Sale
Gratis verzending vanaf €40
 • Spiru Grootste Spirituele Webshop van de Benelux
 • Spiru Gratis verzending vanaf €40
 • Spiru 70.000+ Zenvolle klanten
Lisette
DoorLisette 14 februari 2019
Lezen werkt meditatief, ontspan 4 minuten met dit artikel.
966 x

Inhoudsopgave

Wil je optimaal gebruik maken van al die mooie stenen? Breng het dan naar een next-level door het maken van Edelsteenwater. Kies één van de drie manieren voor het opladen van je water. Of je nou een beginner of ervaren gebruiker bent, iedereen kan edelsteenwater maken!

edelstenen- edelsteenwater

Water uit de kraan zuiveren of infusen met fruit is een leuke touch. Maar wat dacht je van je water opladen met de energie van edelstenen? Het is een krachtige toepassing van de werking van edelstenen en kan een positief effect hebben op lichaam en geest. Er bestaan hiervoor verschillende werkwijzen. In deze blog leer je drie manieren voor het maken van edelsteenwater:

 • met een onderzetter
 • met een waterstaaf
 • met losse stenen

Wat je moet weten voordat je begint met edelsteenwater maken

Om een beetje water bij de wijn te doen, geven wij hier alvast wat tips voordat je gaat beginnen.

 • Gebruik GEEN giftige stenen of soorten die kunnen splinteren! Je wilt geen killer van een drankje maken natuurlijk. Zoek goed uit welke stenen je wel of niet kan gebruiken. Laat je bijvoorbeeld informeren door een kenner zoals een gemmoloog of mineraloog.
 • Kies edelstenen op basis van wat je wilt bereiken met het drinken van het water. Elke edelsteen heeft zijn eigen werking. Lees hier hoe je een kristal kiest.
 • Mixen van stenen mag, maar doe dit alleen als je zeker weet dat ze bij elkaar passen. Creëer geen overload aan verschillende edelstenen.
 • Voorkom dat er stof of dergelijke in je water komt door je glas of karaf even af te dekken.
 • Laad je edelstenen op vóór gebruik en reinig ze ná gebruik.
 • Gebruik geen mineraalwater, maar gewoon kraanwater of bronwater.

Met deze tips en tricks ben je helemaal voorbereid om te beginnen met het maken van je overheerlijke drankje. Loopt het water je al in de mond?

onderzetters- edelsteen

Edelsteenwater maken met een onderzetter

De makkelijkste manier om edelsteenwater te maken is met een edelstenen onderzetter. In dit geval gebruik je één soort steen. Dus kies de beste en leukste voor bij jouw persoonlijkheid! Het water komt niet direct in contact met de steen, maar dit is niet erg. Het idee is dat met energetische kracht de energie overgebracht kan worden op het water.

Hoe ga je te werk?

Je plaatst een glas of karaf water op een edelstenen onderzetter. Vervolgens laat je het ongeveer 15 minuten staan voor het oplaadproces. Let wel op dat de laadtijd per steen kan verschillen.

Waterstaaf- edelsteenwater

De edelsteen waterstaaf

Dit is een verzameling van verschillende stenen in een reageerbuis of ander soort glazen opslag. Je vermijdt alsnog direct contact met het water. Het is eigenlijk net als een suikerstaafje voor in je thee. Net als het suiker oplost in water, laadt het water zich op met de energie van de edelstenen. Er zijn veel soorten waterstaven verkrijgbaar. Je hoeft dus geen combinaties te bedenken. Steenmixen zijn er namelijk voor bijna elk doel dat je wilt bereiken. Van innerlijke balans tot liefde en van spanning tot willen afvallen. Er bestaat zelfs een mix voor het maken van emergency water!

Hoe ga je te werk?

Heel simpel eigenlijk. Zet je waterstaaf voorzichtig in een glas of karaf. Laat het volgens de instructietijd staan totdat het water is opgeladen. Over het algemeen duurt het 15 tot 30 minuten totdat je het water kunt drinken.

Edelsteenwater maken met losse stenen

Is jouw edelsteenkennis wel op peil? Gebruik dan losse stenen! Trommelstenen zijn hier perfect voor. Doordat de stenen direct in contact staan met het water is dit de krachtigste manier. Het is ook de meest tijdrovende, omdat het water een poos moet opladen. Ook is het aan te raden de stenen te reinigen en op te laden van te voren.

Hoe ga je te werk?

De stenen zijn opgeladen en klaar voor gebruik.Glas en stenen zijn geen beste vrienden van elkaar. Leg ze dus voorzichtig in een glazen karaf. Laat het water 12 tot 24 uur buiten de koelkast staan. Na een dagje is het water klaar om gedronken te worden. Proost. Cheers. Santé!

Voor meer spirituele do it yourselfs? Lees bijvoorbeeld hoe je zelf een gezichtsmasker kan maken. En wat dacht je van een eigengemaakte smudge stick.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blog overzicht