Gratis verzending vanaf €40
  • Spiru Grootste Spirituele Webshop van de Benelux
  • Spiru Gratis verzending vanaf €40
  • Spiru 50.000+ Zenvolle klanten
Madelon de Groot
DoorMadelon de Groot 9 januari 2019
Lezen werkt meditatief, ontspan 3 minuten met dit artikel.
167 x

Heb je dat speciale gevoel van verwondering ook als je een amethist in je handen houdt? Dan ben je niet de enige! In dit artikel lees je waarom dit prachtige, paarse kwarts mijn favoriet is.

Toen ik met mijn beste vriendin de mineralenbeurs bezocht, ben ik daar wel vier keer naar dezelfde stand gelopen. Niet alleen omdat ik mezelf eindelijk eens een amethist cadeau wilde geven, maar ook om alle boeiende informatie daar als een spons in mij op te nemen. Wist je bijvoorbeeld dat deze steen familie is van bergkristal en rozekwarts? Zo kreeg ik stukje bij beetje te horen wat een amethist is, wat hiervan de betekenis is en waarvoor het meestal wordt gebruikt. Aan het eind van de dag zocht ik een mooie variant uit. Sindsdien geniet ik er elke dag van: wat een pracht en praal! Elke keer wanneer ik er naar kijk ben ik zelfs zo betoverd dat ik de neiging heb om het my precious te noemen. Ja, zodra ik het vergelijk met die ene ring uit Lord of the Rings dan zit het wel goed!

Een unieke edelsteen

Amethist is een macrokristallijne kwarts. Dit betekent dat de steen uit grote kristallen bestaat. Dit geldt ook voor de edelstenen bergkristal, citrien en rozenkwarts. De blauwpaarse kleur van amethist wordt veroorzaakt door insluitsels van titaan, ijzer en mangaan. Elke amethist is dus uniek, net als jij! Dit violette kwarts heeft dan ook iets weg van de immense schoonheid die in natuurlijke imperfectie schuilt: it’s perfectly imperfect.

Amethist als beginnerssteen

In mijn optiek is amethist de perfecte steen om als newbie mee te beginnen. Het staat namelijk bekend als een natuurlijke genezer met een zachte en liefdevolle energie. Deze steen heeft mij geholpen om meer van mezelf te houden in een tijd dat er nog veel te leren viel. Daarnaast heeft dit paarse kristal mij geholpen om meer in contact te gaan staan met mijn intuïtie of mijn hogere Zelf. Dat vond ik toen heel fijn, vooral omdat ik nog aan het begin stond van mijn spirituele reis.

Zo gebruik je Amethist

Veel mensen dragen amethist bij zich in de vorm van een sieraad of knuffelsteen. Terwijl anderen een brokstuk neerleggen op een plek die speciaal hiervoor is gereserveerd. Ook ik heb verschillende manieren om met deze edelsteen te werken. Dit is voor een gedeelte afhankelijk van wat ik zelf fijn vind op dat moment en waar ik behoefte aan heb. Voor mij is huidcontact bijvoorbeeld helemaal prima, terwijl het voor iemand anders too much is. Toch zijn er twee manieren die ik fijn vind om mee te beginnen:

  • Ga lekker op bed liggen, of op de bank. Leg een stukje amethist op je voorhoofd en begin te mediteren. Terwijl je mediteert, kun je de steen vragen om je helderheid te verschaffen over een bepaalde beslissing die je moet maken.
  • Plaats een brokstuk op je nachtkastje of een knuffelsteen onder je kussen. Terwijl je droomt, kan de amethist je begeleiden naar de voice within.

Voilà! Je bent nu een waar amethist genie! Je weet nu alles wat je moet weten over deze bijzondere edelsteen. Ik was intens gelukkig met mijn eerste amethist. Hopelijk heeft die hetzelfde effect op jou! Als je nog maar net bent begonnen met je edelstenen verzameling, lees dan ook vooral de blog ‘Weten welke edelsteen bij je past? Zo kies je een kristal!’ en laat je inspireren!

Veel plezier met je paarse wondersteen 🙂


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *