• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis Verzending vanaf €60
  • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Ontdek items die matchen met jouw sterrenbeeld 🤩 >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Jezelf Reinigen van Negatieve Energie: Spiritueel Reinigen

Door Iris 26 juli 2020
Lezen werkt meditatief, ontspan 6 minuten met dit artikel.
23743 x

Jezelf Reinigen van Negatieve Energie in Hoofd, Lichaam en Huis. Ga weer Positief door het Leven na een Energetische Reiniging.

Negatieve energie lichaam

Wat je aandacht geeft groeit. Dat geldt ook voor negatieve energie in ons lichaam en in ons hoofd. Tijd om onze aandacht te verleggen en negatieve energie vaarwel te zeggen. Hoe beter je energie stroomt, hoe beter je je voelt in je lichaam. Je eigen energie wordt bepaald door je eigen gedachten en gewoontes, maar ook door je omgeving. Iedere negatieve vorm of blokkerende energie kan een heel krachtig effect hebben op jou en je lichaam. Wil je lekkerder in je vel zitten en jezelf reinigen van negatieve energie? In deze blog lees je alles over het spiritueel reinigen van je huis en energetisch reinigen van personen.

Het Verwijderen van Blokkerende Energie

Energetisch zuiveren is nogal een ruim begrip, maar het betekent eigenlijk dat je alles wat met (levens)energie te maken heeft, zuivert. Het verwijderen van negatieve energie begint bij een omgeving die in balans is. Ruim je huis op en gooi dingen weg die niet meer van jou voelen. Alles waar voor jou geen positieve herinnering aan vast hangt mag je weggooien. Door je huis schoon te maken, zal je lichaam ook gaan zuiveren. Neem hiervoor rustig je tijd en je zult merken dat dit heel bevrijdend zal werken.

Witte salie smudgen

De term ‘smudgen’ betekent letterlijk beroken en is afkomstig van de Native Americans die salie, sweetgrass en andere kruiden verbranden en met de vrijgekomen rook mensen, dieren, ruimtes, kristallen en objecten energetisch reinigen. Witte salie wordt al eeuwenlang door indianen en sjamanen gebruikt bij zuivering ceremonies, rituelen en het uitspreken van gebeden. Voor het smudgen kun je een Abalone schelp of smudge sticks gebruiken. Wanneer je huis en lichaam gaat reinigen, werk dan van verdieping naar verdieping, van boven naar beneden. Naast witte salie zouden ook bepaalde edelstenen of een klankschaal je kunnen helpen om je huis te reinigen. In onze blog Energetisch Reinigen met Klank Kruiden en Kristallen lees je daar meer over!

Smudge benodigdheden bekijken

witte salie smudge palo santo

Energetische Bescherming van Lichaam en Geest

Er zijn verschillende manieren om je lichaam en geest energetisch te reinigen en te beschermen. We geven je hieronder een aantal mogelijkheden:

  • Neem een massage
  • Ga mediteren
  • Visualiseren
  • Palo Santo roken
  • Kristallen, edelstenen en mineralen dragen

Neem een Massage

Het energetisch reinigen van lichaam kan je heel letterlijk nemen. Je zit niet lekker in je vel, voelt negatieve energie, dus je lichaam vraagt om aandacht. Tijd voor het spiritueel reinigen van je lichaam. Haal een flesje lekker geurende massageolie in huis en maak iedere dag even tijd om jezelf te masseren en jezelf energetisch reinigen. Je kunt je ook laten masseren en kiezen voor een etherische olie die reinigend werkt. Door massage zou je ook de negatieve energie van je huid verwijderen. Je huid staat voor het contact met je omgeving, dus door jezelf energetisch te reinigen, zou er geen negatieve energie meer aan je lichaam (aura) blijven plakken.

hot stone massage

Ga mediteren

Mediteren is een goede methode om helderheid in je geest te krijgen. Want als je stil bent, merk je soms pas hoe druk je geest is. Door je aandachtig te focussen op je lichaam en omgeving, zou je meer rust kunnen ervaren. Je zou kunnen kiezen voor een adem meditatie, waarbij je je focust op je ademhaling. Door dit iedere dag een paar minuten te doen, adem je je lichaam en geest tot ontspanning. Lichaamsmeditatie is een erg concrete variant van meditatie, waarbij je telkens je aandacht naar één lichaamsdeel gaat als een soort bodyscan. Een andere meditatietechniek is mantra meditatie. Dit is het oplezen van een zin, woord of gedicht waar je kracht uithaalt. Eén van de bekendste mantra’s is Om Mani Padme Hum. Nog een meditatietechniek is wandelmeditatie. Deze techniek draait voornamelijk om het bewustzijn tijdens het wandelen en is ideaal voor iedereen die lichamelijk en geestelijk tot rust wil komen. Meer over meditatie lees je in onze blog: ‘Wat is Meditatie: Alles wat je moet weten over Meditatie’.

Probeer Visualiseren

Op energetisch niveau ‘loslaten’ zal een uitwerking hebben op je mentale en emotionele verbinding. Een belangrijke stap in het verwijderen van negatieve energie op energetisch niveau zijn de lijntjes doorknippen die jou nog verbindt met een ander. Dit doe je door met je aandacht naar je vijfde chakra te gaan, je keelchakra. In totaal heb je zeven verschillende chakra’s. Het keelchakra heeft alles te maken met communicatie en het spreken van jouw waarheid. Visualiseer vanuit jouw keelchakra communicatielijntjes die jou nog verbinden met de ander en visualiseer vervolgens hoe je die lijntjes doorknipt.

Ben je erachter gekomen dat iemand jou onlangs niet de waarheid heeft verteld? Visualiseer jezelf terug naar die persoon en probeer schoon schip te maken. Dit kan even zwaar zijn, maar het zou helderheid kunnen scheppen in je verwarring en gepieker.

Rook Palo Santo

Ook met de rook van Palo Santo kun je je lichaam energetisch reinigen. Palo Santo branden kun je zelf. Dit doe je door met rokende Palo Santo langs je lichaam te gaan, van je kruin naar je voeten. Tijdens de handeling kun je een affirmatie toevoegen, bijvoorbeeld: “Ik word gereinigd van alle energie die niet van mij is”. Je kunt Palo Santo ook bij je dragen als een soort talisman om negatieve invloeden af te weren en je energie te beschermen. Ook kun je het op een nachtkastje leggen tegen nachtmerries.

Draag Edelstenen, Kristallen en Mineralen

Daarnaast kun je voor de spirituele bescherming van je lichaam en geest labradoriet hanger, hypersteen of spectroliet kralen dragen. Deze edelstenen zouden negatieve energie kunnen absorberen. Draag ze niet allemaal tegelijk, want dat is veel te zwaar. Draag wat goed voelt voor jou en Kies een Edelsteen die bij Jou past.
Je kunt kristallen ook gebruiken om mee te mediteren. Edelstenen zijn fijne hulpjes om je meditaties mee te verdiepen. Een edelsteen meditatie kan je helpen om je focus te behouden en om in het hier en nu te blijven. En de werking van de edelsteen maakt het nog krachtiger!Kies een Edelsteen die bij Jou past.

Bekijk onze Edelstsenen & Mineralen

Jezelf Energetisch beschermen

Zet rustgevende muziek op en zorg dat je geaard en gefocust bent op positiviteit. Je kunt eerst jezelf spiritueel reinigen en energetisch reinigen met bovengenoemde manieren, voordat je aan je huis begint. Ook mag je Aartsengel Michaël vragen om ‘alle energie van anderen in alle richtingen van tijd bij je weg te halen’. Een Aartsengel om Hulp vragen kan je ook helpen bij je lichaam spiritueel reinigen. Doe wat werkt voor jou.

Laatste aanpassing op 01 november, 2023 11:18 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *