• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis Verzending vanaf €60
  • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Ontdek items die matchen met jouw sterrenbeeld 🤩 >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Ringmaat Meten, Zo heb je een pareltje dat past!

Door Marije 11 februari 2022
Lezen werkt meditatief, ontspan 5 minuten met dit artikel.
2862 x

Je ringmaat meten is een stuk eenvoudiger dan je denkt. Hoe je dat doet? Dat leggen we je hier uit!

rozenkwarts ring

Je hebt je ringmaat niet altijd binnen handbereik (ha!). Vraag jij je ook weleens af: Welke ringmaat heb ik eigenlijk? In deze blog geven we je tips om je ringmaat te meten en verklappen we de gemiddelde ringmaat van mannen en vrouwen. Zo zit je ook (bijna) altijd goed als je een ring cadeau doet!

Hoe Ringmaat Meten?

Als je geen ringmeter hebt, kun je je ringmaat opmeten op verschillende manieren. De snelste en makkelijkste manier is een meetlint gebruiken, maar deze methode is niet altijd even betrouwbaar. Het beste kun je je ringmaat bepalen door een lintje of touwtje te gebruiken. Draai deze losjes (niet te strak!) om de vinger en knip het af. Het stuk lint of touw dat om jouw vinger zat, leg je langs een liniaal of meetlint. Je hebt nu de diameter van de binnenkant van de ring te pakken!

Hoe Meet je je Ringmaat Betrouwbaar?

Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden bij je ringmaat opmeten:

  • Juiste temperatuur
  • Juiste vinger meten
  • Tijdstip van de dag
  • Verschillende meetmomenten

Juiste Temperatuur

Houd er rekening mee dat de temperatuur de maat van je vingers kan bepalen. Zorg er daarom voor dat je je vinger niet meet als je ijskoude handen hebt. Je vingers worden dan namelijk smaller! Ook is het geen goed idee om je vingers te meten op een bloedjehete zomerdag. Je vingers kunnen dan juist opzetten!

Juiste Vinger Meten

Zorg ervoor dat je vantevoren weet om welke vinger de ring gedragen wordt. Daarmee bedoelen we niet alleen dat je weet of de ring om de wijs-, middel- of ringvinger wordt gedragen, maar ook aan welke hand. Ook de vingers aan je linker- en rechterhand kunnen verschillende maten hebben!

Tijdstip van de Dag

Wist je dat je vingers aan het einde van de dag groter zijn dan wanneer je net bent opgestaan? Meet je vinger daarom liever op voordat je naar bed gaat, dan in de ochtendglorie of, liever nog, meet je vinger ergens midden op de dag.

Verschillende Meetmomenten

Misschien is het nog verstandiger om je vinger op twee verschillende momenten te meten. Dan weet je zeker dat je goed zit! Mocht je twijfelen tussen twee maten, kies dan de grootste.

Wat is Mijn Ringmaat?

Nu je de omtrek van je vinger weet, is het tijd om te achterhalen welke ringmaat jou (of degene die jij een ring cadeau wilt geven) past! Met een ringmaten tabel kun je zien welke ringmaat je hebt.

Omtrek Vinger Ringmaat EU Diametermaat
44 44 14
46 46 14.50
47 47 15
48 48 15.25
49 49 15.50
50 50 16
51 51 16.25
52 52 16.50
53 53 17
54 54 17.25
55 55 17.50
56 56 17.75
57 57 18
58 58 18.50
59 59 18.75
60 60 19
61 61 19.50
62 62 19.75
63 63 20
64 64 20.5
65 65 20.75
66 66 21

 

Gemiddelde Ringmaat Vrouw

Als jij je partner of een vriendin wilt verrassen, bijvoorbeeld met een geboortesteen ring, dan wil je natuurlijk niet dat ze erachter komt! Maar soms is het lastig om iemands ringmaat te achterhalen zonder dat diegene het doorheeft. Misschien helpt het dan om te weten wat de gemiddelde ringmaat is van de vrouw. De gemiddelde vrouw heeft een omtrek van 54 mm, dus de gemiddelde ringmaat zit tussen 17 of 17,5. Houd er wel rekening mee dat de ringmaat kan veranderen door een zwangerschap. Goed om te weten!

Bekijk onze Edelsteen Ringen

Gemiddelde Ringmaat Man

Voor de mannen geldt natuurlijk hetzelfde. Als je iemand wilt verrassen, wil je wel weten dat de ring ook past! De gemiddelde omtrek van een mannenvinger is ongeveer 64 mm. De gemiddelde ringmaat van mannen is 20. Toch blijven het gemiddelde maten. Elke vinger is anders. Sommige mannen kunnen bijvoorbeeld grote knokkels hebben, waardoor de ring alsnog niet om de vinger past. Dan heb je ook een grotere ring nodig! Maar er zijn ook mannen met slanke vingers, die juist weer dichter bij maat 18 komen. Allemaal factoren om rekening mee te houden!

Bekijk onze Mannen Ringen

mannen ringen op bergkristal

Meer Sieraden

Durf je de gok toch niet te wagen? Gelukkig hebben we een uitgebreid assortiment met spirituele sieraden. Zo is er voor ieder wat wils, en wordt het nog makkelijker om een geschikt cadeau te vinden! Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij onze edelsteen hangers, edelstenen armbanden of boho sieraden. Ga je liever zelf aan de slag? Neem dan een kijkje bij onze blog sieraden maken. Zo maak je van onze edelsteen kralen een waar kunstwerk met persoonlijke touch. Krachtige sieraden vind je bij Spiru!

Laatste aanpassing op 27 februari, 2023 4:15 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *