• Dé Winkel voor een Zenvol Leven
 • Gratis Verzending vanaf €50
 • Unieke Producten uit 44+ Landen
Dé Winkel voor een Zenvol Leven
Gratis Verzending vanaf €50
Unieke Producten uit 44+ Landen
Anouk
Door Anouk 15 januari 2020
Lezen werkt meditatief, ontspan 6 minuten met dit artikel.
993 x

De Aura is een energetische uitstraling die vol zit met persoonlijke informatie. Lees hier waaruit ze bestaat en met welke oefeningen je blijft shinen.

zeepbubbel parelmoer

De Aura is volgens veel spirituele tradities een soort krachtveld dat om je heen hangt. Volgens kenners zit het vol met informatie over jouw leven en daarom zou iedere aura betekenis hebben. Het bestaan van zo’n energieveld is niet wetenschappelijk bewezen. Toch kunnen sommige mensen de aura zien of voelen. Ontdek hier wat er in zo’n persoonlijke ruimte te vinden valt en welke rituelen kunnen helpen om je energieveld fris en fruitig te houden.

staande engel opaliet

Hier is een Aura uit Opgebouwd

Volgens veel mensen lijkt de aura op een ovalen capsule die van binnen naar buiten bestaat uit lagen. Hoeveel dat er zijn, daar verschillen de meningen over. De yoga filosofie gaat bijvoorbeeld uit van zeven lagen. Sommige aura readers werken met eenentwintig, terwijl sommige het bij drie of vier ‘lichamen’ houden. Dit zijn de meest bekende sluiers van het energieveld vanaf het fysieke lichaam gezien:

 • Etherisch Lichaam
 • Emotionele Lichaam
 • Mentale Lichaam
 • Spirituele Lichaam

Etherisch Lichaam

Deze laag ligt volgens aura kenners het dichtste bij je fysieke lichaam en voorziet het van levensenergie. Het etherische veld zou bestaan uit onzichtbare krachtlijnen zoals de meridianen of nadi’s. Hier kunnen aura lezers zien hoe het staat met de materiële zaken in je leven.

Emotionele Lichaam

In de tweede sluier van het energieveld zouden je emoties zichtbaar zijn. Volgens readers hebben die verschillende kleuren. Niet alleen zitten er diepgewortelde gevoelens in, maar ook je mood van dit moment.

Mentale Lichaam

In dit deel van de aura zouden je gedachten en overtuigingen leesbaar zijn, zowel bewuste als onbewuste. Ook geeft het aan hoe je intuïtie ontwikkeld is.

Spirituele Lichaam

Dit deel van de aura zou de plek zijn waar je ziel van zich laat horen. Hier liggen volgens kenners je levensmissie en ervaringen van compassie, verbondenheid en acceptatie.

chakra edelstenen harten set

Deze Rol Spelen de Chakra’s in je Aura

Wil je iets over de aura weten, dan worden de chakra’s meestal in één adem genoemd. Deze energiepunten liggen in het fysieke lichaam, maar zouden met het veld eromheen verbonden zijn. Volgens de ene theorie zijn het een soort toegangspoorten die energie uit de eerste laag van de aura halen. Tradities die zeven omhulsels zien, zeggen dat elk chakra zich verbindt met één daarvan.

Dit zijn De Aura Kleuren

Sommige mensen kunnen met het blote oog aura’s zien en je zou er zelfs foto’s van kunnen maken. In een persoonlijk energieveld kun je volgens ervaringsdeskundigen kleuren waarnemen. Het lijkt erop dat het aan de interpretatie van de reader ligt waar die voor staan. Zo zouden verschillende kleuren rood kunnen staan voor sterke emoties, maar ga je uit van de chakra kleuren betekenis dan hoort deze tint bij het vermogen om te kunnen aarden.

Daarom is Jouw Aura Uniek

Ook al zou iedere personal space een vaste structuur hebben, toch is de informatie die erin zweeft uniek en verandert het telkens. Laat je dus iemand anders je aura lezen, dan kan dat best intiem zijn. Wel zou je volgens sommige readers invloed hebben op wat er te weten valt. Mensen zouden namelijk tijdens een sessie niet elke kleur van hun persoonlijke palet laten zien. Alleen als de informatie op dat moment relevant is of past bij het probleem dat iemand ervaart, zou het op te pikken zijn door een ander.

Het Verschil tussen een Aura Healing en Reading

Aura’s zien geeft persoonlijke informatie en kun je bijvoorbeeld laten doen tijdens een reading. Er zijn ook mensen die er healing bij geven. Dan wordt er extra energie in je systeem gebracht, zodat er verandering plaats kan vinden.

witte salie smudge medium in abalone schelp

Zo Hou je de Aura Fris en Fruitig

Je zou je energieveld fris en fruitig houden door regelmatig aura oefeningen te doen. Hiermee laat je bijvoorbeeld spanning en ‘vreemde’ energie los, zodat de verschillende lagen om je heen weer lekker samenwerken. Ben je Hoogsensitief? Dan zou dit volgens experts een must zijn in je routine.

 • Salie Reiniging
 • Mantra Meditatie
 • Gezuiverd Water Drinken
 • Chakra Stenen
 • Werken met Gidsen

Salie Reiniging

Zoals je een Huis kunt Reinigen met Salie, zou het ook mogelijk zijn een aura op te schonen. De parelmoeren Abalone Schelp die je gebruikt om de as op te vangen, staat bovendien symbool voor de regenboogkleuren uit het energieveld. Ook Palo Santo, Florida Water en speciale soorten Etherische Olie worden daarvoor gebruikt.

Mantra Meditatie

Een Mantra is een positieve spreuk die je meerdere keren herhaalt, in stilte of hardop. Het ritme zou je hoofd rust geven en daarom de mentale laag van je aura kalmeren. Doe je dat regelmatig, dan werkt dat volgens sommigen zelfs als een soort herprogrammering van de hersenen. Even lief tegen je aura praten dus!

Gezuiverd Water Drinken

Niet alleen je fysieke lichaam heeft water nodig, ook de energie van emoties zou er goed op reageren. Wil je dus gevoelens goed kwijt kunnen, drink dan genoeg water. Let ook op de kwaliteit ervan. Zo helpt het volgens de Ayurveda om een Koperen Waterfles te gebruiken. Voor anderen wordt water juist extra krachtig door het op te laden met kristallen. Hier lees je hoe Edelsteenwater Maken in zijn werk gaat, bijvoorbeeld met Shungiet.

Chakra Stenen

Ook Edelstenen zijn favoriete tools om aura’s in balans te brengen. Denk bijvoorbeeld aan Chakra Stenen die met hun power de zeven energiepunten zouden behandelen of de Gouden Driehoek die een harmonie bevordert. Ook kun je steensoorten gebruiken die bij verschillende auralagen passen. Zo zou Amethist bijvoorbeeld een goede connectie hebben met het Spirituele Lichaam.

Werken met Gidsen

Geen idee hoe het met je aura gesteld is? Vraag dan gewoon om hulp! Voor veel mensen zijn spirituele gidsen zoals Totemdieren of een Beschermengel bronnen van inzicht. Ook zouden ze liefdevolle energie geven, waardoor je er weer even tegenaan kunt.

Meer met Energie Doen?

Heb je interesse in healing? Reiki is voor veel mensen een eenvoudige werkwijze. Ook Klankschalen zouden met hun relaxte vibes je systeem tot rust kunnen brengen. Genoeg inspiratie voor een fleurig aura!

Laatste aanpassing op 28 oktober, 2020 11:58 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1024548

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

Meld je aan & maak kans op een

waardebon t.w.v. € 50