• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis Verzending vanaf €60
  • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

SUMMER SALE! Ontdek 400+ items met kortingen tot 50% ☀️ >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Zonnevlecht Betekenis, Word een Warrior met je Derde Chakra

Door Anouk 21 oktober 2020
Lezen werkt meditatief, ontspan 5 minuten met dit artikel.
7603 x

De Zonnevlecht is volgens yogi’s het stralende middelpunt van je bestaan. Leer hier hoe heldhaftig dit Chakra is en hoe je Persoonlijke Power oproept!

Het Zonnevlecht chakra bevindt zich volgens yogi’s net boven je navel. Maar wat kun je met dit energiepunt? Lees hier alles over de Derde Chakra betekenis en laat je leiden door het vuurtje van binnen!

Waar Zit je Zonnevlecht Chakra?

Waar het derde chakra zit, daarover verschillen de meningen. De een wijst bij dit energiepunt naar de plexus solaris, het zachte stuk tussen de ribben ter hoogte van je middenrif. Volgens anderen zit het energiepunt net iets lager, rond de navel. Wil je het makkelijk maken, hou dan het bovenste deel van de buik aan tot ongeveer de darmen. Het heiligbeen en de geslachtsorganen horen volgens yogi’s namelijk bij het Tweede Chakra en de borstkas bij het Hartchakra.

natuurlijke geurkaars derde chakra musk

Dit Gebeurt er In je 3e Chakra

Voor yogi’s en andere chakra-fans is de zonnevlecht het centrum van innerlijke kracht en transformatie. Lichamelijk gezien zou dit power punt namelijk de spijsvertering besturen, ofwel je persoonlijke voorraad brandstof. Op emotioneel gebied staat de Zonnevlecht voor realistische zelfwaardering en mentaal associëren mensen haar met grenzen, drive en doelgerichtheid. Als je het spiritueel bekijkt, zou de solar plexus zelfs richting geven aan je levensbestemming. Manifesteren is dus hét werkwoord bij dit derde chakra!

Daarom Heet het Solar Plexus Chakra ‘Manipura’

De Sanskriet naam voor het Solar Plexus chakra is manipura. Letterlijk betekent het ‘stad van juwelen’, maar veel yogi’s vertalen het als ‘flonkerend juweel’. Volgens de chakrafilosofie kun je de buik beschouwen als een verborgen schatkamer. Het zou namelijk de plek zijn waar levensenergie opgeslagen wordt en het resevoir waaruit je put bij persoonlijke uitdagingen. Ook kun je bij zo’n stralend kristal denken aan een innerlijk licht dat je in donkere tijden motiveert om hoopvol naar de horizon te blijven kijken.

Orgonite Obelisk Citrien

Zo Herken je een Zonnevlecht Chakra dat Geblokkeerd Is

Kun je wel wat meer zelfvertrouwen of innerlijke kracht gebruiken? Heb je spijsverteringsproblemen of krijg je het maar niet warm? Lukt het je niet om taken af te maken of doelen te stellen voor jezelf? Vind je grenzen aangeven ingewikkeld? Dan kan het interessant zijn om je innerlijke vuur eens wat onverdeelde aandacht te geven. Wie weet is je derde chakra te open of juist closed for business. Zo zou je volgens energiewerkers het zonnevlecht chakra kunnen helen!

Zonnevlecht Chakra uit Balans? Probeer Deze Tips

  • Zonnevlecht Chakra Oefeningen
  • Een Edelsteen voor je Zonnevlecht
  • Werken met het Element Vuur
  • Kleurentherapie met de Kleur Geel
  • Solar Plexus Chakra Healing

Zonnevlecht Chakra Oefeningen

Passende yogahoudingen om de zonnevlecht te activeren zijn warrior poses, buikspieroefeningen zoals de Boot (navasana) en natuurlijk de zonnegroet! Deze klassieke serie is namelijk bedoeld om op te warmen en wakker te worden. Doe hem ’s ochtends een paar keer en je buik zou er blij van worden. Yogastijlen die goed bij het ontwikkelen van innerlijke kracht passen zijn actieve varianten die je uithoudingsvermogen aanspreken zoals Power Yoga, Bikram Yoga en Ashtanga.

Een Edelsteen voor je Zonnevlecht

Volgens edelsteentherapeuten geven bruine, roestkleurige en gele kristallen de plexus solaris een lekkere oppepper. Voorbeelden van zulke edelstenen zijn Tijgeroog, Gele Aventurijn, Citrien, Carneool en Barnsteen. Ook kristallen die behoren tot vurige astrologische tekens, kunnen het proberen waard zijn. Verdiep je daarom eens in de stenenselectie voor de Ram, Leeuw of Boogschutter.

Werken met het Element Vuur

Ben jij een echte heks of sjamaan? Benadruk dan de Zon op je Wicca Altaar of voer een vuurritueel uit dat bij jouw magische vaardigheden past. Ook energetisch afstemmen op de planeet Mars zou een echte Zonnevlecht vibe oproepen. Maak het overigens niet te moeilijk, ook in je bestaande routine kun je warmte verwerken. Steek thuis bijvoorbeeld een Geurkaars aan vol kruidige specerijen, drink elke dag een pittig kopje chai of gemberthee en ga zo nu en dan eens lekker de sauna in! Vervelend hè, dat derde Chakra 😉

Alle Geurkaarsen Bekijken

Kleurentherapie met de Kleur Geel

Geel en goud stralen volgens chakra healers direct naar je Zonnevlecht. In de Kleurentherapie en Chakra Kleuren Leer staan deze tinten voor daadkracht, vrolijkheid en zelfwaardering. Omring jezelf dus vooral met warme geeltinten, zowel in je kast als interieur. Staat geel je niet zo goed? Een kleine gouden ketting of edelstenen ring kan je al herinneren aan het bijzondere zonnetje dat je bent!

Solar Plexus Chakra Healing

Een Derde Chakra sessie kun je boeken bij een gecertificeerd chakra healer. Soms gebruikt die een speciale pendel om blokkades in je Zonnevlecht te vinden en weer te laten stromen. Ook kun je zelf een poging wagen via meditatie of visualisatie. De solar plexus zou namelijk van slag raken wanneer hij zijn energie niet efficiënt gebruikt. Misschien weet je niet wat je echt wilt of hou je iets vol ‘omdat het moet’? Om een burn of bore out te vermijden, kun je in theorie andere chakra’s om raad vragen. Gebruik bijvoorbeeld je Derde Oog tijdens meditatie om te verbeelden wat je wilt bereiken. Vind je ontspannen lastig? Probeer eens een Yin Yoga of Yoga Nidra sessie!

Hoe hou jij je Derde Chakra scherp?

Laatste aanpassing op 27 oktober, 2021 1:06 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *