• Spiru Dé Winkel voor een Zenvol Leven
  • Spiru Gratis Verzending vanaf €50
  • Spiru Unieke Producten uit 44+ Landen
Gratis Verzending vanaf €50
Anouk
Door Anouk 30 juli 2019
Lezen werkt meditatief, ontspan 6 minuten met dit artikel.
2647 x

Abalone Schelpen zijn echte pareltjes in je spirituele gereedschapskist. Hier ontdek je wat je allemaal kunt met deze bijzondere zeeschat!

abalone schelp binnenkant parelmoerWie wel eens een Abalone schelp heeft gezien, begrijpt waarom deze regenboogkleurige beauty’s het stralende middelpunt van allerlei rituelen zijn. Hun speciale symboliek komt namelijk van pas bij

  • Smudgen
  • Edelstenen Reinigen
  • Mediteren

Ook kun je de schelp gebruiken voor fantastische Feng Shui of als inspirerend Amulet. Benieuwd wat de Abalone betekent en hoe je hem gebruikt? Lees dan gauw verder!

abalone parelmoer binnenkant

Hier komen Abalone Schelpen vandaan

De Abalone Schelp is het huis van de Zeeoor, een slakkenfamilie van wel 130 soorten die in verschillende oceanen leeft. Deze dieren worden gevonden in Japan, Australië, Nieuw-Zeeland en aan de kusten van Zuid-Afrika en Noord-Amerika. Zeeoren worden tot wel 20 cm groot en hun vlees is een dure delicatesse. Toch staan ze vooral bekend om hun prachtige parelmoeren schild. Daarom noemen de Maori van Nieuw-Zeeland dit dier Paua, een andere naam voor parelmoer en Zuid-Afrikanen kennen ze als Perlemoen.

abalone buitenkant

Zo ziet een Abalone Schelp eruit

Schelpen van de zeeoor herken je van buiten aan zijn spiralen, de rij gaten in de rand en van binnen aan parelmoer in alle kleuren van de regenboog. De gaatjes zitten er niet voor de sier, maar hebben een belangrijke functie voor de abalone. Ze zorgen namelijk voor toevoer van fris water en afvoer van afvalstoffen. Het kleurige parelmoer ontstaat bovendien door het dieet van de zeeoor. Verschillende soorten zeewier en voedingsstoffen in het water geven namelijk hun kleur af aan zijn schelp. Zo leeft die abalone dus in zijn eigen regenboogpaleis. Très chique!

Dit is de Abalone Schelp Betekenis

Abalone Schelpen worden vanwege hun magische uiterlijk al eeuwenlang voor rituelen gebruikt. Ze doen namelijk denken aan

  • Oren
  • Regenbogen
  • Water
  • Spiralen

Oren

Het huis van de Abalone slak is vernoemd naar het menselijke oor, dat van buiten weer lijkt op een schelp. Toeval? Waarschijnlijk niet. Schelpen zijn handige klankkasten, daarom worden er in verschillende culturen instrumenten van gemaakt. Ook heb je er vast wel eens eentje bij je oor gehouden om de zee te horen. Stiekem was dat gewoon gefilterd omgevingsgeluid, maar toch! Met je oren ontvang je boodschappen, daarom staat de schelp voor aandachtig luisteren naar jezelf en de wereld om je heen. Taoïsten zeggen zelfs dat oren verbonden zijn met je nieren, die zorgen voor innerlijke wijsheid en zelfvertrouwen.

Regenbogen

De parelmoeren schelp van de zeeoor doet denken aan een regenboog. Precies vanwege deze kleuren wordt het huis van de abalone ook wel eens zeeopaal genoemd. Regenbogen staan meestal symbool voor harmonie en verbinding tussen verschillen. Ook zijn deze zeven kleuren voor veel mensen een verbeelding van de aura of chakra’s. Iriserende kleuren zouden daarnaast intuïtie en creativiteit stimuleren en positief zijn voor je immuunsysteem, spieren, hart, spijsvertering en gewrichten.

Water

Natuurlijk dragen schelpen ook de symbolische energie van de zee in zich. Die wordt in de astrologie gelinkt met het element water, net zoals in veel andere spirituele systemen. Waterkracht is volgens veel mensen, reinigend, verzachtend en heeft alles te maken met emoties. De zuiverende energie van abalone schelpen zou daarom helpen bij het kalmeren van verdriet en angstgevoelens of zorgen voor een effectieve spijsvertering.

Spiralen

Spiralen zijn echte oersymbolen die verwijzen naar oneindigheid en beweging. Het zijn een soort draaikolken die staan voor diepte en verbinding tussen binnen en buiten – je kunt natuurlijk op twee manieren de spiraal volgen! Abalones kun je daarom zien als verbeelding van communicatie, compassie en persoonlijke ontwikkeling.

abalone schelp met smudge sticks witte salie

Zo Gebruik je een Abalone Schelp voor Smudgen

De Abalone wordt vaak gebruikt om witte salie in te branden of palo santo, twee soorten die bij een traditionele smudge ceremonie of zuiveringsritueel horen. Met de Abalone schelp kun je namelijk goed vrijkomende as opvangen, omdat hij sterk en behoorlijk brandveilig is. Meestal wordt er wel een laagje zand in gelegd, zodat de parelmoeren binnenkant niet al te veel beschadigt. Ook zouden de vijf luchtgaten in de rand zorgen voor zuurstof tijdens het branden. Weten hoe je zo’n smudge ritueel in z’n werk gaat? Hier vind je tips om je Huis te Reinigen met Salie.

 

abalone in hand

Edelstenen Reinigen met Abalone

Omdat de abalone voor water, harmonie en zuivering staat, gebruiken veel mensen hem ook om kristallen te verzorgen. Je vult de schelp dan met stenen die energetisch kunnen reinigen of juist opladen. Zo maak je een soort spiritueel badje. In dat geval is Bergkristal een bekende batterij en Hematiet een populaire ontlader. Benieuwd geworden? Meer informatie hierover vind je in de blog over Edelstenen Reinigen.

Mediteren met een Abalone Schelp

Ook mediteren zou goed gaan met een regenboogschelp bij je in de buurt. Hij zou je namelijk helpen om nieuwe inzichten te krijgen in je psychologische ontwikkeling en bovendien je spirituele vermogens vergroten. De parelmoeren binnenkant staat namelijk voor verlichting. Wil je het helemaal compleet maken, zet er dan een klein kaarsje in op een laagje zand. In het kaarslicht komen de kleuren natuurlijk nog beter tot hun recht!

Abalone Schelp Gebruiken als Amulet

De reflectie van parelmoer zou net zoals een Hamsa Hand helpen om negatieve energie te weren, ook wel het boze oog genoemd. Daarom kun je een kleine Abalone schelp dragen of in huis neerleggen waar wat optimisme op z’n plaats is. Volgens velen helpt zo’n stralend amulet niet alleen om ongewenste vibes buiten de deur te houden, maar versterkt het ook je verbeelding. Het zou zelfs voor een magische creativiteit zorgen. Leg dus vooral een schelpje neer in je kantoor, praktijkruimte of hobbykamer. Wie weet waar de inspiratie je brengt!

Daarom zorgt Abalone voor Fantastische Feng Shui

Ook in een Feng Shui Woonkamer kan de Abalone tot zijn recht komen. Met deze schitterende schelp haal je namelijk niet alleen natuur in huis, ook weerkaatst hij heel subtiel het licht. En we weten allemaal dat echte Feng Shui fans daar blij van worden. Benieuwd waarom? Deze Feng Shui Tips lichten het toe!

Bij deze Gelegenheden Geef je Abalone Cadeau

Schelpen van de zeeoor worden bij sommige Native stammen als cadeau bij geboortes gegeven. Ook droegen meisjes als overgangsritueel naar hun volwassenheid een stukje van deze schelp op hun voorhoofd. Bovendien is parelmoer naast wit in verschillende culturen een symbolische kleur voor vrede en verbinding. Een Abalone Schelp kopen kan dus prima voor speciale gelegenheden die ook nog een sociaal zijn. Denk bijvoorbeeld aan verjaardagen, verhuizingen, huwelijken of samenwonen. Het zou namelijk harmonie tussen de mensen vergroten en zorgen voor een positieve samenwerking. Daar hebben we dus allemaal profijt van!

Veel inspiratie gewenst met jouw persoonlijke Abalone!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1024548

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

Meld je aan & maak kans op een

waardebon t.w.v. € 50