• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis Verzending vanaf €50
  • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Ontdek 700+ combideals met extra korting 😍 >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €50
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Energetisch Reinigen met Klank, Kruiden en Kristallen

Door Anouk 28 september 2020
Lezen werkt meditatief, ontspan 5 minuten met dit artikel.
5196 x

Energetisch Reinigen in huis kun je op duizend-en-één manieren doen. Maak kennis met het gebruik van kruiden, klank en kristallen voor een spiritueel schone woning!

Reinig je Huis Pakket normaal

Zelf je huis energetisch reinigen klinkt misschien ingewikkeld, maar zelfs de kleinste ingrepen brengen volgens kenners al een fijne sfeer in huis. Neem je daarnaast je eigen plezier als uitgangspunt, dan boek je volgens velen ook nog eens dubbel zoveel succes. Put hier daarom inspiratie uit verschillende manieren om jouw huis van een frisse vibe te voorzien en start spreading the joy!

Vier Manieren om een Heel Huis Spiritueel te Reinigen

Het reinigen van woningen wordt meestal gedaan met draagbare hulpjes zoals een klankschaal of bosje kruiden. Zo kun je door alle vertrekken lopen en overal goede vibes verspreiden. Heeft een ruimte volgens jou wat langer aandacht nodig? Dan past het plaatsen van kristallen misschien goed bij je! Deze methodes zouden je huis zuiveren van negatieve energie:

  • Smudgen met Salie of Palo Santo
  • Sprenkelen met Florida Water
  • Kristallen in Huis Plaatsen
  • Zuiver Geluid Gebruiken

Smudgen met Salie of Palo Santo

Zeg je energetisch huis reinigen, dan kom je bijna automatisch bij Palo Santo en Witte Salie. Deze kruiden staan bij native Americans bekend als spirits die goed zijn in het verjagen van onzichtbaar vuil. Je laat Witte Salie en Heilig Hout bij voorkeur smeulen met een bakje of Abalone Schelp eronder. Weten hoe een echte rookceremonie in zijn werk gaat? Lees hier alles over je Huis Reinigen met Salie en Palo Santo!

Smudge Assortiment Bekijken

Sprenkelen met Florida Water

Florida Water is een bloemenextract uit de Verenigde Staten dat in verschillende sjamanistische religies gebruikt wordt om geesten te verjagen. Ook is het exotische aroma favoriet om woningen te zegenen en persoonlijke aura’s te beschermen. Kies je dit flesje, dan wordt spiritueel je huis te reinigen een behoorlijk bloemige bedoening!

Kristallen Plaatsen tegen Negatieve Energie in Huis

Een energetische huisreiniging kan ook met edelstenen die bekend staat om hun spirituele poetskwaliteiten. Deze plaats je dan tijdelijk in ruimtes die wel wat liefde kunnen gebruiken. Zo is de Gouden Driehoek een populaire kristalcombinatie die in staat zou zijn om ter plekke de harmonie te herstellen. Volgens edelsteenkenners is deze set ideaal wanneer er eerder al een smooth sfeertje heerste. Hangt er (nog) iets of iemand anders in de lucht? Dan kiezen veel mensen voor de magnetische kwaliteiten van Zwarte Toermalijn, Shungiet of Hematiet. Die zouden namelijk vertrekken kunnen neutraliseren voor nieuw gebruik. Het enige dat je volgens kenners niet moet vergeten, is om je Edelstenen te Reinigen na hun harde werk 😉

Edelstenen & Mineralen Kiezen

Zuiver Geluid Gebruiken

Vooral in de Feng Shui wordt veel gebruik gemaakt van geluid om een huis te reinigen van negatieve energie. Zuivere klank zou namelijk de omgeving in beweging brengen totdat alle aanwezige trillingen harmoniseren. Even een Klankschaal, Stemvork of Gong aanslaan in alle hoeken van de kamers zou dus wonderen doen voor de doorstroming van chi. Klank geeft volgens de Feng Shui bovendien niet alleen elke ruimte een opkikker, ook jij wordt er vrolijk van! Probeer dat maar eens te ontkennen na zo’n opgewekte piiiing in je oren 🙂

Geluid & Klank Assortiment

gouden driehoek ruwe edelstenen set

Reinigen Zonder Ritueel? Pas Slimme Trucs Toe

Raak je lichtelijk gestrest van rituelen en richtlijnen? Verwerk dan natuurlijke elementen in je interieur die je kamers spiritueel reinigen zonder al teveel poeha. Zo blijf jij in ieder geval relaxed – en daar ging het toch eigenlijk om, hè. Deze life hacks dragen volgens de Feng Shui bij aan fijne energie in huis

  • Verlichting van Regenboogkristallen en Zoutlampen
  • Roomsprays en Geurkaarsen met Etherische Olie

Regenboogkristallen en Zoutlampen

Licht bevat positieve energie en jaagt verstofte vibes de deur uit, dat hoef je Feng Shui fans niet uit te leggen. Geniet bijvoorbeeld overdag van een flonkerend Regenboogkristal voor het raam dat buiten naar binnen brengt. ’s Avonds zijn Zoutlampen voor veel mensen een passende oplossing. Niet alleen geven deze natuurlijk licht, ook zou het gloeiende zout de lucht zuiveren zodat je kunt ontspannen.

Roomsprays en Geurkaarsen met Etherische Olie

Hou je van een lekker geurtje dat hetzelfde doet, vervang je synthetische luchtspray dan eens voor een flesje op basis van echte Etherische Olie. Eucalyptus is volgens de aromatherapie antibacterieel, net zoals Den, Wierook, Tea Tree en citrusoliën. Spiritueel reinigen in huis wordt zo een fluitje van een cent! ’s Avonds creëren brandende Geurkaarsen of Wax Melts met natuurlijk aroma ook nog eens de juiste mood. Wil je het nog simpeler maken? Laat dan de hele dag een raampje openstaan, zodat de wind je huis energetisch schoonveegt én er aroma van bomen en bloemen binnen kan komen. Dat is pas een natuurlijke manier om je huis te reinigen 🙂

Energetisch Reinigen Begint bij Jezelf!

Volgens veel spirituele tradities staat alles met elkaar in verbinding. Wat dat betekent? Nou, dat je huis ook op jou reageert! Jezelf Reinigen van Negatieve Energieën is daarom minstens zo belangrijk. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld je Aura Aandacht geven, maar ook gewoon goed ontspannen na een drukke dag of positieve gedachten oefenen via Affirmaties. Een andere veelgehoorde tip is Edelsteenwater Maken of drinken uit een Koperen Waterfles. Drinken moet je toch, dus waarom geen dagelijks glas vol goede vibes? Kenners zweren erbij!

Hoe pak jij zo’n spirituele schoonmaak aan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1024548

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

Meld je aan & maak kans op een

waardebon t.w.v. € 50