• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
 • Gratis Verzending vanaf €60
 • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Ontdek items die matchen met jouw sterrenbeeld 🤩 >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Wierook Waterval Uitgelegd: Zo Werkt een Backflow Brander

Door Anouk 2 juli 2019
Lezen werkt meditatief, ontspan 7 minuten met dit artikel.
27966 x

Ken jij de magische Wierook Waterval al? Rook stroomt bij deze hypnotische houder de verkeerde kant op, namelijk naar beneden. Hoe dat mogelijk is? Dat leggen we je hier uit!

Backflow Wierook Waterval Brandend

De Wierook Waterval of Backflow Brander is een aardewerken houder waar je speciale kegeltjes op gebruikt. Als je die aansteekt, glijdt de rook opeens langs de brander naar beneden.

Dat lijkt dan net een bergwand met waterval, kijk maar:

Gaaf hè!

Je verwacht misschien dat er een speciale aanzuiging in de brander zit, maar we kunnen alvast verklappen dat het alleen maar aardewerk, wierook en natuurlijke toverkracht is. Benieuwd wat daar gebeurt, hoe je zo’n terugstroom wierook brander gebruikt en waarom watervallen ongelooflijk ontspannend zijn? Wij leggen je alles uit zodat je binnenkort zelf van zo’n kabbelende Backflow Brander geniet!

 

Backflow Wierook Kegel Brandend close-up

Wierook Waterval, Hoe werkt het?

Heb je je altijd al afgevraagd: hoe werkt een wierook waterval nou eigenlijk? Dan gaan we een geheimpje met je delen! De Backflow Brander maakt gebruik van een simpel natuurverschijnsel. Er gebeurt dus helemaal niks kunstmatigs! Wel heeft zo’n zen waterval wierook kegeltjes nodig met een gat in de onderkant voor het gewenste effect. De mooie waterval wordt namelijk veroorzaakt door het speciale Backflow Kegeltje en bijzondere ontwerp van de brander. Waterval Wierook Kegeltjes zijn gedeeltelijk doorboord, van de onderkant tot vlak onder de top. Hierdoor stroomt rook terug in plaats van omhoog. De brander zelf heeft dan weer een gaatje in de bovenkant, waar rook doorheen glijdt naar beneden. Maar zo’n wierook fontein, hoe werkt het dan precies? Tijd voor een opfriscursus natuurkunde!

Mix Backflow Wierook Kegels op een bultje

Hoe werkt een Wierook Waterval?

Zoals je weet komt er warme lucht vrij tijdens het branden van Wierook. Door de aanwezige luchtdruk stijgt warme lucht en neemt de rook gezellig mee naar boven. Omdat Backflow Kegeltjes hol zijn, komt de rook tijdens het branden echter in koude lucht terecht. Hierdoor daalt het naar beneden en via het gat in de brander ontstaat de vorm van een rook waterval.

Bovenkant Backflow Wierook Brander Close-up

Zo lang Branden Backflow Wierook Kegels

De brandduur van speciale Wierook Waterval Kegels verschilt van normale varianten. Het rokende gedeelte is namelijk iets kleiner, omdat ze hol zijn. Daarom kun je gemiddeld 10 à 15 minuten genieten van het wierook waterval spektakel. Bovendien geven deze kegeltjes een zwaardere, dikkere rook af dan normale wierookproducten. Alles voor een spectaculair effect natuurlijk 😉

Bekijk onze Backflow Wierook Kegels

 

Wierook Waterval Cones mix

Hier zijn Backflow Wierook Branders van Gemaakt

Backflow Wierook Branders zijn meestal gemaakt van keramiek of porselein. Het zijn echte kunstwerkjes die op hun geglazuurde oppervlak de rook reflecteren. Zo creëren ze de illusie van een flonkerende waterval en vergeet je bijna dat je naar een Backflow keramische brander staat te staren!

Wierook Waterval Winkel

Backflow Branders zijn er in veel verschillende varianten, vaak met een Aziatisch tintje zoals een Lotus, Draak of Ganesha. De Backflow Kegeltjes zijn er in verschillende geuren, allemaal met een eigen symbolische betekenis. Maar ook de waterval zelf is al een heel inspirerend verschijnsel!

Backflow Wierook Waterval Close Up

Dit is de Spirituele Betekenis van een Wierook Waterval

Watervallen hebben in veel culturen een speciale betekenis. Meestal staat de waterval voor verfrissing. Het neerstortende water spoelt volgens deze gedachte alle negatieve energie weg. Zo zou de waterval helpen bij het loslaten van problemen, personen, gevoelens of omstandigheden. Voor veel mensen is het dan ook een inspiratiebron voor overgave. De Backflow Wierook Brander bevat bovendien alle vier de elementen: keramiek is aarde, vuur en lucht verteren het kegeltje en de werking ervan staat symbool voor water. Harmonieus geheel dus!

Mediteren met een Backflow Wierook Brander

De Wierook Waterval is een kalm kabbelend ding, dat voor veel mensen rustgevend werkt. Daarom is het niet raar om er eens mee te mediteren. Dat kan bijvoorbeeld door naar de rook te staren, als concentratie oefening. Ook kun je de brander aanzetten in je relax-ruimte en met je ogen dicht een waterval visualiseren. Zo werk je meer met de symbolische betekenis van de brander. Verder kun je natuurlijk ook gewoon je favoriete geur kiezen en daar rustig van genieten.

Backflow Waterval Wierookhouder in Hand

Voordat je de Backflow Wierook Brander Gebruikt

Voor Backflow Wierook Branders gelden een paar speciale aandachtspunten in vergelijking met Wierookstokjes branden. Zoals elke houder zet je hem natuurlijk op een vuurvaste ondergrond, maar een extra schaaltje is aan te raden. Dat komt omdat sommige Backflow Kegeltjes kleurstof afgeven tijdens het branden. En dat wil je niet op je meubels hebben natuurlijk! Ook heeft een Wierook Waterval een tocht- en windvrije omgeving nodig, vooral voor het rookeffect. Anders krijg je wel een heel wilde waterval!

Zo Gebruik je een Wierook Waterval

 1. Zet de Wierook Waterval op een windvrije plek op een vuurvast schaaltje
 2. Leg een tangetje klaar en zet een bakje water neer
 3. Pak je speciale Backflow Wierook Kegel erbij
 4. Hou de cone een beetje schuin
 5. Steek het topje aan
 6. Wacht tot de bovenkant enthousiast brandt
 7. Blaas de vlam uit
 8. Zet het Kegeltje op de opening in de Backflow Wierook Brander
 9. Wacht tot het holle gedeelte brandt en geniet van de rookeffecten
 10. Kegeltje voortijdig uitdoven? Gebruik het tangetje en bakje water voor de veiligheid
 11. Kegeltje opgebrand? Maak het voor de zekerheid vochtig en gooi daarna weg

Bekijk onze Backflow Wierook Watervallen
vier wierook waterval kegels op een rij

Zo creëer je Sfeer met je Wierookhouder Waterval

Backflow Branders zijn echte eye catchers in je interieur. Zodra ze ergens staan, kun je namelijk op een hypnotisch effect rekenen – wanneer zie je rook nou naar beneden glijden?! Je kunt Backflow Branders daarom het beste op een ereplaats in huis neerzetten, bijvoorbeeld:

 • Op je eigen altaar
 • In je meditatiehoek
 • Op het toilet
 • In de slaapkamer

Op je eigen Altaar

Backflow Branders staan symbool voor water energie en tegelijkertijd voor alle elementen samen. Daar kun je dus mee spelen als je een spirituele plek inricht, bijvoorbeeld een Wicca Altaar. Ga je voor een Feng Shui Woonkamer? Dan vind je in deze Brander ook verschillende belangrijke principes terug, zoals een zacht spiegelend effect, ronde vormen en rustig kringelende rook voor ontspanning. Erg belangrijk in de Feng Shui!

In je Meditatiehoek

Wierook Waterval Branders nemen een relaxte plek in tijdens het mediteren. Je kunt ze natuurlijk gebruiken om van de geur te genieten, maar ook als concentratiepunt tijdens je meditatie. Kegeltjes branden bovendien gemiddeld 15 minuten. Mooie uitdaging om stil te blijven zitten!

In de Slaapkamer

Ook in de slaapkamer kun je wel wat ontspanning gebruiken! Het schijnt te helpen om een tijdje in bed door te brengen voordat je het licht uitdoet. Dat kan prima met een kop thee en een rustig walmend wierookje erbij. Zet natuurlijk wel een raampje open, zodat je genoeg adem overhoudt om lekker te snurken.

Op het Toilet

Tja, watervallen staan voor loslaten en deze plek kan best wat lekkere geurtjes gebruiken. Eén en één is twee in dit geval!

Toch niet overtuigd van een Wierook Waterval?

Wil je toch liever geen Backflow Wierook kopen, dan kun je natuurlijk ook een andere wierooksoort kiezen met een bijpassende brander. Hier lees je daarom hoe je wierook kunt kiezen er is en hoe je er een houder bij uitzoekt. Wie weet kom je wel uit bij het heilige hout Palo Santo of heb je behoefte om je Huis te Reinigen met Salie. Allemaal manieren om geur te gebruiken voor je eigen geluk.

Ontdek alle Wierook

Relax-ze!

Laatste aanpassing op 16 mei, 2023 2:10 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *