Sale
Gratis verzending vanaf €40
 • Spiru Grootste Spirituele Webshop van de Benelux
 • Spiru Gratis verzending vanaf €40
 • Spiru 75.000+ Zenvolle klanten
Madelon de Groot
DoorMadelon de Groot 10 juni 2017
Lezen werkt meditatief, ontspan 4 minuten met dit artikel.
940 x

Het Meditatiebankje Amerikaans Eikéén van de populairste producten uit de Spiru collectieVandaag ga ik er uitgebreid naar kijken. Er zijn twee uitvoeringen, een vaste en een inklapbare variant. Ik ben erg benieuwd naar de inklapbare variant omdat ik binnenkort op vakantie ga.

Uitgebreid ga ik kijken en antwoord geven op de volgende vragen:

 • Wat is een meditatiebankje?
 • Hoe ziet het meditatiebankje er uit?
 • Is het meditatiebankje makkelijk mee te nemen?
 • Wat zijn de voor- en nadelen van het meditatiebankje?

Wat is een Meditatiebankje?

Meditatiebankjes worden steeds populairder. Je hoort er waarschijnlijk steeds vaker mensen over praten op je plaatselijke yoga club. Misschien heb je ze al eens voorbij zien komen tijdens een meditatieles of cursus. Wat zijn meditatiebankjes precies? En nog belangrijker: Waarom worden ze steeds vaker gebruikt?

Vooral voor beginnende Yogi kan het een goed hulpstuk zijn. Niet iedereen begint op vroege leeftijd met yoga. Vooral als je wat ouder bent kan het zijn dat je hier en daar wat moeite hebt met de flexibiliteit van een goede yoga houding.

Een meditatiebankje heeft een licht aflopend zitvlak, zodat je automatisch een goede houding aanneemt tijdens de meditatie. Je rug is recht en hol. Vooral voor de ademhaling en comfort is dit goed. Je kan namelijk pas echt lekker mediteren met een rechte rug en goede houding. Als je op zoek bent naar algemene meditatie tips, verwijs ik je graag door naar mijn andere artikel.

De meditatiebankjes zijn een goed en steviger alternatief voor bijvoorbeeld meditatie kussens.

Het Meditatiebankje Amerikaanse Eik

Wanneer ik het product uitpak valt mij meteen op dat het weinig ruimte in beslag neemt. Het meditatie bankje is opgeklapt, de poten zijn naar binnen gevouwen. Ik was even bang dat ik het geheel nog in elkaar moest zetten. Niets is minder waar. Door middel van makkelijke en mooi weggewerkte scharnieren, klap ik het meditatie bankje binnen no-time open.

Het bankje heeft opgeklapt een handig formaat en is zo prima mee te nemen op vakantie. Wellicht is het handiger om er een speciale tasje voor te kopen, maar aankomende vakantie neem ik hem gewoon mee in een weekend tas!

Zodra ik het meditatiebankje op de grond zet, zie ik dat hij vrij laag is. Het zitvlak van het bankje ligt dicht bij de grond, namelijk op 21 cm aan de voorkant tot ongeveer 19 cm aan de achterkant. Ondanks dat het laag klinkt, lees ik online dat het een gemiddelde hoogte is. Spiru.nl heeft meditatiebankjes variërend van 16 cm tot 22 cm met één uitschieter van 40 cm.

Ik ben vrij lang (182 cm) en was erg benieuwd of het meditatiebankje voor mij groot genoeg was. Gelukkig wel! Ik pas er makkelijk op en mijn man van 195cm kan er ook prettig op zitten. Het bankje loopt licht af, waardoor hij prettig zit. Bij het Amerikaanse Eiken bankje is het hoogte verschil 2 centimeter. Het hout is van goede stevige kwaliteit. Een mooi duurzaam bankje.

De knielende houding is echt geen enkel probleem meer. Ik merk dat mijn knieën door middel van het bankje veel minder belast worden. Mijn flexibiliteit is niet helemaal meer wat het geweest is, vooral mijn dochter confronteert me de daar dagelijks mee. Dat vind ze leuk.. 🙂 De vorm van mijn rug is perfect en ik merk dat mijn ademhaling daardoor beter wordt. Daar waar ik eerder nog bezig was met mijn houding tijdens de meditatie (afleiding), hoef ik nu nergens over na te denken.

Een kussen bij langere sessies

Bij de langere meditatiesessies kan het bankje wat houterig (kon het niet laten 🙂 ) voelen . Daarom wil ik je voor de langere sessies aanraden een meditatiekussen aan te schaffen. Ik ben een groot fan van de zwart/gouden kussen met lotus print. Aankomende week ga ik wat foto’s maken en dit artikel een update geven met nieuwe foto’s.

 

Voor- en nadelen van het Meditatiebankje Amerikaanse Eik

Voordelen

 • Goede prijs / kwaliteit verhouding
 • Het bankje is inklapbaar en makkelijk mee te nemen op reis
 • Het Amerikaanse Eik is duurzaam
 • De scharnieren zijn stevig
 • Zelfs als je lang bent is het bankje prettig te gebruiken

Nadelen

 • Het hout kan bij lange sessies wat hard voelen. Om lekkerder te zitten raad ik je aan een kussen bij te bestellen. Dit houten meditatiebankje heeft geen kussen.
 • Er zit geen tas bij


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *