• Dé Winkel voor een Zenvol Leven
  • Gratis Verzending vanaf €50
  • Unieke Producten uit 44+ Landen
Dé Winkel voor een Zenvol Leven
Gratis Verzending vanaf €50
Unieke Producten uit 44+ Landen
Madelon de Groot
Door Madelon de Groot 31 januari 2017
Lezen werkt meditatief, ontspan 4 minuten met dit artikel.
3164 x

Klankschalen geven niet alleen mooi geluid, ze zouden ook een ontspanning bieden. Hoe dat kan? Hier lees je alles over healing met singing bowls.

klankschaal op rood kussen

Klankschalen zijn kommen van metaal, meestal afkomstig uit de Tibetaans boeddhistische gebieden in Azië. Ze staan bekend als singing bowls omdat ze na het aanslaan een diepe trilling veroorzaken met vaak verschillende tonen erin. Bijzonder om naar te luisteren, maar volgens klanktherapeuten ook nog eens gezond voor lichaam en geest. Healing met klankschalen is dan ook super populair. Benieuwd wat de effecten van klankschalen zijn en hoe zo’n sessie gaat? Tijd om in een klankbad te duiken!

klankschalen massage

Zo Werken Klankschalen

Als je singing bowls aanslaat, maken ze geluid. Dat betekent klanken die je kunt horen, maar ook de trillingen waaruit die tonen bestaan. Voor healers gaat het precies om die vibes. In veel oosterse spirituele tradities worden mensen namelijk gezien als een verzameling van energie. Je lijf, geest en gedachten zouden bijvoorbeeld verschillende trillingsfrequenties hebben. Met geluid van klankschalen, gongs of andere instrumenten zou je die krachten op een natuurlijke manier in beweging kunnen brengen.

klankschalen massage

Dit is het Effect van Massage met Klankschalen

Sessies met singing bowls kun je zien als een soort innerlijke massage. De trillingen ervan raken niet alleen je huid, maar gaan volgens healers door je heen. Tijdens zo’n sessie kan er van alles gebeuren. Meestal hebben klankschaalmassages twee doelen

  • Afstemmen
  • Ontspannen

Afstemmen

Tijdens een massage ontvang je de geluidsfrequentie van de schaal, waardoor je automatisch meebeweegt op de plek waar die trilling bij jou aanwezig is. Lage tonen zouden bijvoorbeeld bij je onderlichaam horen, terwijl hoge juist in harmonie zouden zijn met je hart, keel en hoofd. Door de klank van de schaal kun je dus merken of je nog wel goed afgestemd bent. Misschien ben je op sommige gebieden een beetje vals geworden. Geen zorgen, de juiste toon zou je volgens dit principe gewoon weer terug kunnen vinden!

Ontspannen

Het is niet bewezen dat klankschalen werking hebben, maar de meeste mensen ervaren er diepe ontspanning door. Omdat geluid in golven beweegt en jij grotendeels uit water bestaat, zouden klanken je zachtjes heen en weer wiegen. En dat helpt dan weer om spanning los te laten. Denk aan verkrampte schouders, maar ook opgekropte gevoelens. Nu weet je meteen waarom sessies met schalen ook wel eens een ‘bad’ worden genoemd 😉

 

mini klankschaal in handpalm

Zo gaat een Klankschalen Sessie

Het gebruik van klankschalen tijdens een massage kan op verschillende manieren. Waar je meestal wel op kunt rekenen, is dat je kleren aan blijven. Trillingen kunnen gewoon door stof heen, dus daar hoef je niets voor te doen. De therapeut plaatst de schalen vervolgens op strategische plekken. Dat kan direct op je lichaam zijn of om je heen, bijvoorbeeld ter hoogte van de chakra’s. De masseur kiest meestal verschillende klanken uit die passen bij je situatie, als je die besproken hebt. In totaal duurt een sessie vaak 30 minuten tot een uur. Genieten maar!

kleine klankschaal in hand

Dit zijn Verschillende Soorten Klankschalen

Therapeuten of masseurs gebruiken verschillende soorten klankschalen, eigenlijk zoals een kunstenaar kleuren kiest. Ieder instrument heeft volgens hen namelijk een ander effect. Schalen die je vaak tegenkomt bij deze sessies zijn

  • Kristallen klankschaal
  • Chakra klankschaal
  • Tibetaanse klankschalen

Kommen van kristal worden machinaal gegoten en daarna gestemd. Hun oppervlakte is gelijkmatig en hard, waardoor ze volgens veel mensen een zuivere en intense toon geven die zou inwerken op kristalvormige structuren van het lichaam.Chakra schalen zijn vaak van aluminium en worden ook fabrieksmatig gemaakt en gestemd. Ze zijn bedoeld om te resoneren met energiecentra in je lichaam. Tibetaanse klankschalen worden meestal handmatig gemaakt van een verzameling metaalsoorten. Omdat ze onregelmatig zijn, hebben ze een uniek geluid. Deze kommen hebben dus geen voorgeprogrammeerde toonhoogte, maar juist een variatie aan trillingen.

 

klankschaal tibet groot in hand

Nieuwsgierig naar de Helende Werking van Klankschalen?

Dan kun je natuurlijk een therapeut in de buurt boeken, maar je kunt ook zelf met klankschalen werken. Een singing bowl bespelen vergt wat oefening, maar kan een leuk experiment zijn. Niet alleen raak je zo vertrouwd met het gebruik van klankschalen, maar je komt er ook achter wat hun geluid met jou doet. Hier lees je welke soorten er zijn en hoe je een Klankschaal Kiest.

Good Vibrations!

Een vraag of opmerking? We horen het graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1024548

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

Meld je aan & maak kans op een

waardebon t.w.v. € 50