• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis Verzending vanaf €60
  • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Ontdek onze meest populaire producten 😍 >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Gezichtsyoga oefeningen – voor een stevige en stralende huid

Door Marije 21 februari 2022
Lezen werkt meditatief, ontspan 5 minuten met dit artikel.
4338 x

Gezichtsyoga wordt steeds populairder. Wat is het precies en hoe doe je het zelf? Dat leren we je hier!

rozenkwarts gezichtsroller

Zoals je misschien wel weet, is yoga goed voor je lichaam, geest en ziel. Wat je misschien nog niet wist, is dat het ook goed is voor je gezicht! Naarmate je ouder wordt, zie je wellicht de eerste rimpeltjes verschijnen. Niks mis mee natuurlijk, want het geeft je gezicht karakter! Toch hebben veel mensen baat bij gezichtsyoga. Zij gebruiken het als natuurlijke remedie om bijvoorbeeld meer rimpels te voorkomen!

Wat is gezichtsyoga?

Wist je dat gezichtsyoga al zeker honderden jaren bestaat? In 1710 werd de eerste gezichtsroutine gepubliceerd. Waar het precies is ontstaan, is niet helemaal duidelijk. De definitie van gezichtsyoga is ook ontzettend breed. Volgens sommigen deed Cleopatra zelfs al aan gezichtsyoga! Hoe dan ook: je zou kunnen zeggen dat elke vorm van gezichtsoefeningen onder gezichtsyoga valt. Het zijn vooral kleine oefeningen waarbij je verschillende spieren in je gezicht gebruikt.

vrouw doet gezichtsyoga

Gezichtsyoga voor een strakke huid

Deze oefeningen zouden de spieren steviger maken en helpen ontspannen en zorgen voor een betere doorbloeding van het gezicht. Waardoor jouw gezicht strak, mooi en jong blijft. Gebruik van speciale wellness tools voor het masseren van je gezicht, zoals een gezichtsroller of een guasha steen, passen hier perfect bij!

Bekijk al onze massage producten

Gezichtsyoga en zelfliefde

Tegenwoordig voelen veel mensen niet meer wat ze nodig hebben, omdat ze niet meer in contact staan met zichzelf. Door van gezichtsyoga een ritueel te maken, zou je de verbinding met jezelf opzoeken en kunnen herstellen. Dit kan natuurlijk ook met ‘gewoon’ yoga of met meditatie, maar als je dat lastig vindt, zijn simpele gezichtsoefeningen een fijn alternatief! Maak het bijvoorbeeld een gewoonte om het in bad te doen, na het douchen, of vlak voordat je gaat slapen. Volgens holistisch therapeuten werkt het, omdat je iets van binnenuit doet. Groei ontstaat in cellen. En door de diepe ontspanning die je met gezichtsyoga bereikt, krijgt je lichaam de ruimte en energie om de celstofwisseling op gang te krijgen. Hierdoor wordt het hele lichaam een soort van gereset. Tijd voor wat zelfliefde, dus!

Waar en hoe vaak kun je gezichtsyoga oefeningen doen?

Gezichtsyoga oefeningen kun je waar en wanneer je wilt, uitvoeren! Of je nu thuis op de bank zit, in de bus naar het werk of even pauze hebt op kantoor: een korte oefening is zo gepiept! Het enige wat je nodig hebt, is je gezicht en je vingertoppen om de oefeningen goed uit te voeren. Zorg er wel voor dat je op een rustige plek bent, waar je de oefeningen ontspannen kunt uitvoeren. Om zo snel mogelijk resultaat te zien, raden we je aan om ongeveer drie tot vijf keer per week gezichtsyoga te doen. Hoe lang je dit doet, bepaal je zelf, maar 15 tot 20 minuten zou al een hele hoop kunnen doen!

Gezichtsyoga tegen rimpels

Wist je dat je gezicht wel meer dan vijftig verschillende spieren heeft? De spieren in de rest van je lichaam gebruik je regelmatig, maar die in je gezicht bijna nooit. Met gezichtsyoga kun je de bloedcirculatie in je gezicht stimuleren. Hierdoor verbetert de zuurstoftoevoer in de spieren en de huid en krijg je die gezonde gloed in je gezicht weer terug! Ook dragen de gezichtsoefeningen bij aan een goede doorbloeding in de huid, waardoor de huidcellen in je gezicht genoeg voedingsstoffen krijgen. Op zijn beurt helpt dit weer bij het vernieuwen van de huidcellen en het voorkomen van rimpels!

De voordelen van gezichtsyoga op een rijtje

Zoals je inmiddels weet, hebben oefeningen voor je gezicht een hele hoop voordelen. We zetten ze nog een keertje voor je op een rijtje:

  • Versterking van gezichtsspieren
  • Vermindering en voorkoming van zichtbare rimpels
  • Verbeteren van de doorbloeding
  • Verlossing van spanning in het gezicht en de nek
  • Versteviging van de huid
  • Verbeteren van de teint en gloed in de huid

Gezichtsyoga wallen

Wil je wallen voorkomen? Leg dan je duim, wijs- en middelvinger op de huid onder je ogen. Knijp stevig je ogen dicht en trek de huid zachtjes wat naar beneden.

Gezichtsyoga onderkin

Wil je een onderkin verminderen? Steek je hals dan iets naar voren. Ondertussen houd je je kin iets omhoog en maak je een stevige glimlach. Houd deze oefening een paar in- en uitademingen vast.

Gezichtsyoga hangende oogleden

Om hangende oogleden te verminderen, trek je je oogleden met je vingertoppen iets naar buiten en omhoog. Duw ondertussen je wenkbrauwen naar beneden door boos te kijken. Probeer dit ongeveer tien seconden vast te houden. Je kunt deze oefening vijf keer herhalen.

Gezichtsyoga ogen

Druk twee vingers op beide slapen en sluit je oogleden in een knipperende beweging voor 8 tot 10 seconden. Rust even uit en herhaal dit vijf keer.

Gezichtsyoga voor het hele gezicht

Om je hele gezicht te trainen, sluit je je ogen en span je alle spieren in je gezicht aan. Je doet je ogen wijd open en steekt je tong zo ver mogelijk uit. Ondertussen adem je in door je neus en uit door je mond. We zijn benieuwd naar jullie gezichtsyoga ervaringen! Heb je nog tips? Laat het weten in de comments!

Meer self care

Wat zelfliefde is altijd goed! Aansluitend op gezichtsyoga, hebben we een leerzame blog over een gezichtsmasker maken, massage roller tips en een guasha massage. Ook kan het helpen om je maanteken te leren kennen, zodat je weet waar jouw emotionele behoeftes liggen! Liever wat rust in mind en soul? Lees dan onze blog over geestelijk ontspannen. Wat je ook wilt weten, je ontdekt het bij Spiru!

Laatste aanpassing op 22 februari, 2022 3:30 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *