• Gratis Verzending vanaf €50
 • Dé Winkel voor een Zenvol Leven
 • Unieke Producten uit 49 Landen

Ontdek 400+ Combideals 😍

Gratis Verzending vanaf €50
Dé Winkel voor een Zenvol Leven
Unieke Producten uit 49 Landen

Meditatiebankje Inklapbaar Amerikaanse Eik: Uitgebreide Review

Door Madelon de Groot 10 juni 2017
Lezen werkt meditatief, ontspan 4 minuten met dit artikel.
2135 x

Meditatiebankje Inklapbaar van Amerikaanse Eik, één van de populairste producten uit de Spiru collectie. Vandaag kijk ik er uitgebreid naar.

Inklapbaar Meditatiebankje

Er zijn twee uitvoeringen: een vast en een inklapbaar meditatiebankje. Ik ben erg benieuwd naar de inklapbare variant, omdat ik binnenkort op vakantie ga.

Uitgebreid ga ik kijken en antwoord geven op de volgende vragen:

 • Wat is een meditatiebankje?
 • Waarvoor gebruik je een meditatiebankje?
 • Is het meditatiebankje inklapbaar makkelijk mee te nemen?
 • Wat is de hoogte van het meditatiebankje?
 • Hoe zit je op een meditatiebankje?
 • Wat zijn de voor- en nadelen van een meditatiebankje inklapbaar kopen?

Wat is een Meditatiebankje?

Meditatiebankjes worden steeds populairder. Je hoort er waarschijnlijk steeds vaker mensen over praten op je plaatselijke yoga club. Misschien heb je ze al eens voorbij zien komen tijdens een meditatieles of cursus. Wat zijn meditatiebankjes precies? En nog belangrijker: Waarom worden ze steeds vaker gebruikt? De meditatiebankjes zijn voornamelijk een goed en steviger alternatief voor bijvoorbeeld meditatiekussens.

meditatiebankje amerikaanse eik hout

Waarvoor gebruik je een Meditatiebankje?

Vooral voor beginnende Yogi kan het een goed hulpstuk zijn. Niet iedereen begint op vroege leeftijd met yoga. Vooral als je wat ouder bent, kan het zijn dat je hier en daar wat moeite hebt met de flexibiliteit van een goede yogahouding. Een meditatiebankje heeft een licht aflopend zitvlak. Dit zorgt ervoor dat je automatisch de juiste houding aanneemt tijdens de meditatie. Je rug is recht en hol. Vooral voor de ademhaling en comfort is dit goed. Je kunt namelijk pas echt lekker mediteren met een rechte rug en goede houding. Als je op zoek bent naar algemene meditatie tips, geef ik je graag 3 tips voor de perfecte meditatie.

Is het Meditatiebankje Inklapbaar makkelijk mee te nemen?

Wanneer ik het product uitpak, valt mij meteen op dat het weinig ruimte in beslag neemt. Omdat het meditatiebankje inklapbaar is, zijn de poten naar binnen gevouwen. Ik was even bang dat ik het geheel nog in elkaar moest zetten, omdat het ‘meditatiebankje vast’ wordt geleverd met schroeven. Niets is minder waar. Door middel van makkelijke en mooi weggewerkte scharnieren, klap ik het meditatiebankje binnen no-time open. Het bankje heeft opgeklapt een handig formaat en is zo prima mee te nemen op vakantie. Wellicht is het handiger om er een speciaal tasje voor te kopen, maar aankomende vakantie neem ik hem gewoon mee in een weekendtas!

 

close up meditatiebankje scharnieren meditatiebankje inklapbaar

Hoogte Meditatiebankje Amerikaanse Eik

Zodra ik het bankje op de grond zet, zie ik dat deze vrij laag is. Het zitvlak van het bankje ligt dicht bij de grond, namelijk op 21 cm aan de voorkant tot ongeveer 19 cm aan de achterkant. Ondanks dat het laag klinkt, lees ik online dat het een gemiddelde hoogte is. Spiru heeft meditatiebankjes variërend van 16 cm tot 22 cm met één uitschieter van 40 cm. Ik ben vrij lang (182 cm) en was erg benieuwd of het meditatiebankje voor mij groot genoeg zou zijn. Gelukkig wel! Ik pas er makkelijk op en mijn man van 195 cm kan er ook prettig op zitten. Bij het Amerikaanse Eiken bankje is het hoogteverschil 2 centimeter. Het hout is van goede, stevige kwaliteit. Het meditatiebankje is gemaakt van duurzaam Amerikaanse Eik.

Hoe Zit Je Op een Meditatiebankje?

Je zit hoger van de grond dan met een meditatiekussen. Het aflopende oppervlak van het meditatie bankje helpt je om de juiste houding aan te nemen. Je bekken kantelen naar voren en je ruggengraat gaat automatisch recht staan. In tegenstelling tot het ‘Meditatiebankje Ergonomisch’ van 42 x 19 cm, plaats je bij dit bankje je benen niet aan de buitenkant van de poten, maar aan de binnenkant. Ik merk dat mijn benen en knieën veel minder belast worden, omdat mijn gewicht op het bankje rust, in plaats van op mijn benen. Mijn flexibiliteit is niet helemaal meer wat het geweest is; vooral mijn dochter vindt het leuk om mij hier dagelijks mee te confronteren… 🙂 De vorm van mijn rug is perfect en ik merk dat mijn ademhaling verbetert. Daar waar ik eerder nog werd afgeleid om de juiste houding aan te nemen, hoef ik nu nergens meer over na te denken.

Een kussen bij langere sessies

Bij de langere meditatiesessies kan het bankje wat houterig (kon het niet laten 🙂 ) voelen. Daarom raad ik je hiervoor aan om een meditatiekussen aan te schaffen. Ik ben een groot fan van de zwart/gouden kussen met lotus print.

 

meditatiebankje half ingeklapt

Voor- en nadelen van het Inklapbaar Meditatiebankje Amerikaanse Eik

Voordelen:

 • Goede prijs / kwaliteit verhouding
 • Het bankje is inklapbaar en makkelijk mee te nemen op reis
 • Het Amerikaanse Eik is duurzaam
 • De scharnieren zijn stevig
 • Het is ook geschikt voor mensen die wat langer zijn

Nadelen:

 • Het hout kan bij lange sessies wat hard voelen. Om lekkerder te zitten raad ik je aan een kussen bij te bestellen. Dit houten meditatiebankje heeft geen kussen.
 • Er zit geen tas bij
Laatste aanpassing op 29 september, 2020 3:52 pm

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1024548

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

Meld je aan & maak kans op een

waardebon t.w.v. € 50