• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
 • Gratis Verzending vanaf €60
 • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Ontdek items die matchen met jouw sterrenbeeld 🤩 >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Muggen Wierook en Andere Aromatische Tips tegen Ongedierte

Door Anouk 22 juli 2019
Lezen werkt meditatief, ontspan 5 minuten met dit artikel.
7064 x

Muggen wierook weert niet alleen vliegende vrienden. Ook muizen, mieren en mijten reageren op aroma. Hier ontdek je welke luchtjes kunnen werken!

hangende wierook brander antiek messing

Wil je muggen en andere ongewenste bezoekers op afstand houden, maar wel diervriendelijk te werk gaan? Dan is het inzetten van aroma misschien iets voor jou! Hier vind je de meest gebruikte

 • Wierook tegen Muggen en Wespen
 • Geuren tegen Vliegen en Motten
 • Anti Muizen, Mijten en Mieren Aroma’s

Helpt Wierook tegen Muggen?

Wetenschappelijke studies weten waar normale steekmuggen op afkomen en dat is met name lichaamsgeur. Je persoonlijke parfum heeft te maken met de samenstelling van je bloed, een reden waarom sommige mensen ‘s zomers proberen de geur van knoflook te verspreiden door een extra teentje in het diner te doen. Ook het slikken van vitamine B is om deze reden populair. Muggen misleiden met aroma’s lijkt dus logisch als je niet lek geprikt wilt worden. Het is alleen niet helemaal duidelijk welk luchtje goed werkt. Tijd dus om de proef op de som te nemen!

Deze Muggen Wierook Producten Probeer je

Je kunt muggen proberen te verjagen met verschillende aromaproducten, zoals

 • Muggen Wierook Kruiden
 • Wierook Stokjes of Kegeltjes
 • Palo Santo

Elke soort heeft zijn gebruiksgemak. Losse kruiden en Palo Santo snippers kun je ‘s zomers bijvoorbeeld toevoegen aan de vuurkorf of nagloeiende barbecue. Wil je deze soorten in een wierookhouder gebruiken, dan heb je een zeefwierookbrander of metalen versie met houtskool briketjes nodig. Stokjes steek je eenvoudig in een border, gazon of plantenbak terwijl je van de zomeravond geniet en kegeltjes kunnen prima op een Abalone Schelp, bordje of terracotta schaaltje met zand staan.

wierookbrander en bewaardoos yin yang met wierookstokjes

Anti Muggen Wierook Aroma’s

Hieronder vind je populaire aroma’s tegen muggen, waarvan citronella wierook natuurlijk de bekendste is. Wil je losse kruiden (drogen om te) gebruiken als wierook? Overweeg eens om een Anti Muggen Smudge Stick te Maken met onderstaande opties of verwerk ze in een zelfgemaakte Geurkaars! Muggen zou je kunnen ontmoedigen met

 • Citrusgeuren zoals Citronella, Citroenmelisse, Citroentijm of Lemongrass
 • Mentholgeuren zoals Munt, Pepermunt en Eucalyptus
 • Bloemengeuren zoals Roos en Lavendel
 • Dennengeur of Ceder
 • Gewone Salie
 • Goudsbloem
 • Kattenkruid
 • Kruidnagel
 • Gember

Wierook op Geur Kiezen

Palo Santo als Muggen Wierook

Palo Santo Branden zou volgens veel mensen helpen om muggen op afstand te houden. Je kunt hiervoor hele stokjes aansteken of Palo Santo snippers smeulen. Bovendien zit er volgens gebruikers een gezellig voordeel aan de geur van heilig hout. Weet je waar deze wierook ook tegen kan helpen? Sippe huisdieren! Palo Santo zou namelijk niet alleen insecten weren, maar ook je trouwe metgezel in opperbeste stemming brengen. Wil je dus lekker met je kat of hond kroelen, steek dan vooral een stokje aan. Twee vliegen in één klap 😉

palo santo sticks

Welke Wierook tegen Wespen Gebruiken?

Welke wierook houdt wespen op afstand? Wespen houden van een lekkere zoete geur, terwijl ze graag een blokje om vliegen bij zware of kruidige aroma’s. Laat hier je favoriete fleurige wierookjes dus links liggen en ga voor sterke varianten zoals Kruidnagel Wierook of de intense geur van echte Frankincense. Ook diepe geuren zoals munt en salie zouden dit effect hebben. Wil je zelf ook nog lekker kunnen ademen? Tibetaanse Wierook sticks bevatten volgens de makers geen synthetische geuren, maar alleen zuivere harsen en oliën. Deze pure planten essenties geuren dus niet alleen krachtig, maar zouden ook gezond zijn om in te ademen!

Tibetaanse Wierook Ontdekken

Wierook tegen Vliegen en Motten

Motten zouden net als muggen weinig met Heilig Hout hebben. Ook hier komt Palo Santo dus van pas! Daarnaast zorgen Kamfer, Cederhout en Patchouli Wierook er volgens kenners voor dat ze hun tanden niet in je textiel zetten. Steek dus vooral regelmatig een stokje aan in de ruimte waar je kledingkast staat of wasgoed droogt. Wil je niet de hele tijd in de buurt blijven vanwege brandgevaar? Een veiligere optie is om zakjes houtsnippers, geurende kegeltjes of wierook kruiden bij je textiel op te hangen. Typische vliegen wierook is volgens kenners vergelijkbaar met anti wespen aroma. Ook hier worden dus krachtige salie en basilicum wierook aangeraden, net zoals de bedwelmende intensiteit van echte Franse lavendel. Vliegen houden niet van sterke geuren, dus dat komt mooi uit!

biologische lavendel in pot met palo santo

Wierook tegen Muizen, Mijten en Mieren

Mentholgeuren maken muizen duidelijk dat ze niet welkom zijn. Had je dus al mint of Eucalyptus Wierook in huis gehaald tegen prikkende muggen, dan kun je daar verschillende kanten mee op. Breid je anti-muizen assortiment vooral uit met verse lauriertakken, ook die zouden prima dienst doen tegen stiekeme gasten. Mieren maken volgens kenners rechtsomkeert zodra ze kaneel ruiken. Zet dus een smeulend stokje Kaneel Wierook bij de deur of verkruimel een kegeltje in de kieren. Tenslotte zou je met het inmiddels bekende Palo Santo stokje mijten ontmoedigen zich permanent in je huis te vestigen. Het proberen waard!

Etherische Olie tegen Muggen en ander Ongedierte

Als je geen behoefte hebt aan rook, dan kun je ook Etherische Oliën proberen. Verdamp deze bijvoorbeeld in een aromabrander of spray gemengd met water op plekken waar je geen ongedierte wilt. Handige tips zijn tuinkussens, beddengoed en natuurlijk jezelf! 🙂

Welke tips ga jij toepassen?

Laatste aanpassing op 27 oktober, 2020 12:22 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *