• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis Verzending vanaf €60
  • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Ontdek items die matchen met jouw sterrenbeeld 🤩 >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Power Yoga, Daag Jezelf uit met Spirituele Sport

Door Anouk 1 december 2020
Lezen werkt meditatief, ontspan 4 minuten met dit artikel.
551 x

Power Yoga is een vorm van yoga waarbij je kracht en uithoudingsvermogen traint. De truc? Heel goed ademhalen!

PVC Yogamat Grijs

Overweeg je power yoga te gaan doen? Lees hier waar deze spirituele sport vandaan komt, wat je aan deze soort yoga kunt hebben en waarom ademhaling de sleutel tot succes is!

Wat is Power Yoga Precies?

Power yoga is een serie spirituele bewegingsoefeningen gebaseerd op Ashtanga Yoga. Vanwege haar fysieke karakter wordt ze meestal in gyms aangeboden. Veel mensen denken daarom dat power yoga krachttraining is. Dat klopt, alleen er zit oorspronkelijk ook een meditatief aspect aan. Die vind je bijvoorbeeld terug in de nadruk op ademhaling en het daarmee zorgvuldig verleggen van fysieke of mentale grenzen. Ook brengt de flow van zo’n serie veel mensen innerlijke rust. Leuke tegenstelling dus!

Wat Doet Power Yoga met je Lichaam?

Power yoga oefeningen zijn bedoeld om zowel fysieke als mentale kracht te trainen. Voor de één zijn de dynamische oefeningen daarom een full body workout waarmee ze een blokjesbuik bereiken of een gewenst niveau van lenigheid. Er zijn ook mensen die door power yoga afvallen of ermee op gewicht proberen te blijven. Anderen verleggen door effectief adem te leren halen misschien lichamelijke grenzen of vinden tijdens de power yoga lessen hun emotionele doorzettingsvermogen terug. Uit deze yoga haal je dus wat je er zelf instopt en dat gaat voor veel beoefenaars dieper dan het fysieke.

Katoenen Yogatas 7 chakra's

Elementen van een Power Yoga Workout

Een sportieve yoga sessie bevat meestal een warming up gevolgd door series van dynamische asana’s waarmee je spierkracht, ademhaling en uithoudingsvermogen traint. De zonnegroet of surya namaskara vormt meestal de basis van de les en wordt meerdere keren vloeiend uitgevoerd, in een vast tempo. Er zijn een heleboel variaties mogelijk op deze serie, waardoor lessen van thema kunnen verschillen. Na deze zweetopwekkende flow volgen vaak buikspieroefeningen, balanshoudingen en zittende houdingen voor de broodnodige cooling down.

Dit Zijn Power Yoga Oefeningen voor Beginners

Power yoga voor beginners bestaat meestal uit het leren van Zonnegroet A en B op het ritme van de adem. Zitten die houdingen eenmaal in je spiergeheugen gebakken, dan kun je gaan werken aan een effectieve ademhaling. Volgens yogi’s kun je deze namelijk gebruiken als instrument om mindful te trainen. Zoek je dus power yoga oefeningen voor thuis, verdiep je dan eens in de Zonnegroeten en een goede ademhalingstechniek!

yogamat structuur close up

Zo Kies je de Perfecte Power Yoga Mat

Hoe weet je wat de Beste Yogamat voor Jou is om te kunnen starten met sporten? Puur praktisch gezien heb je een stevige, wat dikkere mat nodig die genoeg grip biedt. Hij moet namelijk niet alleen sticky op de ondergrond liggen, maar ook jouw zwetende handen en voeten niet verliezen. Uitglijden kan erg gevaarlijk zijn als je dynamische series aan het doen bent! Schaf dus een mat aan van stroef materiaal zoals PVC of natuurrubber. TPE kan ook, hoewel deze een relatief zachte ondergrond heeft. Voor sommige mensen voelt dit instabiel aan bij staande yoga poses. Heb je al een minder stroeve mat in huis en wil je deze niet wegdoen, overweeg dan een anti-slip yoga handdoek er overheen te leggen.

Yoga Matten Bekijken

… en zo Hou je Hem in Topvorm

Een power yogamat heeft veel te verduren in zijn leven. Zorg je er echter goed voor, dan gaat deze stevige oefenpartner lang mee! Vergeet na al dat gezweet dus niet om je mat een lekker sopje te geven, bijvoorbeeld met een (zelfgemaakte) spray en vervoer hem altijd veilig in een tas naar je yoga classes. Hoe je het onderhoud precies aanpakt? Hier lees je tips om een Yogamat Schoon te Maken.

Benieuwd naar Yoga?

Inmiddels zijn er super veel stromingen om uit te kiezen wanneer je met yoga wilt beginnen. Ben je een sportief typje en hou je wel van een uitdaging, dan is Bikram Yoga misschien wat voor jou. Wil je vooral heel hard ontspannen, gluur dan eens bij Yin Yoga of Tantra Yoga. Deze vormen zijn namelijk meer gericht op ontspanning en overgave. Laat je tenslotte ook nog even informeren over het Verschil tussen Yoga en Pilates, zodat je een goede keuze kunt maken. Die twee worden namelijk vaak met elkaar verward!

Happy Workout gewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *