• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling šŸ˜
 • Gratis Verzending vanaf ā‚¬60
 • DĆ© Winkel voor een Zenvol Leven

Nieuwe items in onze Sale! Shop met kortingen tot wel 50% šŸ˜ >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling šŸ˜
Gratis Verzending vanaf ā‚¬60
DĆ© Winkel voor een Zenvol Leven

Aura Aandacht, Rituelen om Je Energieveld Helder te Houden

Door Anouk 15 januari 2020
Lezen werkt meditatief, ontspan 6 minuten met dit artikel.
3823 x

De Aura is een energetische uitstraling die vol zit met persoonlijke informatie. Lees hier waaruit de aura bestaat en hoe je blijft shinen.

staande engel opaliet

De Aura is volgens veel spirituele tradities een soort krachtveld dat om je heen hangt. Volgens kenners zit het vol met informatie over jouw leven en daarom zou iedere aura betekenis hebben. Het bestaan van zo’n energieveld is niet wetenschappelijk bewezen. Toch kunnen sommige mensen naar eigen zeggen de aura zien of voelen. Ontdek hier wat er in zo’n persoonlijke ruimte te vinden valt en welke rituelen kunnen helpen om je energieveld fris en fruitig te houden.

Uit deze Lagen Bestaat de Aura

Volgens veel mensen lijkt de aura op een ovalen capsule die van binnen naar buiten bestaat uit lagen. Hoeveel dat er zijn, daar verschillen de meningen over. De yoga filosofie gaat bijvoorbeeld uit van zeven lagen. Sommige aurareaders werken met eenentwintig, terwijl anderen het bij drie of vier ‘lichamen’ houden. Dit zijn de meest bekende sluiers van het energieveld vanaf het fysieke lichaam gezien:

 1. Etherisch Lichaam
 2. Emotionele Lichaam
 3. Mentale Lichaam
 4. Spirituele Lichaam

Etherisch Lichaam

Deze laag ligt volgens aura kenners het dichtste bij je fysieke lichaam en voorziet het van levensenergie. Het etherische veld zou bestaan uit onzichtbare krachtlijnen zoals de meridianen of nadi’s. Hier zou je kunnen zien hoe het staat met de materiĆ«le zaken in je leven.

Emotionele Lichaam

In de tweede sluier van het energieveld zouden je emoties zichtbaar zijn. Volgens readers hebben die verschillende kleuren, waarover later meer. Niet alleen zouden er diepgewortelde gevoelens in zitten, maar ook je mood van dit moment.

Mentale Lichaam

In dit deel van de aura zouden je gedachten en overtuigingen leesbaar zijn, zowel bewuste als onbewuste. Ook geeft het aan hoe je intuĆÆtie ontwikkeld is.

Spirituele Lichaam

Dit deel van de aura zou de plek zijn waar je ziel van zich laat horen. Hier liggen volgens kenners je levensmissie en ervaringen van compassie, verbondenheid en acceptatie.

regenboogkristal cirkel parelmoer

Daarom Hebben Aura Kleuren Betekenis

In de emotionele laag van het energieveld kun je volgens ervaringsdeskundigen aura kleuren zien. Sommige mensen kunnen dat met hun blote oog en anderen kunnen de aura lezen door er speciale fotoā€™s van te maken. De meest besproken kleuren in de aura zijn:

 • rood
 • oranje
 • geel
 • groen
 • blauw
 • paars
 • wit

Volgens energie experts heeft elke kleur zijn eigen karakter en drukt hij de aanwezigheid van positieve eigenschappen uit. Hieronder lees je wat je persoonlijke palet te vertellen heeft!

Rode Aura Kleuren

Verschillende kleuren rood staan volgens kenners voor krachtige eigenschappen zoals passie, levenslust, avontuurlijkheid en fysieke vitaliteit.

Oranje Aura Kleuren

Oranje energie vertelt de meeste energielezers iets over iemands creativiteit, vreugde en emotionele expressie.

Gele Aura Kleuren

Wanneer je geel tegenkomt in een personal space wijst dat volgens experts op intelligentie, organisatievermogen, praktisch optimisme, humor, analytische en sociale skills.

Groene Aura Kleuren

Verschillende kleuren groen geven volgens geoefende lezers informatie over een persoonlijk gevoel van heelheid, hartelijkheid en harmonie met het leven zoals het is.

Blauwe Aura Kleuren

Een blauw aura heeft voor veel mensen de kwaliteit van kalmte, wijsheid en toewijding aan het onderzoeken van persoonlijke of gemeenschappelijke waarheden.

Paarse Aura Kleuren

Paarse tinten in het energieveld zouden symbool staan voor de intuĆÆtieve vaardigheden, verbeeldingskracht en interesse in spirituele ontwikkeling van het Derde Oog.

Witte Aura Kleuren

Wit staat volgens veel readers voor zuiverheid en zielskracht. Deze kleur waarnemen zou iets vertellen over de staat van iemands spirituele groei.

witte salie los in klankschaal

Zo Hou je de Aura Fris en Fruitig

Je zou je eigen aura fris en fruitig houden door je energetische welzijn goed in de smiezen te houden. Zo zou het bijvoorbeeld belangrijk zijn om regelmatig spanning en ‘vreemde’ vibes los te laten, zodat de verschillende lagen om je heen hun werk kunnen doen. Ben je Hoogsensitief? Dan zouden deze aura oefeningen en tips een must zijn:

 • Salie Reiniging
 • Mantra Meditatie
 • Gezuiverd Water Drinken
 • Werken met Edelstenen
 • Raad Vragen aan Gidsen
 • Healing

Salie Reiniging

Zoals je een Huis kunt Reinigen met Salie, zou het ook mogelijk zijn een aura op te schonen. De parelmoeren Abalone Schelp die je gebruikt om de as op te vangen, staat bovendien symbool voor de regenboogkleuren uit het energieveld. Ook Palo Santo, Florida Water en speciale soorten Etherische Olie worden gebruikt om Energetisch te Reinigen.

Bekijk ons Smudge Assortiment

Mantra Meditatie

Een Mantra is een positieve spreuk die je meerdere keren herhaalt, in stilte of hardop. Het ritme zou je hoofd rust geven en daarom de mentale laag van je aura kalmeren. Doe je dat regelmatig, dan werkt dat volgens sommigen zelfs als een soort herprogrammering van de hersenen. Even lief tegen je aura praten dus!

koperen waterfles

Gezuiverd Water Drinken

Niet alleen je fysieke lichaam heeft water nodig, ook de energie van emoties zou er goed op reageren. Wil je dus gevoelens goed kwijt kunnen, drink dan genoeg water. Let ook op de kwaliteit ervan. Zo helpt het volgens de Ayurveda om een Koperen Waterfles te gebruiken. Voor anderen wordt water juist extra krachtig door het op te laden met kristallen. Hier lees je hoe Edelsteenwater Maken in zijn werk gaat, bijvoorbeeld met Shungiet.

Werken met Edelstenen

Edelstenen zijn favoriete tools om aura’s in balans te brengen. Denk bijvoorbeeld aan Chakra Stenen die met hun power de zeven energiepunten zouden behandelen of de Gouden Driehoek die volgens velen harmonie bevordert. Ook kun je steensoorten gebruiken die bij verschillende auralagen passen. Zo zou Amethist bijvoorbeeld een goede connectie hebben met het spirituele lichaam en Rode Jaspis met het fysieke.

ruwe aura pauw toermalijn

Raad Vragen aan Gidsen

Geen idee hoe het met je persoonlijke kracht gesteld is? Vraag dan gewoon om hulp! Voor veel mensen zijn spirituele gidsen zoals Totemdieren of een Beschermengel bronnen van inzicht. Ook zouden ze liefdevolle energie geven, waardoor je er weer even tegenaan kunt.

Healing

Healing is energiewerk waarbij je een dosis levenskracht krijgt toegediend. Je kunt bijvoorbeeld een speciale aura healing laten doen, waarbij zogenaamde blokkades in je personal space aandacht krijgen. Ook Reiki is voor veel mensen een prettige methode om zich weer lekker in hun (onzichtbare) velletje te voelen. Kleurentherapie of een sessie met Klankschalen zouden bovendien weer balans in je krachtveld kunnen brengen. Het proberen waard!

Hoe zorg jij voor je onzichtbare zelf?

Laatste aanpassing op 09 december, 2020 2:31 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *