• Gratis Verzending vanaf €50
  • Dé Winkel voor een Zenvol Leven
  • Unieke Producten uit 49 Landen

Ontdek 500+ Combideals 😍

Gratis Verzending vanaf €50
Dé Winkel voor een Zenvol Leven
Unieke Producten uit 49 Landen

Jezelf Reinigen van Negatieve Energie: Spiritueel Reinigen

Door Iris 26 juli 2020
Lezen werkt meditatief, ontspan 4 minuten met dit artikel.
16092 x

Jezelf Reinigen van Negatieve Energie in Hoofd, Lichaam en Huis. Ga weer Positief door het Leven na een Energetische Reiniging.

Wat je aandacht geeft groeit. Dat geldt ook voor negatieve energie in ons lichaam en in ons hoofd. Tijd om onze aandacht te verleggen en negatieve energie vaarwel te zeggen. Hoe beter je energie stroomt, hoe beter je je voelt in je lichaam. Je eigen energie wordt bepaald door je eigen gedachten en gewoontes, maar ook door je omgeving. Iedere negatieve vorm of blokkerende energie kan een heel krachtig effect hebben op jou en je lichaam. Wil je lekkerder in je vel zitten en jezelf reinigen van negatieve energie? In deze blog lees je alles over het spiritueel reinigen van je huis en energetisch reinigen van personen.

vrouw sterrenhemel

Het Verwijderen van Blokkerende Energie

Energetisch zuiveren is nogal een ruim begrip, maar het betekent eigenlijk dat je alles wat met (levens)energie te maken heeft, zuivert. Het verwijderen van negatieve energie begint bij een omgeving die in balans is. Ruim je huis op en gooi dingen weg die niet meer van jou voelen. Alles waar voor jou geen positieve herinnering aan vast hangt mag je weggooien. Door je huis schoon te maken, zal je lichaam ook gaan zuiveren. Neem hiervoor rustig je tijd en je zult merken dat dit heel bevrijdend zal werken.

Witte salie smudgen

De term ‘smudgen’ betekent letterlijk beroken en is afkomstig van de Native Americans die salie, sweetgrass en andere kruiden verbranden en met de vrijgekomen rook mensen, dieren, ruimtes, kristallen en objecten energetisch reinigen. Witte salie wordt al eeuwenlang door indianen en sjamanen gebruikt bij zuivering ceremonies, rituelen en het uitspreken van gebeden. Voor het smudgen kun je een Abalone schelp of smudge stick gebruiken. Wanneer je huis en lichaam gaat reinigen, werk dan van verdieping naar verdieping, van boven naar beneden. Naast witte salie zouden ook bepaalde edelstenen of een klankschaal je kunnen helpen om je huis te reinigen. In onze blog Energetisch Reinigen met Klank Kruiden en Kristallen lees je daar meer over!

Smudge benodigdheden bekijken

witte salie smudge palo santo

Hoe Reinig ik mijn lichaam op Energetisch Niveau

Er zijn verschillende manieren om je lichaam energetisch te reinigen. We geven je hieronder een aantal mogelijkheden:

  • Neem een massage
  • Visualiseren
  • Palo Santo roken
  • Kristallen, edelstenen en mineralen dragen

Neem een Massage

Het energetisch reinigen van lichaam kan je heel letterlijk nemen. Je zit niet lekker in je vel, voelt negatieve energie, dus je lichaam vraagt om aandacht. Tijd voor het spiritueel reinigen van je lichaam. Haal een flesje lekker geurende massage olie in huis en maak iedere dag even tijd om jezelf te masseren en jezelf energetisch reinigen. Je kunt je ook laten masseren en kiezen voor een etherische olie die reinigend werkt. Door massage zou je ook de negatieve energie van je huid verwijderen. Je huid staat voor het contact met je omgeving, dus door jezelf energetisch te reinigen, zou er geen negatieve energie meer aan je lichaam (aura) blijven plakken.

hot stone massage

Probeer Visualiseren

Op energetisch niveau ‘loslaten’ zal een uitwerking hebben op je mentale en emotionele verbinding. Een belangrijke stap in het verwijderen van negatieve energie op energetisch niveau zijn de lijntjes doorknippen die jou nog verbindt met een ander. Dit doe je door met je aandacht naar je vijfde chakra te gaan, je keelchakra. In totaal heb je zeven verschillende chakra’s. Het keelchakra heeft alles te maken met communicatie en het spreken van jouw waarheid. Visualiseer vanuit jouw keelchakra communicatielijntjes die jou nog verbinden met de ander en visualiseer vervolgens hoe je die lijntjes doorknipt.

Palo Santo roken

Ook met de rook van Palo Santo kun je je lichaam energetisch reinigen. Palo Santo branden kun je zelf. Dit doe je door met rokende Palo Santo langs je lichaam te gaan, van je kruin naar je voeten. Tijdens de handeling kun je een affirmatie toevoegen, bijvoorbeeld: “Moge ik gereinigd worden van alle energie die niet van mij is”.

Draag Edelstenen, Kristallen en Mineralen

Daarnaast kun je voor een spirituele reiniging van lichaam proberen om geen negatieve energie meer te absorberen door het dragen van een labradoriet hanger, hypersteen of spectroliet kralen. Draag ze niet allemaal tegelijk, want dat is veel te zwaar. Draag wat goed voelt voor jou en Kies een Edelsteen die bij Jou past.

Hoe jezelf Energetisch Reinigen?

Zet rustgevende muziek op en zorg dat je geaard en gefocust bent op positiviteit. Je kunt eerst jezelf spiritueel reinigen en daarna jezelf energetisch reinigen voordat je aan je huis begint. Ook mag je Aartsengel Michaël vragen om ‘alle energie van anderen in alle richtingen van tijd bij je weg te halen’. Een Aartsengel om Hulp vragen kan je ook helpen bij je lichaam spiritueel reinigen. Doe wat werkt voor jou.

Laatste aanpassing op 18 maart, 2021 11:54 am

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1024548

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

Meld je aan & maak kans op een

waardebon t.w.v. € 50