• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis Verzending vanaf €60
  • DĂ© Winkel voor een Zenvol Leven

Ontdek items die matchen met jouw sterrenbeeld đŸ€©Â >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
DĂ© Winkel voor een Zenvol Leven

Dit heb je nodig voor een yoni massage

Door Anouk 7 juli 2018
Lezen werkt meditatief, ontspan 6 minuten met dit artikel.
14384 x

Ben je nieuwsgierig naar yoni massage, maar weet je niet wat je daar voor nodig hebt? In dit artikel geef ik een overzicht van onmisbare yoni producten. Zo kun je vol vertrouwen je persoonlijke yoni tools uitkiezen!

Wat zijn yoni producten?

Yoni massageproducten zijn organische vormen van edelsteen. Het zijn eigenlijk stenen speciaal geslepen en gepolijst zodat ze goed aanvoelen in en op je lichaam. Dat betekent stenen met rondingen en een glad oppervlak. Zo zacht dat je bijna vergeet dat het edelsteen is! Yoni massageproducten zijn dus gemaakt voor natuurlijke welvingen. Zo kun je jezelf of een ander een ontspannen yoni massage geven.

Yoni producten zijn:

  • het Yoni ei
  • de Yoni Stick
  • de Massage Stick
  • de Massage Griffel

Yoni massage met edelstenen

Yoni massageproducten zijn dus gemaakt van edelstenen en mineralen. Dat is natuurlijk geen toeval! Kristallen hebben namelijk een aantal voordelen. Allereerst zijn het natuurproducten. Ze komen regelrecht uit (moeder) aarde. Zoals je in mijn artikel over yoni massage hebt kunnen lezen, gaat het daarbij om verbinding met vrouwelijke oerkracht: seksualiteit, sensualiteit en instinct. Als dat geen natuur is, weet ik het ook niet meer! Een echte edelsteen past dus helemaal in het plaatje.

Ook worden edelstenen al eeuwenlang gebruikt voor energiewerk. Het idee daarachter is dat stenen negatieve energie opnemen en positieve afgeven. Volgens ervaringsdeskundigen doet elke steen dat weer anders. Ze geven dus hun eigen specifieke power terug. Daarom zijn er yoni tools in verschillende steensoorten. Een stick van oranje aventurijn kan namelijk een heel ander gevoel geven dan eentje van zwarte obsidiaan. Sommige mensen voelen verschil in trilling van de kristal, voor anderen is het meer symbolisch. Ik vind zelf de kleur al veelzeggend: oranje doet iets anders met een mens dan zwart, vind je niet? Yoni massage is intiem en kan ook best emotioneel zijn. Een steen die iets voor je betekent, kan dan een steuntje in de rug zijn! Daarom zijn jade en rozenkwarts ook erg populair. Wil je weten waarom? Dat lees je hier.

En dan is er nog een praktisch voordeel. Edelstenen nemen lichaamswarmte over. Dit in tegenstelling tot producten van plastic, bijvoorbeeld. En dat voelt prettig! De andere kant daarvan is dat stenen ook heel koud kunnen worden. Dus voor ieder gebruik is het handig je stenen op te warmen met wat lauw water. Of je laat ze een tijdje tegen je huid aan liggen, zodat ze op temperatuur komen. Klinkt gezellig? Is het ook! Yoni massage is nou eenmaal een ritueel 🙂

Yoni Ei

Het yoni ei is een edelsteen gepolijst in eivorm. Ze zijn er in verschillende maten: grote van 49 mm voor beginners tot kleinere van 43 mm voor gevorderden. Er zit een gaatje in van boven naar beneden, of dwars in de top. Daar kun je een touwtje doorheen doen. Zo kun je het eitje makkelijk inbrengen en verwijderen. Een yoni eitje breng je namelijk met de brede kant naar boven in. Op z’n kop dus! Voor beginners wordt een jade ei aangeraden, maar ook rozenkwarts is populair.

Yoni eitjes worden vooral inwendig gebruikt voor het voelen en trainen van bekkenbodemspieren. Dat kan na een zwangerschap zijn, maar ook gewoon om je seksuele plezier te vergroten. Hoe beter je je lichaam kent, des te meer je er natuurlijk mee kunt (voelen)! Je kunt met het eitje trouwens ook prima je huid masseren, mediteren of zelfs slapen – mijn persoonlijke tip. Meer over de achtergrond en het gebruik van een eitje lees je in het artikel over het Yoni Ei.

Yoni Stick

De yoni stick is een staafvormige edelsteen met een bolvormige top. De staaf is vaak 10 cm lang en 2 tot 2.5 cm dik. Het lijkt me wel duidelijk waar die op lijkt, toch? In het Sanskriet is daar net zo’n mooi symbolisch begrip voor als yoni: lingam of vajra. Het is de aanvulling of tegenovergestelde van yoni-kracht. Mannelijke energie dus! En dat betekent onder andere bewustzijn, kiem of potentie. Een stick helpt dus om de binnenkant van je fysieke yoni te verkennen. En daar kun je nog best verrassende vermogens tegenkomen!

Een Yoni Stick kun je gebruiken voor in- en uitwendige massage. Bijvoorbeeld voor de schaamlippen, clitoris en rest van de vulva. Inwendig is de stick geschikt om spieren te trainen op verschillende plekken in je vagina. Dus bij de ingang maar ook bij de baarmoedermond. Die kun je dan afzonderlijk aan- en ontspannen, bijvoorbeeld op je ademhaling. Met de bol kun je druk geven op bepaalde plekken. Omdat een yoni stick van edelsteen is, buigt hij niet mee. En dat is ideaal! Zo word je bewust van gevoelloze plekjes, pijntjes of juist de sweet spots. En dat is altijd goed om te weten 🙂

Massage Stick

De massage stick is een S-vormige edelsteen van 12.5 tot 15.5 cm lang. Deze stick kun je uitwendig en inwendig gebruiken.

Je kunt de stick bijvoorbeeld over de huid strijken voor (drukpunt-) massage. Denk daarbij aan je nek, benen of armen. De S-vorm is daarnaast een handig verlengstuk van je vingers bij inwendige aanraking. Je legt je duim dan op de dikste kant van de stick en tast met de rest de vaginamond en/of dieper af. Zo kun je op plekken komen waar je normaal niet bij kunt. Dat is een groot voordeel, omdat je zo ervaart waar gevoelloze, pijnlijke of juist Hele Goede Plekken zitten. Met een S-vormige massagestick kun je dus een complete yoni massagesessie doen: van buiten én van binnen!

Massage griffel

De massage griffel wordt gebruikt voor uitwendige yoni massage Het is een toelopend rond staafje waarmee je over de huid kunt rollen. Griffels zijn van 7.5 cm tot 10 cm lang en van 5 tot 17 mm breed.

Zoals je in ons artikel over het yoni massageritueel kunt lezen, gaat het om liefdevolle aanraking. Daarbij mag je natuurlijk je buik, benen of borst niet vergeten! Vooral als je ongesteld bent, is het fijn om jezelf toch aandacht te kunnen geven met je persoonlijke edelstenen.

Yoni producten verzorgen en bewaren

Let allereerst op de hygiëne bij gebruik van je yoni stenen. Gebruik edelstenen en mineralen niet inwendig als je ongesteld bent. Zorg er ook voor dat je massagestenen na gebruik altijd goed reinigt en laad ze regelmatig op. Zo geniet je telkens opnieuw van de positieve energie van je edelsteen. Je kunt hier meer over lezen in onze basistips om edelstenen te verzorgen.

Veel plezier met het kiezen van je persoonlijke yoni tools! 🙂

Laatste aanpassing op 08 oktober, 2020 11:51 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *