• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis Verzending vanaf €60
  • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Ontdek items die matchen met jouw sterrenbeeld 🤩 >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Met Kristallen Schedels werken? Met deze 6 tips weet je hoe!

Door Madelon de Groot 30 januari 2019
Lezen werkt meditatief, ontspan 5 minuten met dit artikel.
2809 x

Kristallen schedels zijn bijzondere geslepen edelstenen met een grote aantrekkingskracht. Maar hoe werk je met zo’n schedeltje? In dit artikel geef ik je 6 tips!

doorzichtige schedel

Al eeuwenlang heeft de kristallen schedel bijzondere betekenissen. Dit was al zo in het oude India, de rijken van de Maya’s en Azteken, maar ook de middeleeuwen. In het heden is dit niet veel anders. Voor veel mensen symboliseren ze de eindigheid van ons aardse bestaan als mens en de cyclus van dood en wedergeboorte. Een andere betekenis heeft meer van doen met kennis. Kristallen schedels zijn namelijk intelligente entiteiten die informatie uitwisselen, net als wij! Er zijn dan ook veel manieren om met ze te werken. Daarom geef ik je in dit artikel mijn zes belangrijkste tips.

1. Begin met Meditatie

Zet één of meerdere kristallen schedels tegenover je en mediteer. Je kunt de schedel(s) ook in je hand vasthouden. Onderzoek de gedachten, gevoelens en feiten van kennis die spontaan bij je opkomen. Zo komt er een uitwisseling van kennis tussen jullie tot stand en ontstaat er een hechte band. Dit kan ertoe leiden dat je meer over jezelf komt te weten, bijvoorbeeld over je zielenlevens. Er is wat dat aangaat geen limiet aan de kennis die deze bezielde schedeltjes bezitten!

roze edelstenen schedel

2. Stel je kristallen schedels vragen

Om nog meer kennis uit te wisselen met je kristallen schedels, kun je ze overdag of voor het slapengaan vragen stellen. Dan kan het zijn dat het antwoord spontaan in je opkomt, of dit nou bewust of onbewust is (tijdens je dromen bijvoorbeeld), maakt niet zoveel uit. Wees niet verrast als de oplossing anders is dan je had verwacht. Skullies hebben namelijk echt een eigen willetje!

3. Zet er één of meerdere op je bureau

Je kent het wel: je bent thuis of op kantoor hard aan het werk en dan opeens heb je geen inspiratie meer. Je weet niet meer wat je moet zeggen, doen of denken. Zo’n tijdelijk verlies van creativiteit overkomt iedereen weleens, maar hoe ga je ermee om? Kristallen schedels zijn eigenlijk mini databases van kennis en geleiders van energie. Juist daarom kan het je enorm helpen om zo’n schedeltje op je bureau te zetten. Ze zijn er erg goed in om de creative flow weer te laten stromen!

amethist edelstenen schedel

4. Neem je kristallen schedels overal mee naar toe

Ja, ook als je op reis gaat! Het maakt niet uit waar je vandaag heen gaat, elke dag kom je wel weer op een andere plek en ontmoet je nieuwe mensen. De informatie en energie die dan wordt uitgewisseld is meestal erg waardevol. Niet alleen voor jou, maar ook voor je kristallen schedels. Neem ze daarom met je met je mee. Zij slaan alles in hun geheugen op. Zo kun je overal genieten van de ervaringen die je hebt opgedaan in verre oorden of buiten bij je op de stoep!

5. Vorm een kring van kristallen schedels

Heb je er nog steeds geen genoeg van? En kunnen jij en jouw kristallen schedel nog wel een extra opkikkertje gebruiken om je geheugen op te frissen? Zet dan meerdere schedels bij elkaar in een kring. Doe je dit met de gezichten naar binnen gericht, dan ontstaat er tussen al die eigenwijze schedeltjes een uitwisseling van informatie. Als je ze met de gezichten naar buiten richt, zoeken ze contact met jou en eventueel ook andere aanwezigen. Dit kunnen mensen zijn, maar ook gidsen zoals engelen. Heb je maar één schedeltje? Geen probleem! Omring hem dan met andere edelstenen. Hij kan hier goed mee samenwerken.

oranje edelstenen schedel

6. Leg een grid

You made it! Je bent aangekomen bij de zesde tip. Als je de vorige tips al hebt gevolgd, mag je jezelf al bijna een gevorderde noemen! Maar je bent er nog niet helemaal. Ik heb namelijk nog niet besproken hoe je een grid met kristallen schedels kunt leggen. In principe maakt het niet uit wat voor raster je hiervoor gebruikt, een normaal edelsteenraster is genoeg. Zet dan de kleinere schedels op de rasterpunten en plaats een grotere schedel in het midden. Als de setup klaar is, kun je de grid activeren door een kleine meditatieve oefening te doen. Dit zorgt ervoor dat de energie gaat stromen. Gebruik een grid met kristallen schedels om een atmosfeer van vrede, harmonie en spiritualiteit in je huis te creëren.

groene edelstenen schedel

Zo, je bent nu helemaal ingewijd in de kunst van crystal skull healing! Je kunt heel veel leren door contact te leggen met kristallen schedels. Hopelijk lukt het jou ook om kennis uit te wisselen met deze prachtige, intelligente wezentjes. Heb je behoefte aan nog meer inzicht en helderheid? Dan is het misschien een goed idee om te werken met een schedel van bergkristal of amethist. Voor meer informatie over deze edelstenen, lees dan de blogs ‘Bergkristal Betekenis: alles over de Heldere Healer’ en ‘Alles wat je wilt weten over Amethist.’ Ben je nog niet uitgelezen? Kijk dan ook eens naar de blogs ‘Oh jee, een kristallen schedel’ of ‘Algemeen over Kristallen Schedels.’

Veel plezier met je magische schedeltje van kristal 🙂

Laatste aanpassing op 12 oktober, 2020 4:18 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *