Zenvolle Herfst Sale Korting tot -70% | Shop nu >

  • Dé Winkel voor een Zenvol Leven
  • Gratis Verzending vanaf €40
  • Unieke Producten uit 49 Landen
Dé Winkel voor een Zenvol Leven
Gratis Verzending vanaf €40
Unieke Producten uit 49 Landen
Door Nina 23 juni 2020
Lezen werkt meditatief, ontspan 8 minuten met dit artikel.
3261 x

Aartsengelen betekenis: Ben jij nieuwsgierig naar de aartsengelen en de betekenis erachter? Ontdek het in deze blog!

aartsengel

Aartsengelen zijn engelen die een bijzondere plaats innemen. Ze komen zowel voor in het Jodendom als Christendom en de Islam. Allen hebben ze een eigen aartsengelen betekenis met een bepaalde symboliek. Aartsengelen zijn er om ons liefde, vrede en hoop te brengen. Ze bieden hulp aan waar nodig is en begeleiden je weer in de goede richting. De voornaamste aartsengelen zijn, Michaël, Gabriël, Rafaël en Uriël. Wil je meer over deze engelen weten en hun betekenis? Lees dan snel verder!

Aartsengelen namen en betekenis

De namen van de aartsengelen hebben allemaal een betekenis. Engelen namen eindigen vaak op ‘el’. Dit is een indirecte verwijzing naar God. Dit komt omdat ze dichter bij God staan. Ook geeft de naam aan waar hun kracht ligt.

Aartsengel Uriël betekenis

Uriël is de meest aardse van alle aartsengelen en dus ook het sterkst verbonden met aarde. Zijn energie is krachtig, versterkend en ordenend. Toch is de aartsengel rustig. De naam van de engel Uriël betekent ‘Het licht van God’ of ‘Vuur van God’. Uriël staat ook wel bekend als de ‘engel van onheil’. Hij wordt afgebeeld met een vlammend zwaard of handen. Vaak wordt hij gezien als de bewaker van het dodenrijk, maar ook als een boodschapper. Hij komt zijn boodschappen vertellen wanneer het hoogst nodig is. In het Jodendom is Uriël de engel die het dichtst bij God is en dus ook één van de oudste engelen. In het Christendom is hij de boodschapper die Noach waarschuwde voor de zondvloed. Hierdoor is Noach zijn ark gaan bouwen. In de Sibillijnse boeken, een verzameling van profetische uitspraken, staat dat Uriël de sleutel van de poorten van hel beheert en deze moet openen op de dag des oordeels. Daarnaast symboliseert de engel welwillendheid, moederliefde en zorgzaamheid.

Aartsengel Michaël betekenis

Michaël is de engel die gaat over bescherming en wordt over het algemeen gezien als de machtigste engel. De engel Michaël betekenis is de beschermengel van rechtvaardigheid, genade en gerechtigheid. Michaël helpt samen met Rafaël de gezondheid van mensen te beschermen. Hij is de leider van het rijk van de engelen. De naam Michaël betekent ‘hij die als God is’. De engel wordt vaak afgebeeld als krijger, met een zwaard in zijn hand, witte vleugels en een blauwe aura om hem heen. In de geschiedenis van Israël speelt Michaël een grote rol. Zo redde hij Abraham uit de brandende oven waar hij vanwege zijn geloof in was gegooid. Ook behoedde hij Israëliërs uit Egypte tijdens hun tocht door de woestijn. Michael staat echter het meest bekend als de aanvoerder van Gods leger. Toen Lucifer met zijn opstandige engelen de hemel probeerde te veroveren, was Michaël degene die hem versloeg en tot ‘gevallen engel’ maakte. In het Laatste Oordeel zijn beide voorbestemd om nog een keer met elkaar te strijden.

Aartsengel Gabriël betekenis

Gabriël is samen met Michaël één van de twee engelen die zowel genoemd wordt in het Oude Testament als het Nieuwe Testament. De naam Gabriël betekent ‘God is mijn kracht’. Engel Gabriël wordt zowel vrouwelijk als mannelijk afgebeeld. Hij is de boodschapper van God en de beschermer van communicatie. De engel helpt onder andere schrijvers, leraren, journalisten en artiesten met het overdragen van hun boodschap. Gabriël helpt bij het overwinnen van uitstelgedrag en de juiste motivatie vinden. In het Jodendom verschijnt Gabriël aan de profeet, Daniël, om zijn visioenen uit te leggen. In het Nieuwe Testament toont hij zich aan Maria en Zachariah. Zo voorspelde hij ook de geboorte van Jezus.

Aartsengel Rafaël betekenis

Rafaël is de aartsengel van fysieke en emotionele heling en beschermt helers. Hij is de aartsengel van harmonie en vrede. Verder beschermt hij reizigers en zorgt er dan ook voor dat de reis harmonieus verloopt. De aartsengelen betekenis van Rafaël is ‘God heelt’. De aartsengel wordt echter niet duidelijk mannelijk of vrouwelijk afgebeeld. Wel wordt hij gesymboliseerd met het kristal Aquamarijn en de kleur violet. Samen met aartsengel Michaël neemt hij stress en angsten weg. Hij heeft een sturende functie onder alle andere engelen in de hemel en is aanvoerder van engelen die ook mensen helen en verzorgen. Hij was de engel die de demon Azazel moest bestrijden en de aarde moest zuiveren van verdorven engelen. Zijn ultieme doel is om de aarde bewoonbaar te houden voor mens en dier.

Aartsengel aanroepen

Men zegt dat Aartsengelen ook aangeroepen kunnen worden. Dit zou behulpzaam kunnen zijn voor in tijden waar behoefte is aan een duw in de goede richting. Om Aartsengelen aan te roepen maak je gebruik van affirmaties, een klein gebed. Er zijn verschillende affirmaties per Aartsengel. Deze kan opgezegd worden tijdens een gebed of meditatie. Mala kettingen kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden tijdens het opzeggen van deze affirmaties, zodat de concentratie niet verdwijnt. Hieronder staan voorbeelden van hoe de engelen aangeroepen kunnen worden:

  • Uriël aanroepen
  • Michaël aanroepen
  • Gabriël aanroepen
  • Rafaël aanroepen

Uriël aanroepen

Aartsengel Uriël is een van de engelen die aangeroepen kan worden bij noodsituaties. Ook kan deze aartsengel aangeroepen worden als er ergens nieuwe inzichten voor nodig zijn. De affirmatie die bij Uriel gebruikt kan worden is:

‘Ik roep de manier en vreedzame energie van Aartsengel Uriël op om mijn fysieke en energetische lichaam volledig te omringen. Help alstublieft alle conflicten in mijn leven te kalmeren en vervang het door vrede, duidelijkheid en inzicht. Ik vraag u om me te helpen bij het loslaten van mentale of emotionele patronen die me in mijn hoofd houden. Ik vraag u mij te laten weten wie ik werkelijk ben. Help me alstublieft om mijn ervaringen te vertrouwen, zodat ik de grotere visie kan zien, de waarde van elk kan begrijpen en kan groeien op een manier die alles dient. Ik ben gezegend om op deze levensreis te zijn en ik dank u Uriël voor uw voortdurende leiding, wijsheid en visie, en zo is het ook’.

Michaël aanroepen

Voor steun in situaties van angst en verwarring kan Michaël opgeroepen worden. Je kunt hem oproepen voor extra moed, energie, motivatie en zelfvertrouwen. Ook kun je bij hem terecht voor eventuele spirituele groei of als je niet weet welke andere Aartsengel je moet aanroepen. De affirmatie luidt:

‘Ik roep het blauwe licht van Aartsengel Michaël op om me te omringen en me te beschermen tegen negatieve of zichtbare of ongeziene entiteiten. Ik vraag dat ik een kanaal ben van goddelijke liefde en genezing voor iedereen die ik op het pad tegenkom. Ik vraag om moed, kracht en geloof, zodat ik deze aarde met een open hart en een open geest mag bewandelen. Bedankt voor de ware en perfecte begeleiding die me elk moment omringt en zo is het ook’.

Gabriël aanroepen

Gabriël wordt niet alleen gezien als de boodschapper van God, maar hij kan eventueel ook helpen bij communicatie problemen. Deze Aartsengel brengt boodschappen vaak in dromen. De affirmatie luidt:

‘Ik roep nu de machtige en krachtige Aartsengel Gabriël en zijn energie van communicatie en kracht aan. Breng me alstublieft inzicht en bewustzijn zodat ik altijd mijn waarheid mag spreken. Verwijder alle twijfels en angsten en sta me toe om me liefdevol uit te drukken met geest en lichaam. Help me alstublieft om mijn woorden op een zachte, vriendelijke en liefdevolle manier te delen. Help me alstublieft om vanuit mijn hart te communiceren. Bedankt en zo is het ook’.

Rafaël aanroepen

De Aartsengel Rafaël kan aangeroepen worden voorafgaande van een reis. Ook kan het bij een geval van ziekte of bescherming tegen het kwaad. De affirmatie luidt:

‘Ik vraag Aartsengel Rafaël om me te omringen met zijn helende vibratie van smaragdgroen licht. Ik heb op dit moment genezing nodig en ik vraag u mij uw genezende energie te geven. Omring me alsjeblieft en vul me met gezondheid, welzijn en heelheid. Help me om eventuele wonden fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel uit het verleden of het nu te helen. Genees en herstel elk aspect van mijn wezen voor het hoogste goed van allemaal en zo is het ook’.

Bekijk het Volledige Engelen Assortiment

vrouw op strand

Meer over engelen

Na de engelen namen en betekenis gelezen te hebben, kun je zelf bepalen tot welke engel jij je het meest aangetrokken voelt. In onze blog Beschermengel maak je kennis met je bovennatuurlijke lijfwacht. Is je interesse gewekt in engelen? Spiru biedt ook engelen producten aan, elk met een andere unieke betekenis. Voel je je niet verbonden tot de engelen, maar zou je wel graag iets spiritueler willen leven? Lees dan onze blog Spiritueel Leven. Al je spirituele inspiratie vind je bij Spiru!

Laatste aanpassing op 18 november, 2020 1:51 pm

Een vraag of opmerking? We horen het graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1024548

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

Meld je aan & maak kans op een

waardebon t.w.v. € 50