• Dé Winkel voor een Zenvol Leven
  • Gratis Verzending vanaf €40
  • Unieke Producten uit 49 Landen
Dé Winkel voor een Zenvol Leven
Gratis Verzending vanaf €40
Unieke Producten uit 49 Landen
Door Marije 17 juni 2020
Lezen werkt meditatief, ontspan 4 minuten met dit artikel.
1281 x

Dromenvanger ophangen, waar doe je dat? In deze blog ontdek je alle mooie plekjes waar jouw web voor nare hersenspinsels tot zijn recht komt!

Bijna iedereen kent de dromenvanger wel. Misschien had je vroeger een of heb je er zelfs nog een in de slaapkamer hangen. Maar wat doet zo’n web precies en waarom hangt iedereen deze boven het bed? Lees snel verder!

Wat is een Dromenvanger?

Een dromenvanger is een ronde hanger gemaakt van hout, touw en veertjes. Vaak zitten er kraaltjes of steentjes in het web of hangen deze eronder. De authentieke dromenvanger bestaat uit een ring van een wilgentak en draad dat werd gesponnen tot een web. Onder de cirkel werden schelpen, bladeren, veertjes, botjes en leer gehangen. Sommige Indianen maken een dromenvanger af met persoonlijke spulletjes. Tegenwoordig worden de dromenvangers in allerlei soorten, kleuren en maten gemaakt. Van een neutrale dromenvanger sleutelhanger tot een XL dromenvanger met meerdere fel gekleurde hoepels.

dromenvanger uil

Hier komt een Dromenvanger Ophangen Vandaan

Dit creatieve web is begonnen bij de Indianen. Oude legendes over de oorsprong ervan bestaan ​​onder verschillende inheemse Amerikaanse stammen, maar vooral onder de Ojibwe en Lakota landen. Dreamcatchers worden vaak afkomstig geacht van de Ojibwa Chippewa stam. Zij noemen de dromenvanger – hou je vast – Asabikeshiinh, wat ‘spin’ betekent en verwijst naar het geweven web in de heilige hoepel. Al zou je het zelf niet verzinnen, in deze cultuur symboliseert de spin bescherming en comfort.

Dit is de Betekenis van een Dromenvanger

Tijdens de nacht worden de slechte en de goede dromen gevangen in het web. De mooie dromen zouden volgens de legende via de veren onder de ring omlaag glijden en worden uitgestrooid over de schone slaper. De kwade dromen blijven in het web hangen. Het eerste ochtendlicht verbrandt dan de slechte dromen, zodat ze als sneeuw voor de zon verdwijnen!

Dromenvanger, Waar Ophangen?

Jij wil jouw beschermende juweeltje natuurlijk zo snel mogelijk ophangen. Maar waar kun je een dromenvanger ophangen? Vanuit de gedachte van de werking van zo’n dreamcatcher is het niet gek dat de meeste mensen deze boven hun bed hangen. Toch zijn er veel meer potentiële plekjes:

  • Voor het raam in de slaapkamer
  • Buiten in de tuin
  • In de woonkamer
  • In de auto
  • Op een plek die je mooi vindt

Dromenvanger Ophangen voor het Raam in de Slaapkamer

De op één na populairste plek om de dromenvanger op te hangen is voor het raam. De gedachte is namelijk dat je bij het opendoen van de gordijnen het ochtendlicht bij de dromenvanger laat om de kwade hersenspinsels te verbranden.

Dromenvanger Ophangen in de Tuin

Je denkt er misschien niet gelijk aan, maar je kunt de tuin ook prima versieren met een grote dromenvanger. Voor de bohemian touch hang je een paar natuurlijke dromenvangers in de boom. Ook felle kleuren zouden leuk af kunnen steken tegen het groen uit de tuin.

dromenvanger ophangen in de tuin

Dromenvanger Ophangen in de Woonkamer

De meeste mensen zullen dromenvangers kopen voor hun werking in de slaapkamer. Natuurlijk is de heilige hanger ook een fraaie toevoeging aan de woonkamer. Hang hem op bij je eigen altaar of gebruik hem als raamhanger.

Dromenvanger Ophangen in de Auto

Je kunt een dreamcatcher ook gebruiken als talisman in de auto. Sommige mensen zweren bij een dromenvanger in hun vierwielige vriend en hangen deze aan de achteruitkijkspiegel. Ze geloven er heilig in dat dromenvangers beschermend werken onderweg. Bovendien ziet het er ook nog eens leuk uit!

dromenvanger ophangen in de auto

Dromenvanger Ophangen op een Plek die je mooi vindt

Het komt helemaal niet zo nauw waar jij de dromenvanger wilt ophangen. Als jij kunt genieten van de schoonheid van deze vrolijke hoepel, dan zit het wel goed. Waar je deze ook ophangt!

Slapend Wijs Worden bij Spiru

Wil jij je persoonlijke hanger? Dan kun je zelf dromenvangers maken. Heb je last van dromen waarvan je je ‘s ochtends wakker afvraagt waar deze hersenspinsels vandaan komen? In onze blog dromen betekenis ontdek je wat jou bezighoudt in je slaap. Sommige mensen leggen een Rozenkwarts naast het bed van hun kind om ervoor te zorgen dat het beter doorslaapt. Of wat dacht je van de zoutlamp werking, die ook nachtmerries zou kunnen verminderen? Alles voor een schone slaap vind je bij Spiru.

Waar ga jij je dromenvanger ophangen?

Laatste aanpassing op 18 december, 2020 4:04 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1024548

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

Meld je aan & maak kans op een

waardebon t.w.v. € 50