• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis Verzending vanaf €60
  • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

OP = OP! T/m  22 april Wierook UITVERKOOP met kortingen tot 50% 🏷️ >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Regenboog Spiritueel? Jazeker, en dit is de betekenis!

Door Marije 29 november 2021
Lezen werkt meditatief, ontspan 6 minuten met dit artikel.
24996 x

Wist je dat de regenboog spiritueel gezien meerdere betekenissen heeft? Welke dat zijn, ontdek je in deze blog!

De verschillende symbolische betekenissen van dit bijzondere natuurverschijnsel maakt de regenboog spiritueel. Als het om de regenboog gaat, komen termen als hoop, kleurrijk, fantasievol en geluk voorbij. Dat de regenboog ook als ongrijpbaar wordt gezien is niet zo gek, want zo snel als de regenboog verschijnt, zo snel kan hij ook weer verdwijnen. Daarbij is een regenboog maar lastig of vaag te zien. Wat deze kleurrijke boog nou precies betekent? Dat ontdek je als je verder leest!

Wat is een Regenboog?

Heel, heel vroeger werd gedacht dat een regenboog een transportmiddel van de Goden, een tweekoppige slang die water uit de zee dronk of een Godin genaamd Iris was. Inmiddels weten we wel beter! Het is niets meer dan de zon die op een nevel van kleine waterdruppels schijnt. Doordat het witte licht wordt gebroken, verschijnt er een grote gekleurde boog! Wist je trouwens dat een regenboog eigenlijk geen boog is, maar een perfecte cirkel? Vanuit een vliegtuig is dit goed te zien!

Spirituele Betekenis Regenboog

De betekenis van de regenboog is er niet eentje, maar het zijn er meerdere. We hebben de belangrijkste voor je op een rijtje gezet:

  • De brug tussen hemel en aarde
  • Teken van de engelen
  • Hoop en troost

regenboog spiritueel

Regenboog Betekenis Spiritueel en in de Bijbel

Een regenboog staat symbool voor de brug tussen hemel en aarde. Dit vrolijke kleurenpalet zou het aardse met het goddelijke verbinden. Het was immers een teken van God aan de mensen. In de Bijbel speelt de regenboog een belangrijke rol na de zondvloed. Na de zondvloed liet God een prachtige regenboog aan Noach verschijnen. Hiermee beloofde hij de aarde niet opnieuw door een zondvloed te vernietigen. Het was een Goddelijk verbond met alle levende wezens op aarde.

Regenboog Spirituele Betekenis is Teken van Engelen

In verdrietige tijden kan het verdriet je soms overspoelen door het donker. Het kan dan voelen alsof je er helemaal alleen voor staat. De engelen willen je op zo’n moment laten weten dat ze bij je zijn. Maar engelen zijn in de regel niet zichtbaar voor mensen. Ze gebruiken dan herkenbare tekens of symbolen om te laten weten dat je niet alleen bent. Daarom worden regenbogen vaak gezien na het overlijden van een dierbare, op een uitvaart bijvoorbeeld, of in tijden van verdriet of wanhoop. Het wordt dan gezien als een teken van de engelen.

regenboog engel

Betekenis Regenboog Spiritueel is ook Hoop en Troost

Ken je de uitspraak: ‘Achter de wolken schijnt de zon?’ De regenboog is ook een symbool van hoop, vrede en troost. Het is letterlijk een lichtpuntje in donkere tijden. Ook zou het een teken zijn van een nieuw begin. Slechts een klein zonnestraaltje kan een donkere bui een hoop kleur geven! De regenboog zou dus een bijzonder cadeau zijn voor iemand die wel wat kleur kan gebruiken! Maar een regenboog zelf is natuurlijk lastig te geven. Daarom is een regenboogkristal een prachtig symbool om iemand te herinneren aan het licht aan het einde van de tunnel.

Bekijk onze Regenboogkristallen

Pot Goud aan Einde van de Regenboog

Deze mythe komt uit Ierland, het land van de leprechauns. Leprechauns zijn mythische wezens uit de Ierse folklore. Ze zijn te vergelijken met kabouters. Volgens de mythe hadden elven een grote pot met goud. Ze gaven de leprechauns de kracht om te verdwijnen wanneer ze maar wilden. Leprechauns zijn vriendelijke wezens, maar houden ook van een grapje of kattenkwaad op zijn tijd. Deze magische kracht kwam ze hierbij goed van pas! In ruil hiervoor moesten ze de pot met goud bewaken. De leprechauns besloten de pot met goud aan het eind van de regenboog te verstoppen. De perfecte verstopplek, omdat het einde van de regenboog onmogelijk te vinden is! Om deze reden staat de regenboog volgens sommigen ook symbool voor materiële rijkdom.

Regenboog Zien Spiritueel

Zoals je inmiddels weet, is een regenboog ook een teken van de engelen. Als je regelmatig een kleurrijke boog aan de horizon ziet verschijnen, zouden de engelen je kunnen laten weten dat ze bezig zijn een van jouw wensen werkelijkheid te laten worden! Het kan zijn dat je veel bezig bent met manifesteren. Door je een regenboog te tonen, vertellen ze je dat ze achter de schermen hard voor je aan het werk zijn! Ook kan het zien van een regenboog betekenen dat je op de juiste weg zit. Zie het als een vriendelijk duwtje van de engelen: ga zo door!

Dubbele Regenboog Spiritueel

Twee van deze kleurrijke bogen is een goed teken! De betekenis van een dubbele regenboog is spiritueel gezien een nieuw begin, transformatie, groei en zelfontwikkeling. Het zou een magische energie jouw wereld insturen, een energie dat gaat over vrede, overvloed, welvaart en succes! De eerste regenboog zou staan voor onze fysieke realiteit hier op aarde. De tweede regenboog symboliseert spirit, het goddelijke of een andere dimensie. Deze twee samen zou dus een balans tussen hemel en aarde zijn, het materiële en het spirituele! Het universum vertelt je dat het succes nabij is. Misschien heb je hard gewerkt en kun je er nu de vruchten van plukken! Het kan ook zijn dat je ontworteld bent of niet meer in harmonie bent met je ware zelf. Er kan dan van je gevraagd worden je hart te volgen en je te verbinden met je ware ‘ik’. Ook een mooie betekenis, toch?

De Chakra’s in Regenboogkleuren

Elk chakra is verbonden met een van de zeven kleuren van de regenboog. Vanaf dat moment werden de regenboog chakra’s geboren! De regenboog bevat alle kleuren van elektromagnetische radiatie. Kleur is een energie dat op een bepaalde frequentie trilt, die wij kunnen zien. Dus het is best bijzonder dat de energiecentra in ons lichaam zijn verbonden met de energie van kleur. Op deze manier wordt het werken met chakra’s visueel, toegankelijk en eigenlijk een beetje down-to-earth!

Meer Spirituele Betekenissen

Nu je weet dat de regenboog spiritueel is, ben je misschien op zoek naar meer symboliek! In dat geval zul jij je ongetwijfeld vermaken met de blogs over de spirituele betekenis van vogels, de aartsengelen betekenis en de betekenis van meer spirituele symbolen. Jouw spirituele reis begint nu echt!

Laatste aanpassing op 14 januari, 2022 2:52 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *