Sale
Gratis verzending vanaf €40
  • Spiru Grootste Spirituele Webshop van de Benelux
  • Spiru Gratis verzending vanaf €40
  • Spiru 60.000+ Zenvolle klanten
Anouk
DoorAnouk 26 augustus 2019
Lezen werkt meditatief, ontspan 4 minuten met dit artikel.
57 x

Guasha Massage is hippe huidverzorging. Waarom zou je geen goeie massage op je toet toepassen? Toch is de techniek erachter best ingewikkeld. Voordat je aan het schrapen gaat, kan het daarom fijn zijn iets van deze Chinese detox methode af te weten.

gua sha schraper wolk jade

Het woord Guasha bestaat uit twee delen, namelijk gua, schrapen en sha, dat zand of zandkorrels betekent. Een guasha behandeling is dus het wegschrapen van zandkorrels. Metaforisch dan, hè. Sha staat namelijk voor vastgezette of opgehoopte qi of chi, dat levensenergie betekent. Vrij bewegende qi is volgens de Chinese Geneeskunde de basis van een gezond en vrolijk leven. De gua sha techniek is dus bedoeld om gestagneerde energie los te maken, zodat alles in je lichaam weer op rolletjes loopt. Hoe dat precies gaat en waarom juist jade stenen zo populair zijn, lees je in dit artikel!

rozenkwarts guasha steen hart

Hiervoor is Gua Sha Massage bedoeld

Massage met guasha stenen probeert een betere doorstroming van bloed en energie te bevorderen. Daardoor zouden klachten en of ziekte verholpen of voorkomen kunnen worden. Je zou er bovendien allerlei soorten ongemakken mee kunnen aanpakken op zowel fysiek, mentaal, spiritueel als emotioneel gebied. De gua sha techniek is over het algemeen bedoeld om

  • Doorbloeding te stimuleren
  • Afvalstoffen vrij te maken
  • Organen en het Immuunsysteem te ondersteunen
  • Pijn te verzachten
  • Emoties in evenwicht te brengen
  • Vitaliteit te verhogenguasha steen rechthoek basalt

Zo gaat een Guasha Massage

Guasha massage begint met het verdelen van Chinese kruidenolie op plekken die met de klacht te maken hebben. Dat kunnen relevante spieren, organen of energiebanen (meridianen) zijn. Waar olie is aangebracht, kan de steen namelijk goed over de huid glijden. Tijdens de behandeling wordt een speciale schraper gebruikt, de guasha steen. De masseur haalt deze in lange halen over de problematische plek heen. De huid wordt hierdoor rood, omdat er onder de oppervlakte kleine bloeduitstortingen ontstaan. Volgens de guasha methode zijn dat afvalstoffen die vrijkomen.

Dit vertelt een Behandeling

De Guasha therapeut kijkt tijdens een behandeling naar de plaats en kleur van de ‘sha’, de vlekken die na het schrapen ontstaan. Volgens de Chinese geneeskunde zouden getrainde masseurs daaraan kunnen zien of het een recente verstopping is. Daarbij geldt hoe donkerder de vlekhoe chronischer de onderliggende klacht is. De plekken kunnen dan ook rood, blauw, paars of zelfs zwart zijn. Dat is geen reden tot paniek, aldus de guasha therapie. Bij een normale conditie verdwijnen de rode vlekken binnen een aantal dagen, zoals je ook andere afvalstoffen vanzelf kwijtraakt.

Dit kan het resultaat zijn van Gua Sha Massage

Het doel van guasha is beweging terugbrengen in je energiesysteem. Een massage kan dus effect hebben op verschillende niveaus. De een voelt lichamelijke verlichting of ontspanning, bij een ander komen emoties omhoog. Een veelgehoorde ervaring is ook meer energie of een positieve verandering in chronische klachten. Ook kan het gewoon erg fijn zijn om een massage met veel druk te ontvangen. Ben je dus benieuwd naar gua sha? Dan zul je het zoals altijd zelf moeten ervaren 🙂

Zo ziet een Guasha Steen eruit

Een Guasha Steen is een gepolijste edelsteen in een ergonomische vorm. Ze zijn er in verschillende vormen zoals kartelig, rond, in hart- en wolkvorm of lijkend op een klein kammetje. Sommige vormen werken goed op de contouren van het gezicht en andere juist weer bij ledematen. De meeste mensen gebruiken bijvoorbeeld een hartvormige gua sha voor gezichtsmassage en een vierkante schraper voor lange rugspieren. In een cursus leer je welke tools je waar kunt gebruiken en kun je goed voorbereid je eerste Guasha kopen.

Daarom gebruik je een Jade Guasha

Omdat de guasha techniek van oorsprong een huis- tuin en keukenmiddel is tegen spierpijn en verkoudheid, werden schrapers vooral van eenvoudige materialen gemaakt zoals hout, bamboe, hoorn, steen of metalen muntjes. Tegenwoordig wordt guasha massage vaak met gepolijste edelstenen gedaan. De populairste variant is die van jade, ook wel Bao Yü genoemd. Jade staat namelijk bekend als zuiverende en beschermende steensoort, die emotioneel evenwicht bevordert. Ook zou het helpen om negativiteit los te laten en daar hartelijkheid voor in de plaats te stellen. Dat past dan weer precies bij het doel van een gua sha behandeling!

carneool wolk gua sha schraper

Geïnteresseerd in Wellness met Edelstenen?

Ook Yoni Massage is een populaire techniek uit het taoïsme en de Chinese Geneeskunde. Je leest alles over deze buik- en bekkenverzorging in de blog over Yoni Ei Oefeningen voor Beginners. Eitjes zijn net als Guasha meestal van jade, maar ook andere kristallen zijn verkrijgbaar. Handig om dus eerst te weten welke Edelsteen bij je past! Een andere manier om mineralen aan je routine toe te voegen is Edelsteenwater Maken of een Chakra Stenen Set Gebruiken voor je dagelijkse meditatie en massage.

Genoeg opties dus om een manier te vinden die voor je werkt 🙂


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *