjes in de Stofzuiger

Amberblokjes in de stofzuiger? Ja! Naast het verspreiden van lekkere geurtjes in de ruimte, kun je amberblokjes ook gebruiken voor in je stofzuiger. Als je stofzuiger wat nare geurtjes verspreidt, schaaf dan wat van het blokje af en zuig het op. Zo wordt de heerlijke geur van het blokje tijdens het stofzuigen extra verspreid en laat je een fijne, zoete geur achter tijdens het schoonmaken.

Amberblokje Gebruiken als Parfum

Of gebruik amberblokjes als solide parfum, precies zoals ze in Marokko de amberblokjes gebruiken! In dat geval kun je het blokje voorzichtig op je huid wrijven, in je hals en op je polsen. Door de warmte van je huid wordt het natuurlijke blokje van amberhars zachter. Hierdoor komt een heerlijk zachte, sensuele geur vrij. Net zoals bij normale parfums, geven deze Marokkaanse amberblokjes bij ieder persoon een andere geur af. Zeg maar dag tegen dure parfums!

Bekijk onze Amberblokjes

amberblokje met bergkristal

Amberblokjes zelf maken

De marokkaanse amberblokjes worden op traditionele wijze gemaakt en het wordt dan ook een knap klusje om dit zelf na te doen! Hiervoor zou je de ambacht en het geheime recept moeten kennen. Alle ingrediënten worden namelijk in precieze verhoudingen met elkaar gemengd. Bovendien is het natuurlijk een stuk makkelijker om de blokjes kant en klaar te kopen. Gelukkig is er bij ons genoeg keus en schaf je een amberblokje al voor een paar euro aan! Mocht je toch liever zelf aan de slag gaan, dan kun je een stukje van het amberblokje smelten en mengen met wax voor smeltkaarsjes. Zo heb je toch je eigen waxmelts!

Amberblokje ruikt niet meer

Het grote voordeel van amberblokjes is dat ze een lange poos meegaan: de geur blijft lang hangen. De blokjes kunnen zelfs wel een jaar lang lekker blijven ruiken. Na een tijdje zal de geur iets afnemen. Als dit gebeurt, kun je iets van het blokje afschrapen. Zo kun je weer even vooruit en heerlijke ontspannen van de fijne aroma. Gooi het schaafsel van het amber blokje niet weg; het schraapsel kun je gebruiken in de stofzuigerzak of gebruik het schraapsel van de amberblokjes in een geurbrander, zoals we hierboven beschreven!

Meer heerlijke aroma’s bij Spiru

Wist je dat lekkere geurtjes ontzettend belangrijk zijn voor selfcare? Niet voor niets is aromatherapie zo populair! Het is namelijk een onderdeel van zelfliefde. Als je toch liever op een andere manier dan amberblokjes van fijne aroma’s wilt genieten, kun je eens kijken naar onze blogs over geurstokjes maken, geurolie branden of de wierook werking. Of waan je in de wondere wereld van etherische oliën! Voor de liefhebbers en creatievelingen schreven we zelfs een blog over zelf zeep maken. Alles over aromatherapie leer je bij Spiru!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *