• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
 • Gratis Verzending vanaf €60
 • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

OP = OP! T/m  22 april Wierook UITVERKOOP met kortingen tot 50% 🏷️ >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Wax Melts Maken, Een Melt voor elk Moment

Door Lisette 23 september 2019
Lezen werkt meditatief, ontspan 5 minuten met dit artikel.
5955 x

Wax Melts zijn de Nieuwste Geursensatie. Lees hier Hoe je Zelf Waxies kan Maken met een Aroma Blend voor elk Moment!

 

Wax Melts zijn natuurlijke geurbommetjes, gemaakt van was en etherische oliën. Door een stukje te laten smelten in een brander ruikt je huisje binnen no time hemels. Sterker nog, je kunt ze gewoon zelf maken en je favoriete aromablend eraan toevoegen. Voor inspiratie vind je hier een recepten voor een melt voor elk moment! 

 

Dit zit er in Wax Melts

De ingrediënten van wax melts zijn: was, geurolie en eventueel een kleurstof. Er zijn ontzettend veel variaties mogelijk op de bestanddelen, zo kun je bijvoorbeeld een Edelsteen Waxmelt Kopen gemaakt van koolzaadwas, maar ook van sojawas. Met de kleur en geur valt ook eindeloos te experimenteren. Gebruik bijvoorbeeld een mix van heerlijke geuren om zo je lievelingsaroma te creëren! 

 

Stel je eigen Wax Melt Elementen Samen

Het doel van het zelf maken van wax melts, is natuurlijk dat je ze kan personaliseren. Stel daarom je eigen melt-elementen samen om zo het meest bekoorlijke smelblokje te vormen. Kies je mix op basis van

 • Was
 • Vorm
 • Kleur
 • Etherische Olie 
 • Gedroogde Kruiden en Bloemen
 • Spirituele Topping

Was

Natuur- en diervriendelijke wassoorten vervangen steeds vaker was van o.a. paraffine (aardolie) en stearine (koevet). Sojawas wordt het meest gebruikt bij het zelf maken van wax melts. Koolzaadwas is ook een optie, maar moeilijker verkrijgbaar. Dan is er nog die goeie ouwe bijenwas in oorspronkelijk geel, maar deze neemt helaas geen kleurpigment op. Daarom bestaat de witte bijenwas waaraan je kleur kan toevoegen.

Vorm

Wees creatief met de vorm van je wax melts. Denk aan plastic cupjes van sauzen of een ijsblokjesvorm. Een mal van siliconen is het makkelijkst om de melts eruit te floepen.

Leuke Kleur

Voor een leuk kleurtje kun je natuurlijk pigment of mica poeder gebruiken. Gekleurde wasco krijtjes zijn trouwens ook een optie. Ook handig zijn de overblijfselen van een gekleurde kaars, omdat dit gelijk de basis vormt van je smeltblokjes.

Etherische Olie

Kies Etherische Olie van jouw favoriete geur of maak een melange met meerdere. Qua aroma kun je allerlei kanten op, denk aan decemberblends met bijvoorbeeld kruidnagel en sinaasappel. Zo zijn er nog ontelbaar veel andere scent mixing ideas

Gedroogde Bloemen en Kruiden

Gedroogde bloemen en kruiden uit eigen tuin kan een heerlijke toevoeging zijn aan je waxies. Wel geven ze minder geur af dan een etherische olie. Daarom is een combinatie van beide juist een leuke optie zoals bij deze rozemarijn en lavendel waxmelts!

Spirituele Topping

Wil jij naast de aromatische werking ook een spirituele touch toevoegen aan je wax melts? Dan kun je bijvoorbeeld Getrommelde Edelstenen Kopen  en hiermee een topping maken voor je smeltblokjes. Denk hierbij aan steensoorten die het beste bij je passen, hiervoor kun je de blog Weten welk Edelsteen bij je Past lezen. Of juist welke edelsteenwerking je wilt voor de ruimte waarin je de wax melts gaat branden.

Eigen Wax Melts Maken Binnen een Paar Uur

Waxblokjes maken is simpel, zo gepiept en je innerlijke nutty professor kan helemaal losgaan op het brouwen van geuren- en kleurencombinaties. Lees hieronder wat je nodig hebt en hoe je stap voor stap te werk gaat . 

Dit zijn de Benodigdheden voor het Maken van Wax Melts

 • Siliconen vorm
 • 100 gram (soja)was 
 • 40 tot 60 druppels etherisch olie
 • Voorgeschreven hoeveelheid pigment of mica, of een paar stukjes wasco
 • Oude krant of ander stuk papier 

Zo Maak je Stap voor Stap de Wax Melts

 1. Zet een pannetje op het vuur met een klein laagje water. Zet daarop een metalen of glazen kom waarin je de sojawas au bain marie langzaam laat smelten.
 2. Wanneer de was is gesmolten, voeg je de druppels geurolie of oliën toe. Roer goed door, want door de koude olie  kan de was wat stollen.
 3. Voeg de voorgeschreven hoeveelheid pigment toe en doorroeren maar!
 4. Wil je de topping- stenen en/of kruiden en bloemen- bovenop hebben? Plaats ze dan in je mal voordat je de was erin giet.
 5. Leg de siliconen vorm op een stukje krant en vul de mal met het mengsel.
 6. Laat een paar uur goed uitharden, bijvoorbeeld in de koelkast.
 7. Druk daarna de melts uit de siliconen mal en je bent klaar om te melten! 

Zo Verwijder je Overgebleven Was

Wax is niet je beste vriend wanneer het om schoonmaken gaat. Gebruik daarom heet water, een beetje schoonmaakmiddel en een papieren doekje om de was van je keukengerei te ontdoen. Bij de brander kun je de overgebleven geurloze was opnieuw opwarmen en wederom met een tissue verwijderen.

Meer bezigheden voor de Creatieveling

Op spiritueel gebied valt er genoeg te diy’en. Je kunt bijvoorbeeld een middagje je eigen Dromenvanger Maken en deze personaliseren. Of wat dacht van Edelsteenwater Maken om te kunnen drinken tijdens al dat spiritueel knutselen! 

Geen moment verveling met het maken van je eigen wax melts!

Laatste aanpassing op 23 februari, 2021 4:22 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *