• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis Verzending vanaf €60
  • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

OP = OP! T/m  22 april Wierook UITVERKOOP met kortingen tot 50% 🏷️ >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Kundalini Kunsten, Kracht Sturen als een Slangenbezweerder

Door Anouk 3 april 2020
Lezen werkt meditatief, ontspan 4 minuten met dit artikel.
1297 x

Kundalini is volgens yogi’s jouw slapende superpower. Weten hoe je haar ontwaakt? Hier vier manieren om je kundalini te laten kronkelen!

chakra edelstenen hart

Kundalini is een begrip dat je terugvindt in oude yogateksten. Vrij vertaald betekent het ‘opgerold’ en verwijst het naar een spirituele levensenergie die als een bundeltje onderaan je wervelkolom ligt en zich kan verdelen over het hele lichaam. Weten hoe je deze kracht opwekt en in goede banen leidt, zou ervoor zorgen dat je persoonlijke batterijtje altijd vol is. Klinkt goed, toch? Ontdek in deze blog hoe je met kundalini energie werkt via

  • Meditatie met Chakra’s
  • Kundalini Yoga
  • Mantra’s
  • Kundalini Reiki

Daarom Ben je Stiekem een Slangenbezweerder

Volgens yogi’s is kundalini de grootste kracht van creativiteit in de kosmos en is ze afkomstig van Shakti, de Indiase moedergodin. Mythes vertellen namelijk dat Shakti in de gedaante van een slang de hele wereld creëerde. Na al dat werk lag ze een tijdje opgerold te rusten. Eenmaal bijgekomen beklom ze de berg waar haar wijze echtgenoot Shiva zat te mediteren en vertelde hem alles over haar creatie. Voor veel yogi’s symboliseert dit verhaal het verband tussen kracht en inzicht of tussen doen en denken. Shakti geeft volgens hen de energie om opgewekt en bewust je doelen te bereiken. Je moet alleen even leren slangen te bezweren!

Kundalini Meditatie met Chakra’s

Mensen die kundalini wakker proberen te maken, werken meestal met chakra’s. Dit zijn zeven energetische punten die volgens de yoga filosofie verdeeld liggen over je ruggengraat. Kundalini vind je bijvoorbeeld onderaan de wervelkolom, bij het Wortelchakra. Bovenop je hoofd zou dan het Kruinchakra liggen waar Shakti het liefst naartoe wil kruipen. Onderweg kunnen er volgens kenners allerlei hindernissen zijn waardoor de kracht niet omhoog kan stromen. Daarom besteden yogi’s en healers tijd aan het opschonen van hun hele energiesysteem, bijvoorbeeld door Chakra Stenen te gebruiken tijdens een meditatie. Ook Chakra Kleuren visualiseren kan helpen om de weg vrij te maken voor de voedende kracht van Shakti!

Kundalini Yoga Volgen

Kundalini yoga bestaat uit een serie oefeningen of kriya’s die bedoeld zijn om levenskracht te leren beheersen. De bekendste beoefenaar van deze methode is Yogi Bhajan. Tijdens kundalini lessen worden er speciale mantra’s ge-chant en meditaties gedaan, maar ook ademhalingsoefeningen en houdingen die lijken op hatha yoga. De belangrijkste sessie van de dag is de sadhana die twee uur vóór zonsopkomst plaatsvindt. Ook kenmerkend aan deze vorm van yoga zijn docenten en deelnemers die zich in het wit kleden en een tulband dragen. Wit zou namelijk helpen om bewust te blijven van je eigen energie. De tulband is dan weer bedoeld om kundalini in het lichaam te houden en na de les geen hoofdpijn te krijgen 😉

Mantra’s om Kundalini Energie te Laten Stromen

De mantra’s hieronder hoor je meestal tijdens een kundalini les, maar ze zijn ook fijn om mee te oefenen als je geen yoga doet. Deze teksten zouden namelijk creativiteit en bewustwording oproepen! Chant ze bijvoorbeeld wanneer je het contact met Moeder Aarde effe kwijt bent, in een dipje zit of wat inspiratie kunt gebruiken. Tip: Gebruik een Mala voor extra effect!

Ong Namo Guru Dev Namo
ik groet alles dat er is en groet de wijsheid in mezelf

Sat Nam
waarheid is mijn wezen

Ra, Ma, Da, Sa, Sa, Say, So Hung
z
on, maan, aarde, eeuwigheid, alles, wij zijn elkaar

Wahe Guru
o de wonderlijke goddelijkheid! wat een leven! hoera voor dit bestaan!

Kundalini Reiki Krijgen

Kundalini Reiki is een variant op de traditionele Usui Reiki healing en geeft aandacht aan het versterken van persoonlijke levenskracht. Iemand die met deze reiki-vorm werkt heeft namelijk inwijdingen ontvangen om het opstijgen van kundalini te kunnen begeleiden. Ook zou hij universele energie aan je door kunnen geven, zodat blokkades in de chakra’s behandeld kunnen worden. Voor veel mensen is zo’n sessie een soort kundalini massage, waarbij afvalstoffen in je energiekanaal worden losgemaakt en vervangen voor verse levenskracht!

Ook Hier Wordt Shakti Wakker Van

Ook in andere spirituele tradities wordt er met creatieve energie geoefend. Denk bijvoorbeeld aan Tantra Yoga waarbij via meditatie of Yoni Massage vrouwelijke kracht wordt opgewekt. Ook Taoïsten wisten waar ze het moesten zoeken, daarom bedachten ze allerlei Yoni Ei Oefeningen waarmee vrouwen hun bekkengebied konden trainen. Dus waar wacht je nog op? Awake the snake 😉

Bekijk onze Yoni producten

Laatste aanpassing op 08 april, 2024 10:32 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *