• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis Verzending vanaf €60
  • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Nieuwe items in onze Sale! Shop met kortingen tot wel 50% 😍 >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Eerste eitje? Hier deel ik mijn yoni ei ervaringen

Door Anouk 1 augustus 2018
Lezen werkt meditatief, ontspan 5 minuten met dit artikel.
20273 x

Ben je nieuwsgierig naar een yoni eitje, maar zit je nog vol vragen? In dit artikel deel ik mijn yoni ei ervaringen met je. Zo ben je niet alleen in je avontuur. Want je weet het: één ei is geen ei!
 verschillende yoni eieren

Een yoni ei voor jezelf kopen kan best spannend zijn. Yoni producten zoals eitjes, sticks of menstruatiecups worden steeds normaler, maar je kunt ze meestal niet bij de drogist in je dorp halen. Waarschijnlijk ken je daarom weinig mensen met een edelstenen ei. Of ze zwijgen er natuurlijk stiekem over! Niet iedereen is op z’n gemak met seksualiteit of houdt het liever privé. Al deze dingen kunnen ervoor zorgen dat je niet zomaar een onderonsje hebt met een andere yoni eigenaar. Terwijl dat juist zo leuk en leerzaam kan zijn!

Daarom geef ik je hier mijn hoogstpersoonlijke yoni ei review in de hoop dat je er wat tips of aha-momenten uit kan halen. Of gewoon de wetenschap dat kilometers verderop nog iemand anders met zo’n edelstenen ei aan het pielen is 🙂

yoni ei met palo santo hout en wierook

Hoe ik het in mijn hoofd haalde

De eerste keer dat ik van een yoni ei hoorde, was tijdens een yoga workshop. Er werden die dag bekkenbodem oefeningen gedaan. En dat was een hele ontdekking. Ik voelde spieren waarvan ik het bestaan niet eens wist. Al die mogelijkheden daar beneden waar ik nog nooit gebruik van had gemaakt. Met een yoni eitje kon je ook van binnen oefenen, vertelde de docente. Mijn hemel, nóg meer verborgen krachten? Ik was nieuwsgierig. Maar het duurde nog een half jaar voordat ik er eentje aanschafte.

Die maanden heb ik vooral lopen twijfelen hoe ik het aan moest pakken. Want hoe weet je wat je met zo’n ei doet? Misschien had ik eerst een diploma nodig. Dat was tenminste lekker overzichtelijk: zo leerde je vroeger zwemmen, veters strikken en verkeersregels. Ik kwam erachter dat er natuurlijk talloze yoni ei workshops en tantra yoga cursussen zijn. Maar ik zag mezelf eerlijk gezegd geen eitjes leggen in een grote groep. Dus uiteindelijk kocht ik m’n eerste steen gewoon in een opwelling. Zonder voorbereiding of officiële documenten. Eenmaal thuis was het eigenlijk wel grappig. Ik legde het op tafel en dacht:
Oké.
Wat nu?

yoni ei van amethist

Hoe ik een ei gekozen heb

Maar nog even terug naar het moment dat ik mijn ei koos.
Voor beginners wordt vaak een jade of rozenkwarts ei aangeraden. Dat heeft verschillende redenen. Een jade ei is bijvoorbeeld traditioneel in het taoïsme. Ook zijn jade en rozenkwarts voor veel mensen hartelijke stenen: ze horen bij het hartchakra. Door mijn lange online onderzoek wist ik dat jade voor veel mensen een fijn eerste eitje is. Toch kocht ik zonder peinzen een bergkristal. Omdat die me het meeste aansprak. Ik had geen idee waarom totdat ik het eitje uitprobeerde!

Vóór mijn yoni ei had ik nog nooit iets gevoeld bij edelstenen of kristallen.
Maar bij deze – mensen! Ik bespaar je de details, maar bergkristal is sindsdien één van mijn favoriete steensoorten. Ook buiten yoni massageproducten om. Achteraf weet ik wel zeker dat mijn keuze intuïtief was. En dat is grappig, want bij yoni massage geef je aandacht aan yoni energie. En dat is ons bewustzijn van plezier, levenslust, creativiteit en intuïtie. Dus eigenlijk was ik al geslaagd voor mijn yoni examen voordat ik het ei in huis had 🙂

verschillende yoni eieren met veiligheidstouw

Hoe ik het eitje gebruik

Ik was de eerste in mijn omgeving met een yoni ei en had daarom heel veel vragen. En zoals gebeurt wanneer je geen hulp hebt: dan doe je het gewoon. Zonder instructies had ik alleen mijn eigen inzicht. En dat was precies wat ik nodig had! Door methodisch wat aan te klooien, heb ik een hoop over mijn eigen lijf, wensen en verlangens geleerd. En het in de tussentijd gewoon heel leuk met mezelf gehad.

Eerst heb ik een keer met het eitje gemediteerd. Zittend terwijl ik het in mijn hand hield. Daarna heb ik een keer met het eitje onder mijn kussen geslapen. Dat vond ik ook wel gezellig. Toen ik het eenmaal wilde gaan inbrengen, heb ik eerst wat verkennende expedities down under gedaan als een echte Indiana Yoni. Voor mij was het vooral een avontuur – geen idee wat ik zou gaan ervaren. Dus ik heb gewoon alles gedaan wat me fijn leek. En dat was bijvoorbeeld ook met de steen mijn benen en armen masseren. Inmiddels blijft dat deel van mijn ritueel: er zijn momenten dat ik mijn yoni ei helemaal niet inbreng, maar gewoon vasthou of over mezelf heen rol. Heeeeelemaal ontspannen, dat ei en ik.

yoni ei met noodkoord

Hoe ik de kluts kwijtraakte

Bij het inbrengen besloot ik meteen op te houden als ik bang zou worden of het gevoel kreeg dat een yoni ei gevaarlijk is. Daarom was het touwtje er doorheen heel fijn. Dat noodkoordje had ik in het begin wel nodig! De eerste keer voelde ik mijn eitje namelijk niet zo goed zitten. Toen was ik toch zeker een aantal minuten zachtjes aan het flippen in de badkamer. God, ik was mijn ei kwijt!
Inmiddels weet ik dat stenen niet zomaar naar binnen verdwijnen. Dat is anatomisch ook niet mogelijk trouwens, dus wees niet bang. 😉

Mijn yoni ei wijsheid

Als er iets is dat ik je aan kan raden bij het kopen of gebruiken van een yoni ei, dan is het wel: voel je vrij! Neem je tijd, doe waar je zin in hebt en laat je niet van de wijs brengen. Jij weet (diep van binnen) wat je fijn vindt en je hebt het recht om dat te onderzoeken. En het kan zomaar zijn dat een klein edelstenen eitje daarbij helpt! 🙂

Laatste aanpassing op 01 oktober, 2021 6:26 am

Een vraag of opmerking? We horen het graag!

  1. Waarom kun je geen tantra ei gebruiken als je een spiraaltje gebruikt?? Bij mij zit het touwtje van het ei aan 1 kant ipv er helemaal doorheen. Ik kan nergens een duidelijk antwoord vinden waarom niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *