• Dé Winkel voor een Zenvol Leven
  • Gratis Verzending vanaf €50
  • Unieke Producten uit 44+ Landen
Dé Winkel voor een Zenvol Leven
Gratis Verzending vanaf €50
Unieke Producten uit 44+ Landen
Lisette
Door Lisette 7 februari 2019
Lezen werkt meditatief, ontspan 4 minuten met dit artikel.
3245 x

Er staat een nieuwe pracht en praal in mijn nederige stulpje, een Himalaya Zoutlamp. Voor het eerst ga ik gebruik maken van deze zogezegd natuurlijke luchtverfrisser. Benieuwd naar het hoe, wat en waarom rond mijn gebruik hiervan? Lees dan verder voor mijn eerste zoutlamp ervaringen.

Ik heb de zoutlamp aangeschaft om meerdere redenen. De belangrijkste is mijn slaapprobleem. Van niet in slaap kunnen vallen, tot ’s nachts veel wakker worden en nachtmerries; het houdt maar niet op. Hiervoor wilde ik de zoutlamp wel eens testen, want een zoutlamp zou volgens velen slaapkwaliteit verbeteren. Geen rare oefeningen, lange meditatiesessies of medicijnen. Gewoon lampje aan en slapen gaan. Dat klonk als muziek in mijn oren, maar is het echt zo makkelijk?

zoutlamp- ervaringen

Voor het eerst mijn uitgekozen zoutlamp uitproberen

Een natuurlijke vorm, eentje van rond de 4 kilo en van echt Himalaya zout. Dat waren mijn enige richtlijnen voor het kiezen van de perfecte zoutlamp. Eenmaal ontvangen, kon ik aan de slag! De lamp is prachtig, maar ook erg broos. Dus een voorzichtige aanpak is vereist, vooral voor een kluns als ik. Omdat ik hem voornamelijk wilde uitproberen voor het verbeteren van mijn slaap, kreeg hij een mooie plek op mijn nachtkastje. Daar gaan we dan. Fingers crossed, nu maar afwachten. Of nou ja, slapen dus.

De zoutlamp aan tijdens het slapen

De eerste nacht met de zoutlamp was een ervaring op zich. Om de lamp te laten werken moet hij aan staan. Dat had ik sinds kinds af aan al niet meer gedaan. Als hij aan staat, zou dit negatieve ionen verspreiden in de kamer. Mijn nachtrust was dramatisch, maar een zoutsteen nachtlampje zou hier dus volgens sommigen snel verandering in kunnen brengen. Ik was natuurlijk erg benieuwd!

Himalaya Zoutlamp Ervaringen in de Slaapkamer

Dat was even wennen, zo’n nachtlampje. Gelukkig is het licht van de lamp zacht roze oranje en het heeft wel iets kalmerends. Ik viel volgens mij al snel in slaap. Je kunt mijn blijdschap voorstellen toen ik wakker werd en besefte dat ik aan een stuk door had geslapen. Zonder nare dromen! Ik keek naar de lamp en dacht: zou ’t echt? Een paar weken later was ik overtuigd. Geen wallen onder mijn ogen of nare dromen, maar fit en uitgerust. Ik heb heus niet elke nacht als een roosje geslapen, maar veel meer dan gewoonlijk. Om de werking te testen besloot ik de lamp ook te gebruiken in de woonkamer.

roze oranje zout- brokken- schaal- goud

Ervaringen Zoutlamp in de woonkamer

Een arts heeft eens gezegd dat ik met mijn allergieën het hele jaar rond kom. Ik hoest, proest en snotter zo het leven door. Daarom houd ik mijn huisje goed schoon en laat ik het goed doorluchten. Dat een zoutlamp bij zou kunnen dragen aan de kwaliteit van lucht komt goed uit. Slapen gaat al stukken beter, als het ook werkt bij het verbeteren van mijn allergische reacties… Dus verplaatste ik de lamp naar de woonkamer. Helaas. Waar het perfect werkt voor het verbeteren van mijn nachtrust, voelde ik weinig verschil in de woonkamer. De allergische reacties bleven hetzelfde. Het is ook moeilijk om te beoordelen en het verschil kan heel minimaal zijn. De lamp is daarentegen wel een echte sfeermaker. Maar toen de lamp vochtig werd, zat ik wel even met mijn handen in het haar.

himalaya zout- kaarshouder

Een vochtige zoutlamp

Omdat ik mijn zoutlamp dagelijks verplaatste van slaap- naar woonkamer viel de stofophoping wel mee. Voor het schoonmaken kreeg ik de tip om met een droge doek de gekristalliseerde zoutkorrels weg te halen. Dit kan ook met een zachte borstel. Zout trekt vocht aan, maar wat ik moest doen met een vochtige zoutlamp wist ik niet. Blijkbaar komt het vaker voor en kun je er het beste een doek onder leggen of op een drogere plek zetten. En dat heb ik dan ook maar braaf gedaan.

zoutlamp- ervaringen- zout

Algemene ervaringen met de zoutlamp

Al met al ben ik heel tevreden met mijn aankoop. De zoutlamp heeft mij echt geholpen bij het verbeteren van slaapproblemen. En hoewel hij niet voor alles een wondere werking had, wil ik niet meer zonder. Het is ook gewoon een mooie lamp om te zien, dus een win-win situatie wat mij betreft. Hopelijk heb ik kunnen helpen door middel van het delen van mijn zoutlamp ervaringen. Ben je benieuwd hoe Himalayazout nou eigenlijk werkt met het verfrissen van de lucht? Lees dan onze blog over de Zoutlamp Werking. Wist je trouwens dat er naast zoutlampen ook Selenietlampen bestaan? Deze kunnen helpen bij spirituele bezigheden!

Zoutlampen bekijken

Heb jij al een zoutlamp in huis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1024548

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

Meld je aan & maak kans op een

waardebon t.w.v. € 50